دوربین مدار بسته چیست؟

دوربین مدار بسته چیست؟

دوربین مدار بسته چیست و کاربرد‌های آن چیست؟ چند نوع دوربین مدار بسته داریم؟ کدام برند دوربین مدار بسته را خریداری کنیم؟ ما پاسخ تمام این سوالات را در این مقاله به شما می‌دهیم. پس تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

همیشه یکی از دغدغه‌های اصلی افراد ایجاد امنیت در محل کار و منزلشان می‌باشد، و همواره به دنبال بهترین راه حل برای برقراری امنیت در این اماکن می‌باشند تا با خیالی آسوده‌تر زندگی کنند. حتی اگر بتوانیم به صورت حضوری به محل کار یا منزلمان سر بزنیم داشتن یک دوربین مدار بسته به شما حس خوبی می‌دهد، به طوری که همیشه حس می‌کنید یک نفر در مغازه یا منزلتان از اموال شما مراقبت می‌کند.

نکته‌ای که وجود دارد این است که در انتخاب دوربین مدار بسته نباید اشتباه کنیم، چرا که اگر در انتخاب دوربین اشتباه کنیم، نه تنها حس خوبی از داشتن دوربین نمی‌گیریم بلکه هزینه دوباره برای تعمیر یا تعویض دوربین نیز برای شما تراشیده می‌شود.

در این مقاله از رهاورد نیرو سعی می‌کنیم یک راهنمایی کامل و جامع درباره دوربین‌های مدار بسته به شما بدهیم تا بتوانید درست تصمیم بگیرید و بهترین دوربین را انتخاب نمایید.

 

تعریفی از دوربین مدار بسته

دوربین مدار بسته به وسیله‌ای می‌گویند که در یک نقطه‌ی ثابت نصب می‌شود و دیتایی مانند تصویر و فیلم را به دستگاه‌هایی مانند گوشی موبایل که دوربین به آن وصل است منتقل می‌کند.

نکته‌ی جالب توجه اینجاست که برای ارسال فیلم و عکس‌ها به گوشی موبایل متصل به دوربین نیاز به اتصال سیم نیست، چرا که امروزه از طریق اینترنت به راحتی دیتا منتقل می‌شود.

نکته‌ی دیگر این است که یک دوربین مدار بسته لزوماً نباید فقط به یک دوربین وصل شود و یک دوربین می‌تواند همزمان به چند گوشی موبایل وصل باشد.

کاربرد‌های دوربین مدار بسته چیست؟

از دوربین‌های مدار بسته معمولاً در اکثر اماکن استفاده می‌شود، در بیشتر فروشگاه‌ها از دوربین مدار بسته استفاده می‌شود، اما در برخی مکان‌ها از دوربین‌ها بیشتر استفاده می‌شود، مانند بانک‌ها، فرودگاه‌ها، بینارستان‌ها، زندان‌ها، امکان امنیتی، ساختمان‌های مسکونی، مراکز خرید و غیره.

نوع دیگری از دوربین‌ها وجود دارند که به آن‌ها دوربین‌های پوشیدنی می‌گویند، از این دوربین‌ها برای برخی از کار‌های امنیتی و یا در فیلم‌سازی استفاده می‌شود.

کاربرد‌های دوربین مدار بسته چیست؟

چرا به این نوع دوربین‌ها، دوربین مداربسته می‌گویند؟

تصاویر و فیلم‌هایی که توسط دوربین‌های مدار بسته ثبت می‌شود قابل مشاهده برای عموم مردم نیست. سیستم‌های امنیتی باید مخفی باشند و دوربین‌های مدار بسته هم یکی از انواع سیستم‌های امنیتی است که باید مخفی باشد، پس به این صورت نیست که یک دوربین مدار بسته نصب شود و عموم مردم برای مشاهده فیلم‌های آن آزاد باشند، بنابراین به این نوع از دوربین‌ها دوربین‌های مداربسته می‌گویند.

تاریخچه دوربین‌های مداربسته

اولین شرکتی که دوربین مداربسته ساخت شرکت زیمنس بود. این شرکت هنوز هم شرکتی نامدار در زمینه‌ی تولید دوربین‌های مداربسته است.

در سال ۱۹۴۲ آلمانی‌ها اقدام به ساخت دوربین مداربسته کردند، هدف آن‌ها از ساخت دوربین‌های مداربسته جمع‌آوری اطلاعاتی در زمینه پرتاب موشک بود.

در سال ۱۹۴۹ آمریکایی‌ها دوربین مداربسته “وریکون” را به بازار عرضه کردند و این محصول را سطح گسترده تبلیغ کردند. این دوربین‌ها نیز در آمریکا با هدف نظارت و بررسی پرتاب موشک‌ها تولید شده بودند. تا به این زمان مردم عادی هیچ اطلاعاتی درباره دوربین مدار بسته نداشتند و وجود چنین امکاناتی برای عموم مردم وجود نداشت.

در سال ۱۹۶۹ فردی به نام ماری وی بویتان یک دوربین برای خانه‌ها اختراع کرد که در زمان خود بسیار جنجال به پا کرد. این دوربین به این صورت بود که افراد داخل منزل کسانی که پشت در بودند را می‌دیدند. چیزی شبیه آیفون تصویری!

در سال ۱۹۷ تکنولوژی VCR با صنعت دوربین‌های مداربسته ادغام شده بود و حالا مردم عادی هم می‌توانستند ویدئو ضبط کنند و فیلم‌های به درد نخور ضبط شده را از دوربین مداربسته حذف کنند.

در سال ۱۹۷۳ پلیس آمریکا به دوربین‌هایی مجهز شد که توانست جلوی بخشی از جرایم را بگیرد.

در سال ۱۹۸۰ دوربین‌های مداربسته علاوه بر پلیس‌های آمریکا به صورت گسترده در میان مردم عادی نیز پخش شده بود و هر شخصی قادر بود برای ایجاد امنیت در محل کار خود از یک دوربین مدار بسته استفاده کند.

بین سال‌های ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۰ دوربین‌های جدید وارد بازار شدند که نقص‌های موجود در دوربین‌های قبلی را پوشاند. از کشور‌های مختلف تقاضا برای این دوربین‌ها زیاد شد و به همین صورت بود که دوربین‌های مداربسته در سرتاسر جهان رواج پیدا کردند.

امروزه نیز دوربین‌های مداربسته را می‌توان به راحتی خریداری کرد و در جهت افزایش امنیت از آن‌ها بهره برد.

مهم‌ترین کاربرد‌های دوربین مدار بسته

  • جلوگیری از جرایم امنیتی
  • حمل‌ونقل بین‌شهری و درون‌شهری و در جاده‌ها
  • استفاده در کارخانه‌ها
  • استفاده در دانشگاه‌ها و اماکن آموزشی
  • استفاده در سالن و استادیوم‌های ورزشی
  • در مجتمع‌های مسکونی
  • استفاده در شرکت‌ها و محل‌های کاری
  • استفاده در منازل
  • استفاده در پارکینگ‌های عمومی
  • و غیره

 

 

اجزاء و ساختار دوربین مداربسته کدام است؟

۱. بدنه و ظاهر دوربین

۲. چیپ تصویربرداری که وظیفه آن تولید و ساخت تصویر است.

۳. لنز دوربین که وظیفه آن جمع‌آوری دور و منتقل کردن آن به چیپ است.

۴. برد IR که در برخی دوربین‌ها وجود دارد و سبب آن می‌شود که سبب آن می‌شود که دوربین مداربسته در تاریکی هم به خوبی تصویر‌برداری کند.

۵. دستگاه ضبط‌کننده دیجیتال که کاربرد آن ذخیره اطلاعات روی هارد دیسک دوربین است.

۶. صفحه نمایش دوربین که می‌تواند یک تلویزیون یا کامپیوتر باشد که بتوانید تصاویر را در آن ببینید.

اجزاء و ساختار دوربین مداربسته کدام است؟

کلام آخر

ما در این مقاله درباره این موضوع صحبت کردیم که “دوربین مداربسته چیست” تاریخچه‌ی دوربین‌های مداربسته را بیان کردیم، کاربرد‌های آن‌ها را ذکر کردیم و همچنین نکاتی را بیان کردیم که هنگام خرید دوربین مداربسته باید به آن‌ها توجه کنید.

سوالات متدوال:

هنگام خرید دوربین به چه نکاتی توجه کنیم؟

جنس بدنه و کیفیت آن، سایز دوربین، لنز‌ها، سنسور‌های مخصوص تصویربرداری، قابلیت درد در شب، کیفیت و رزولوشن تصویر، قابلیت IR و غیره

دوربین‌های مدار بسته به چند دسته تقسیم می‌شوند؟

به دو دسته، آنالوگ و دیجیتال

دوربین‌های دام یا DOME چیست؟

دوربین‌هایی هستند که ظاهر آن‌ها نیم دایره است و زاویه دید دوربین را پنهان می‌کند.

 

5/5 - (1 امتیاز)
فروشگاه
  • خرید دوربین مدار بسته
  • خرید تجهیزات دوربین مدار بسته
  • خرید جک پارکینگی
  • خرید دزدگیر اماکن
خدمات
  • نصب دوربین مدار بسته
  • نصب اعلام حریق
  • نصب دزدگیر اماکن
  • نصب کرکره برقی
  • نصب جک برقی پارکینگی
  • هوشمند سازی ساختمان
جدیدترین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید فروشگاه