مقالات اعلام حریق

ایزولاتور اعلام حریق چیست؟

ایزولاتور اعلام حریق چیست؟

ایزولاتور اعلام حریق (Fire Alarm Isolator) یکی از اجزاء سیستم‌های اعلام حریق است. چنانچه به هر دلیلی در مدار لوپ یا حلقه‌ای سیستم اعلام حریق آدرس پذیر اتصال کوتاه رخ دهد، کلیه دستگاه‌های سیستم اعلام حریق (دتکتور، شستی، آژیر و غیره) که داخل لوپ قرار دارند، بطور کامل از کار می‌افتند. ایزولاتور اعلام حریق به گونه‌ای طراحی شده است که اثرات منفی اتصال کوتاه را محدود می‌کند. طبق استاندارد اعلام حریق NFPA 72، چنانچه در لوپ اتصال کوتاه اتفاق بیفتد نباید بیشتر از یک منطقه از مدار خارج شود. از همین رو، در زمان طراحی زون بندی برای هر لوپ یک ایزولاتور در نظر گرفته می‌شود.

نصب تخصصی علام حریق

معرفی ایزولاتور و انواع آن

ایزولاتورها معمولا از یک رله ساده در یک مدار سنجش کوتاه در ترمینال‌های خروجی خود تشکیل شده‌اند. این دستگاه‌ها تا زمانیکه مقاومت مدار وجود داشته باشد، عملکرد خوبی از خود نشان می‌دهند. در زمان افت جریان الکتریکی یا اتصال کوتاه، ایزولاتور قسمت اتصال کوتاه مدار LOOP را از قسمت‌های دیگر جدا می‌کند تا بقیه تجهیزات بتوانند به کار خود ادامه دهند.

چهار نوع اصلی ایزولاتور اتصال کوتاه عبارتند از:

1-ایزولاتور مدار خط سیگنال (SLC) که به ایزولاتور لوپ انتقال داده (DCL) نیز معروف است.

2-ایزولاتور باس برق

3-ایزولاتور باس صوتی

4-ایزولاتور سیگنال سوئیت

معرفی ایزولاتور و انواع آن

اهمیت نصب ایزولاتور اعلام حریق

عملکرد صحیح ایزولاتور در زمان آتش سوزی بسیار مهم است. در آتش سوزی‌های گسترده یا قوی، احتمال خرابی قطعات آتش سوزی یا سیم کش زیاد است که ممکن است باعث از کار افتادن سریع سیستم اعلام حریق شود. خطای اتصال کوتاه یکی از جدی‌ترین و مخرب‌ترین خطا‌ها در سیستم اعلام حریق است. اتصال کوتاه می‌تواند در هر قسمت از لوپ اتفاق بیفتد و هر دستگاهی که در معرض حریق قرار دارد نیز ممکن است به منبع اتصال کوتاه تبدیل شود. این موضوع اهمیت نصب ایزولاتور اعلام حریق را نشان می‌دهد.

خدمات رهاورد نیرو:

شرکت رهاورد نیرو پیشرو در زمینه ای نصب انواع دوربین مداربسته، نصب تخصصی دزدگیر اماکن و هوشمند سازی ساختمان با تیم‌های که تجربه ای کاری بالایی دارد، آماده ای ارائه این خدمات است.

کاربرد ایزولاتور اعلام حریق

همانطور که در بالا اشاره شد، ایزولاتور به هنگام وقوع اتصال کوتاه از غیرفعال شدن تمام تجهیزات جلوگیری می‌کند و تنها قطعاتی که در دو سر مدار هستند قطع می‌شوند. به عبارت ساده‌تر، ایزولاتور تجهیزات آسیب دیده ناشی از اتصال کوتاه را از مدار خارج می‌کند تا تجهیزات سالم دیگر بتوانند به کار خود ادامه دهند.

نحوه نصب ایزولاتور در سیستم اعلام حریق

محل قرار گرفتن ایزولاتور یکی از نکات مهم نصب صحیح سیستم اعلام حریق است. بطور کلی، ماژول ایزولاتور خطا باید در یک اتاق خدمات الکتریکی و دور از حریق قرار داشته باشد. هر ایزولاتور مجهز به کابل کشی پیوندی است که دو زون آتش را به هم وصل می‌کند. بنابراین هر ایزولاتور تنها از دو منطقه آتش محافظت می‌کند. چنانچه ایزولاتور در معرض یک زون آتش قرار داده شود، ریسک آسیب دیدن سیم کشی پیوند داده شده برای دو زون آتش وجود خواهد داشت.

از این رو، توصیه کارشناسان رهاورد نیرو به شما این است که برای دستیابی به استانداردهای نصب از 2 ایزولاتور اعلام حریق استفاده شود. یک ایزولاتور در نقطه انتهایی سیم کشی و قبل از محل خروجی خط داده از زون آتش و دیگری در ابتدای ورودی زون آتش بعدی نصب شود. دقت داشته باشید که با افزودن هر ایزولاتور در لوپ، معمولا مقدار مقاومتی به مدار لوپ افزوده می‌شود. جهت جلوگیری از بروز مشکلات احتمالی و نیز اطلاع از استفاده صحیح از ایزولاتورها و حداکثر تعداد مجاز آنها در یک LOOP بهتر است با کارشناسان رهاورد نیرو مشورت کنید.

در مورد فضاهای بزرگ مانند انبارها که بیشتر از یک زون آتش نیاز دارند، تنها یک ماژول ایزولاتور خطا که در نقطه تقسیم زون‌های آتش نصب شده باشد، کفایت می‌کند.

مشخصات ایزولاتور

  • توانایی تشخیص اتصال کوتاه در کابل کشی سیستم اعلام حریق را دارند.
  • احتمال بروز اختلالات ناشی از اتصال کوتاه و سایر خطاهای دستگاه را به حداقل می‌رسانند.
  • به راه اندازی در زمان خواندن LOOP کمک می‌کند.
  • به هنگام حذف اتصال کوتاه به صورت اتوماتیک مدار را به حالت عادی خود برمی‌گرداند.

پیشنهاد ویژه:
در صورت نیاز به خرید دوربین مداربسته، خرید انواع دزدگیر اماکن و خرید تجهیزات دوربین مداربسته با قیمت مناسب، وارد قسمت فروشگاهی سایت رهاورد شوید.

شکل ظاهری ایزولاتورها

ایزولاتورها در سیستم اعلام حریق اشکال مختلفی دارند. این تفاوت مربوط به نوع طراحی شرکت‌های سازنده آنها است و هیچ تاثیری در کارایی آنها ندارد. برخی از برندهای ایزولاتور به شکل کلید و برخی دیگر به شکل چراغ نشانگر طراحی شده‌اند.

در رابطه با نحوه نصب ایزولاتورها، در برخی برندها ایزولاتور را درون یک جعبه قرار می‌دهند. در حالی که برخی ایزولاتورها به شکل پایه ایزولاتور هستند. به این شکل که پایه ایزولاتور به جای پایه دتکتور، چشمک زن یا آژیر استفاده می‌شود. در برخی برندها ایزولاتور درون تجهیزات آدرس پذیر قرار دارد. به عنوان مثال دتکتور دود با ایزولاتور داخلی یا آژیر با ایزولاتور داخلی.

 

معرفی برند‌های معتبر ایزولاتور در سیستم اعلام حریق

برندهای ایرانی و خارجی متعددی اقدام به تولید و عرضه ایزولاتور در سیستم اعلام حریق کرده‌اند. از این میان می‌توان به برندهای داخلی و خارجی معتبر زیر اشاره کرد:

شرکت‌های تولید کننده داخلی ایزولاتور:

1-شرکت اعلام حریق زیتکس

2-شرکت اعلام حریق سایان

3-شرکت اعلام حریق آریاک

4-شرکت اعلام حریق سنس

5-شرکت اعلام حریق تسلا

شرکت‌های تولید کننده خارجی ایزولاتور

1-شرکت اعلام حریق هگزا

2-شرکت اعلام حریق آپولو

3-شرکت اعلام حریق هورینگ

4-شرکت اعلام حریق جی اس تی

5-شرکت اعلام حریق تله تک

به دلیل رقابتی بودن بازار، شرکت‌های تولید کننده ایرانی سعی می‌کنند محصولات خود را با کیفیت بالا و قابل قبولی در مقایسه با نمونه‌های وارداتی تولید و عرضه کنند. ایزولاتورهای ساخت داخل نه تنها از لحاظ کیفیت بلکه از نظر قیمت نیز مقرون به صرفه‌تر از نمونه‌های خارجی هستند.

خرید ایزولاتور اعلام حریق

در این مطلب درباره ایزولاتور اعلام حریق، کاربرد و نحوه نصب آن صحبت کردیم. اتصال کوتاه در مدار اعلام حریق ممکن است باعث از کار افتادن کامل تجهیزات شود. ایزولاتور به عنوان ناجی سیستم اعلام حریق عمل کرده و مانع از غیرفعال شدن تمام تجهیزات و در نهایت خرابی کل سیستم می‌شود.

برای خرید تجهیزات و نصب سیستم اعلام حریق می‌توانید با کارشناسان رهاورد نیرو تماس بگیرید. علاوه بر این، جهت استعلام از هزینه نصب و اجرای سیستم‌های اعلام حریق می‌توانید به صفحه محصولات مراجعه کنید و قیمت سیستم‌های اعلام حریق مختلف و اجزای آن را مشاهده و بررسی کنید.

 

پاسخ به سوالات متداول

1-ایزولاتور در سیستم اعلام حریق چیست؟

ایزولاتور دستگاهی است که بخشی از لوپ اعلام حریق که تحت تاثیر اتصال کوتاه قرار گرفته است را از باقی سیستم جدا می‌کند.

2-هر ایزولاتور توانایی محافظت از چند دستگاه را دارد؟

هر ایزولاتور می‌تواند حداکثر تا 25 وسیله را محافظت کند.

3-انواع اصلی ایزولاتور اعلام حریق کدامند؟

ایزولاتور لوپ انتقال داده، ایزولاتور باس برق، ایزولاتور باس صوتی و ایزولاتور سیگنال سوئیت

4-ایزولاتورها از لحاظ شکل ظاهری به چند دسته تقسیم بندی می‌شوند؟

در برخی از برندها ایزولاتور به شکل یک کلید و در برخی دیگر به شکل چراغ نشانگر طراحی شده‌اند.

5-نحوه نصب ایزولاتور اعلام حریق چگونه است؟

هر ایزولاتور دارای کابل کشی پیونده داده است که دو زون آتش را به یکدیگر متصل می‌کند و تنها از دو زون محافظت می‌کند. بنابراین، باید از دو ایزولاتور استفاده کرد؛ یک ایزولاتور در نقطه انتهایی سیم کشی و قبل از خروجی و دیگری در نقطه ورودی زون بعدی نصب شود.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *