دوربین های مدار بسته یا به اختصار cctv به دوربین هایی گفته میشود که درجای خود ثابت هستند و تصاویر ضبط شده را به چند محل ارسال میکنند .در حال حاضر دوربین های مدار بسته ویژگی های زیادی را شامل می شوند که کاربران باید از این ویژگی ها و مشخصات فنی آگاهی داشته باشند تا در هنگام خرید و نصب دوربین مدار بسته مناسب ترین دوربین را انتخاب کنند. در این مقاله قصد داریم ویژگی ها و مشخصات فنی دوربین های مدار بسته را به صورت مجزا برای شما توضیح دهیم تا در انتخاب دوربین مناسب به شما کمک کند.
مهم ترین مشخصات فنی دوربین های مدار بسته
تولید کنندگان دوربین ها مشخصات و خصوصیات زیادی را برای دوربین های مدار بسته ذکر کرده اند از جمله حداقل و حداکثر نور مورد نیاز برای ثبت تصاویر با کیفیت، انواع لنز ها و طراحی های آن ها، رزولوشن، حساسیت های نوری دستگاه، قابلیت WDR و تثبیتکنندگی سیگنال و …
در ابتدا لازم است کاربرد و موقعیت راه اندازی دوربین مدار بسته را در نظر بگیرید تا بر اساس آن بتوانید دوربینی را انتخاب کنید که طول عمر و کارایی بالاتری داشته باشد و نیاز شما را رفع کند.برای مثال اگر به دنبال دوربینی هستید که در فضای غیر مسقف نصب کنید لازم است خصوصیاتی را در نظر بگیرید از جمله قابلیت ثبت تصاویر در شرایط نوری مختلف و یا ضد آب بودن دوربین ها و خصوصیات این چنینی بسیار حائز اهمیت می شود.
در مقابل اگر به دنبال دوربینی هستید که در فضای مسقف مانند داخل خانه یا شرکت نصب کنید باید دوربینی انتخاب کنید که محدوده گسترده ای را پوشش دهد و بتواند تصاویری از زوایای مختلف محیط ثبت و ضبط کند. در نتیجه موقعیتی که قصد دارید دوربین را نصب کنید و هدفی که برای تهیه دوربین دارید بسیار مهم است تا بر اساس آن مشخصات فنی دوربین ها را طبقه بندی کنید و دوربین مناسب خود را مشخص کنید.
رزولوشن دوربین های مدار بسته
یکی از خصوصیات بسیار مهم دوربین های مدار بسته رزولوشن است. پیش از این رزولوشن در تلویزیون ها را بر اساس تعداد خطوط تعیین می کردند اما در حال حاضر رزولوشن بر اساس تعداد پیکسل ها مشخص می شود
در حقیقت ملیون ها نقطه نوری در کنار یکدیگر قرار می گیرند تا تصویری که روی تلویزیون یا لپ تاپ می بینید شکل بگیرد. تمامی این نقاط نوری توسط دوربین یا هر وسیله ای که قابلیت ثبت و ضبط تصاویر را داشته باشد ایجاد می شود از این رو می توان گفت تصاویری که نقاط نوری بیشتری را شامل می شود با کیفیت تر است و جزئیات بیشتری در مقایسه با تصاویری با نقاط نوری کمتر نشان می دهد. در حقیقت این تفاوت جزئیات و کیفیت تصاویر به رزولوشن بستگی دارد.
نسبت تصویر دوربین های مدار بسته
ویژگی دیگری که در تصاویر حاصل از دوربین های مدار بسته مشاهده می شود نسبت آن ها است. یعنی ممکن است خروجی دوربین ها، دو تصویر با رزولوشن یکسان اما فرمت متفاوت باشد. به طور مثال یک تصویر با نسب 4:3 و تصویر دیگر با نسبت 16:9 حاصل شود در حقیقت نسبت ها را با اعداد نشان می دهند و مفهوم آن این است که طول و عرض تصویر نهایی ضریبی از این اعداد است.
کیفیت تصاویر دوربین های مدار بسته
گاهی ممکن است دوربینی تهیه کنید که مشخصات فنی درج شده روی آن با واقعیت مغایرت داشته باشد و اطلاعات تقلبی به نظر برسد. برای مثال ممکن است رزولوشن درج شده روی مشخصات فنی دوربین های مدار بسته عددی بالا باشد اما هنگام نصب دوربین متوجه شوید که تصاویر کیفیت پایینی دارد و جزئیات به وضوح دیده نمی شوند. اما در حقیقت اطلاعات و اعدادی که تولید کنندگان به عنوان مشخصات فنی روی دوربین ها درج کرده اند کاملا واقعی است ولی متاسفانه سنسور های این دوربین ها کیفیت پایینی دارند یعنی به همان تعداد تعیین شده نقاط نوری وجود دارد اما کیفیت پایین سنسور ها باعث می شود تمامی نقاط نوری توسط دوربین دریافت نشود و تصویر نهایی بی کیفیت و نا واضح باشد. به همین دلیل کیفیت و عملکرد دوربین در مقایسه با اعداد و ارقام درج شده به عنوان مشخصات فنی ارجعیت دارد.
حساسیت نوری دوربین های مدار بسته
به حداقل مقدار نوری که دوربین مدار بسته در آن شرایط قادر به ثبت و ضبط تصاویر واضح و مطلوب و با جزئیات بیشتر است حساسیت نوری دوربین های مدار بسته می گویند. واحد حساسیت نوری دوربین های مدار بسته لوکوس است. اما مقدار آن نسبی است و بستگی دارد هر فرد به چه کیفیت عکس و تصویری ضعیف و به چه عکس و تصویری قابل قبول و یا عالی می گوید.
لازم به ذکر است که تنها ثبت و ضبط تصاویر کافی نیست. نکته کلیدی توانایی دوربین های مدار بسته در ثبت و ضبط تصاویر با کمترین مقدار نویز است چرا که وقتی نور محیط کم باشد فعالیت تقویت کننده های سنسور دوربین ها برای ثبت تصاویر بهتر افزایش پیدا می کند و این امر باعث ایجاد نویز بیشتر در طول مدار خواهد شد در نتیجه باعث کاهش وضوح تصویر نهایی می شود. میزان این موضوع بر مبنای ضریب سیگنال به نویز است.
IRE کمیت تخصصی در حوزه حساسیت نوری دوربین های مدار بسته است به عنوان مثال ممکن است IRE30 به عنوان مشخصات فنی روی دوربین های مدار بسته حک شود که این امر نشان می دهد در شرایط نوری حداقل سنسور های دوربین مدار بسته 30 درصد سیگنال دریافت خواهند کرد و یا اگر IRE50 روی مشخصات دوربین درج شود یعنی 50 درصد سیگنال توسط مدار دریافت می شود. کمتر بودن این عدد به معنی سخت تر بودن کار دوربین ها در شرایط حداقل نوری است. در نتیجه تصاویر نهایی کیفیتی پایین تر خواهند داشت.
سرعت شاتر نیز در شرایط حداقل نوری تاثیر زیادی دارد. در حقیقت مدت زمان باز ماندن شاتر با ثبت تصویر با کیفیت تر رابطه مستقیمی دارد زیرا سنسور زمان بیشتری دارد تا نقاط نوری بیشتری بگیرد. البته این امر مربوط به ثبت تصاویر است و هنگام فیلم برداری از سوژه کاهش سرعت شاتر باعث دریافت نور بیشتر می شود. زیرا فیلم برداری نوعی عکاسی متوالی می باشد و کاهش سرعت شاتر باعث دریافت تعداد تصاویر بیشتری در واحد ثانیه می شود.
در نتیجه با کاهش سرعت شاتر فیلم های روشن تر و واضح تری ثبت می شود اما تعداد فریم های دریافتی بر واحد ثانیه کاهش پیدا می کند در نتیجه فیلم کوتاه تر می شود و با قطع و وصل شدن همراه خواهد شد.
سایر خدمات شرکت رهاورد نیرو : نصب دزدگیر اماکن و نصب اعلام حریق
لنز های دوربین های مدار بسته
احتمالا همه ی افراد از اهمیت بالای لنز های دوربین ها آگاهی دارند از این رو توجه به ویژگی هایی که در مورد لنز ها بر روی دوربین های مدار بسته درج شده است بسیار حائز اهمیت می باشد اما کمی پیچیدگی دارند.
به عنوان مثال انتخاب یک لنز پهن برای ثبت تصویر از یک اتاق کوچک انتخاب مناسبی است زیرا با تعیین محل دقیق لنز تمامی گستره ی اتاق تحت پوشش دوربین قرار می گیرد. در مقابل یک لنز باریک زاویه دید محدود تری نسبت به لنز های پهن دارد اما برای محیط های باز انتخاب بهتری است زیرا می توانید سوژه هایی که در فاصله بیشتری قرار دارند را به دقت بالاتر ببینید.
علاوه بر این عوامل بسیاری در کیفیت لنز تاثیر دارد. به عنوان نمونه میزان حداقل نور و یا حساسیت سنسور های دریافت نور بسیار موثر است. اما به طور کلی برخی ویژگی های لنز ها مهم تر است و باید در هنگام انتخاب دوربین ها مورد توجه قرار گیرد.
یکی از ویژگی های مهم لنز ها زاویه آن ها است. واحد اندازه گیری زاویه لنز میلی متر است. عددی که کنار میلی متر قرار می گیرد تعیین کننده زاویه آن است یعنی هرچه عدد پایین تر باشد دوربین می تواند از محدوده وسیع تری تصاویر ثبت کند. برای مثال اگر در مشخصات فنی لنز دوربین 2MM درج شده باشد به این معنی است که دوربین می تواند زاویه دید 110 درجه از محیط را داشته باشد اما اگر روی مشخصات لنز دوربین 50MM درج شده باشد می توان نتیجه گرفت که دوربین حداکثر پنج درجه از محیط را تحت پوشش قرار می دهد. به همین دلیل ابتدا باید موقعیت و کاربرد دوربین را تعیین کنید و مشخص کنید قصد ثبت تصویر از محدوده نزدیک را دارید یا دور، سپس بر اساس آن لنز مناسب دوربین خود را تهیه کنید.
یکی دیگر از ویژگی های مهم لنز ها در واقع توانایی نوری لنز است. توانایی نوری لنز را با حرف F و یک عدد در مشخصات فنی دوربین ها درج می کنند. به عنوان مثال اگر روی مشخصات فنی دوربین کمیت f1.2 درج شود به این معنی است که می تواند در مقایسه با دوربین f2.0نقاط نوری بیشتری دریافت کند. به طور کلی این کمیت بر مقدار حداقل نور دوربین تاثیر دارد.
لنز های دوربین های مدار بسته در انواع مختلفی در بازار موجود هستند. برای تنظیم فوکوس و زوم از طریق کامپیوتر لنز های ثابت و متحرک وجود دارند. همچنین برای دریافت مادون قرمز لنز های مخصوص مورد نیاز است. لنز های دوربین های مدار بسته بسیار متنوع هستند و انتخاب آن ها به اهداف و کاربرد پروژه شما بستگی دارد که می توانید با تعمیر کاران برای یادگیری نصب دوربین یا نمایندگی ها در این زمینه مشورت کنید.
شرکت رهاورد نیرو ارائه دهنده خدمات راه اندازی سیستم های امنیتی از جمله هوشمند سازی ساختمان است. برای اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما تماس بگیرید. همچنین قبل از خرید دوربین مدار بسته و راه اندازی آن اگر نیاز به مطالعه قیمت ها، آگاهی از مشخصات و مقایسه آنها دارید، می توانید به فروشگاه دوربین مدار بسته شرکت رهاورد نیرو مراجعه کنید.