Fps در دوربین مدار بسته چیست؟ شاید برای کسانی که خرید دوربین مدار بسته داشته اند یا میخواهند بخرند یک سوال است. که یکی از مهمترین مشخصهها در دوربینهای مدار بسته که به کیفیت تصویر مربوط میباشد fps یا فریم بر ثانیه است. تعداد فریمهای سیستم های نظارتی مشخص میکند که یک ثانیه از فیلم از چه تعداد تصویر ثابت ایجاد شده است. در ادامه با رهاورد نیرو همراه باشید تا در مورد Fps در دوربین مدار بسته اطلاعاتی به دست آورید.
ویدیو معرفی FPS در دوربین های مداربسته
FPS مخفف چیست؟
در دوربینهای نظارتی fps مخفف Frame Per Second میباشد، که معنی فریم بر ثانیه میدهد. همانطور که اشاره کردیم یک فیلم از تعداد زیادی تصویر ثابت تشکیل میشود، این تصاویر پشت سر هم به سرعت نمایش داده میشوند و فیلم را میسازند. به هر یک از این تصاویر یک frame میگویند. این فریمها با سرعت مشخصی نمایش داده میشوند به طوری که شما متوجه حرکت تصاویر نمیشوید.
فریم ریت یا Frame Rate چه اهمیتی دارد؟
مغز یک انسان برای اینکه بتواند یک تصویر را به صورت متحرک ببیند نیاز به حداقل ۲۵ الی ۳۰ فریم در ثانیه دارد. بنابراین برای اینکه شما بتوانید یک ثانیه فیلم ببینید نیاز است که ۲۵ تا ۳۰ فریم پشت سر هم پخش شوند.
اگر تعداد فریمها در هر ثانیه به اندازه کافی نباشد در بین فیلم پرش و مکث ایجاد میشود. برخی از دوربینها وجود دارند که تعداد فریمهای آنها در ثانیه بیشتر از این حد مشخص است، یعنی بیشتر از ۲۵ الی ۳۰ فریم در ثانیه. بالا بودن تعداد فریمها این امکان را فراهم میکند که بدون آنکه کیفیت تصویر کاهش پیدا کند سرعت فیلم را کم کنید. این موضوع در دوربینهای نظارتی اهمیت زیادی دارد، زیرا افراد تمایل دارند فیلم را به صورت صحنه آهسته ببینند تا جزئیات را با دقت بیشتری ببینند.
چگونه Frame Rate یا FPS دوربین نظارتی را بررسی کنیم؟
همهی دوربینهای مدار بسته دارای یک بخش توضیحات هستند. این بخش را که توضیحات و ویژگیهای دوربین در آن آورده شده است را دیتاشیت میگویند. در تصویر زیر که بخشی از دیتاشیت دوربین امنیتی DS-۲CE۷۶D۰T-ITPF (C) میباشد در یک کادر نارنجی رنگ اطلاعات مربوط به fps این دوربین آورده شده است.
مقدار fps این دوربین همان طور که در تصویر بالا مشخص است ۲۵ تا ۳۰ میباشد.
fps در دوربین نظارتی به چه معناست و فریم ریت مناسب برای دوربینهای امنیتی چه عددی است؟
Fps در دوربینهای امنیتی به این معناست که تعداد فریمهایی که دوربین میتواند در یک ثانیه ثبت کند چه تعداد است. بنابراین زمانی که میگویند fps این دوربین ۲۵ فریم بر ثانیه میباشد به این معناست که دوربین مورد نظر در هر یک ثانیه ۲۵ تصویر (فریم) را ثبت میکند.
هرچه عدد مربوط به fps دوربین بالاتر باشد ویدیو شما یکدستتر و روانتر خواهد شد، یعنی شما فیلم دوربین را بدون مکث و پرش میتوانید مشاهده کنید.
نکتهای که باید بدانید این است که شما همیشه به دوربینهای نظارتی با fps بالا نیاز ندارید، با اینکه فریم ریت پایین در دوربین امنیتی موجب ایجاد پرش در فیلم میشود اما مزیتی که دارد این است که به دوربین نظارتی شما فشار زیادی وارد نمیشود و فضای ذخیرهسازی آن سریع پر نمیشود.
اگر در برای اماکنی کهاشیای متحرک زیادی ندارد میخواهید دوربین تهیه کنید دوربینهایی با fps پایینتر مناسبتر است، اما اگر دوربین امنیتی را برای محیطهایی میخواهید تهیه کنید کهاشیا بسیاری به سرعت در حال حرکت هستند باید از دوربینهایی استفاده کنید که fps بالاتری دارند تا بتوانید فیلم را بهتر آنالیز کنید.
به عنوان مثال دوربینهایی که برای گرفتن فیلم از جاده نصب میشوند باید فریم ریت ۳۰ داشته باشند، چرا که خودروهای موجود در جاده با سرعت در حال حرکت هستند و در این صورت میتوانید فیلمی روان و یکدست را تماشا کنید.
در استفاده از دوربینهای با fps پایین در اماکن شلوغ برخی صحنهها از دست میروند. فرض کنید یک دزد به فروشگاه شما آمده و و یک شئ با ارزش را از یک قسمت از مغازه شما بر میدارد، و درست در همان لحظه دوربین مدار بسته شما صحنه برداشته شدن آن شئ را ضبط نمیکند. در این صورت شما مدرکی برای اثبات دزدی نداری!
آیا نرخ fps دلیل تار شدن تصاویر در طول حرکت میباشد؟
تار شدن تصویر به سرعت شاتر دوربین بستگی دارد تا به نرخ فریم. معمولاً نرخ فریم روی روان بودن تصویر تأثیر میگذارد تا تار شدن آن.
در دوربینهای مداربسته شما همیشه به fps بالا نیاز ندارید. اینکه میزان fps دوربین شما چقد باشد یا به عبارتی به چه میزان fps نیاز دارید به این بستگی دارد که دوربین را برای چه فضایی میخرید. بنابراین دوربین مدار بسته را با توجه به نیازتان خریداری کنید، حتماً نباید یک دوربین مدار بسته گران قیمت خریداری کنید.
آیا fps دوربین نظارتی در حجم ویدیو تأثیر میگذارد؟
پاسخ این سؤال \”بله\” است. وقتی دوربین مداربسته شما فریمهای بیشتری را ضبط کند نتیجه آن این است که حافظهی بیشتری برای ذخیره شد فریمها نیاز است، پس حجم فیلم بالا میرود. بنابراین اگر سیستم و شبکه اینترنت شما پاسخگوی نیازهایتان باشد میتوانید از دوربینهای با fps بالاتر استفاده نمایید.
امروزه در دوربینها از تکنولوژی فشردهسازی استفاده میکنند که باعث میشود حجم کمتری از فضای ذخیرهسازی مصرف شود.
اگر فضای ذخیرهسازی و پهنای باند اینترنت شما محدود است بهتر است از دوربینهایی که فریم ریت آنها کمتر از ۱۵ فریم بر ثانیه است استفاده نمایید. در بسیاری از موارد نرخ fps اگر ۱۵ یا کمتر باشد پاسخگوی نیازهای شما خواهد بود و نیاز به نرخهای بالاتر fps نیست.
کلام آخر
در این مقاله درباره fps صحبت کردیم. Fps که مخفف Frame Per Second میباشد به معنای تعداد فریمهای ثبت شده در یک ثانیه در یک دوربین فیلمبرداری میباشد. یک فیلم از تعداد زیادی تصویر ثابت تشکیل میشود، این تصاویر پشت سر هم به سرعت نمایش داده میشوند و فیلم را میسازند. به هر یک از این تصاویر یک frame میگویند. دانستیم که هرچه نرخ fps بالاتر باشد ویدئوی روانتری مشاهده خواهید کرد. در این مطلب خواندیم که برای اماکن شلوغ که اشیا با سرعت در حال حرکت هستند نیازمند دوربینهایی با نرخ fps بالاتر مثلاً ۳۰ میباشد.
** اگر به دنبال خدمات ساختمان هوشمند از جمله نصب دوربین مدار بسته هستید؛ رهاورد نیرو دارای سابقه ای درخشان و نیز تیمی آموزش دیده و باتجربه از نصابان و تکنسین های دوربین می باشد که آماده خدمت رسانی به مشتریان گرامی در تهران و کرج هستند. برای کسب اطلاعات و دریافت مشاوره رایگان با شماره ای که در بالای سایت درج شده است تماس حاصل فرمایید. **