امروزه برای افزایش امنیت و نظارت بر رفت و آمدها در مکان های مختلف افراد اقدام به راه اندازی و نصب دوربین مدار بسته می کنند. دوربین های مدار بسته ای که امروزه در بازار موجود هستند دارای امکانات و ویژگی های بسیاری هستند و باکیفیت بهتری کار نظارت بر محیط را انجام می دهند. به طور کلی دوربین های مدار بسته به دو دسته دوربین های آنالوگ و دوربین های تحت شبکه یا IP تقسیم می شوند.
دوربین مدار بسته تحت شبکه یا IP نوعی دوربین مدار بسته است که انتقال اطلاعات آن به جای سیستم آنالوگ از طریق پروتکل های شبکه و اینترنت صورت می گیرد. این دوربین ها به صورت دیجیتالی و از طریق اتصال به شبکه تصاویر دریافتی را انتقال می دهند، این در حالی است که انتقال تصاویر در دوربین های مدار بسته آنالوگ از طریق کابل های کوآکسیال صورت می گیرد. دوربین های مدار بسته نسبت به دوربین های آنالوگ باکیفیت تر و گران تر هستند. در حقیقت دوربین های مدار بسته تحت شبکه همچون کامپیوتر کوچکی هستند که می توانند خودشان تصاویر را پردازش کنند.
در گذشته بیشتر از دوربین های آنالوگ استفاده می شد اما با روی کار آمدن دوربین های تحت شبکه که کیفیت بهتر و رمز گذاری های متنوع تری ارائه می دهند، این دوربین ها در بازار جایگزین دوربین های آنالوگ شدند. دوربین های مدار بسته تحت شبکه برای اولین بار توسط شرکت axis وارد بازار شدند. هر شرکتی که به تولید دوربین های مدار بسته تحت شبکه می پردازد از پروتکل های اختصاصی خود استفاده می کند. به همین دلیل فقط زمانی امکان استفاده همزمان از این دوربین ها وجود دارد که دوربین ها به فناوری onvif مجهز باشند.
از نظر نحوه ذخیره سازی تصاویر می توان دوربین های مدار بسته تحت شبکه یا IP را به دو دسته تقسیم کرد. دسته ای از دوربین های IP برای ذخیره سازی تصاویر به NVR احتیاج دارند اما دسته ای دیگر از این دوربین ها با نصب رم در داخلشان تصاویر را ذخیره می کنند و به دستگاه ضبط کننده نیازی ندارند. دوربین های مدار بسته تحت شبکه به هوش مصنوعی مجهز هستند و علاوه بر پردازش تصاویر می توانند در انجام فرآیند شناسایی به کاربران کمک کنند.
البته دوربین های مدار بسته تحت شبکه در کنار مزایای بسیاری که دارند معایبی هم دارند که باید در نظر گرفته شوند. یکی از این معایب آن است که چون دوربین های مدار بسته تحت شبکه اطلاعات را از طریق شبکه اختصاصی انتقال می دهند این احتمال وجود دارد که مورد حمله هکرها قرار گیرند. از طرف دیگر چون این دوربین ها باکیفیت هستند و ویژگی های برتری نسبت به دوربین های مدار بسته آنالوگ دارند قیمت بالایی دارند.
دوربین های مدار بسته تحت شبکه به نصب و تنظیمات خاصی احتیاج دارند که فقط یک نصاب حرفه ای می تواند از پس آن بربیاید. بهتر است برای این که دوربین مدار بسته شما بهترین زایه دید و کارآیی را داشته باشد بهتر است از یک نصاب ماهر درخواست کنید که سیستم مدار بسته را نصب و تنظیم کند. برای راه اندازی دوربین مدار بستهIP لازم است مقداری در زمینه شبکه های کامپیوتری، پسیو کاری و کابل کشی شبکه، طرز کار کردن با دریل و نصب لوله فلکس یا داکت اطلاعات داشته باشید. با داشتن کمی اطلاعات و دقت و با دنبال کردن مراحلی که در ادامه توضیح داده می شوند می توانید راه اندازی دوربین مدار بسته تحت شبکه را خودتان انجام دهید. برای این که کار خود را شروع کنید ابتدا باید ابزارهای مورد نیاز برای کار را فراهم کنید
برای راه اندازی دوربین مدار بسته IP چه تجهیزاتی لازم است؟
برای این که یک سیستم مدار بسته تحت شبکه در محل مورد نظر خود نصب کنیم باید قطعات و ابزارهای لازم را در دسترس داشته باشیم. این ابزارها و وسایل عبارتند از :
- دوربین مدار بسته IP : بسته به متراژ و تعداد نقاط حساس محل مورد نظر خود دوربین مدار بسته تحت شبکه تهیه کنید. انواع مختلفی از دوربین های مدار بسته تحت شبکه در بازار وجود دارند که شما باید ویژگی های هر کدام را بررسی کنید و بسته به نیازهای خود مناسب ترین دوربین را انتخاب و خریداری کنید.
- دستگاه ضبط کننده NVR : دوربین های مدار بسته تصاویر دریافتی را به دستگاه NVR ارسال می کنند و این تصاویر در دستگاه ضبط می گردند. باید متناسب با تعداد، کیفیت و پهنای باند دوربین ها دستگاه NVR را انتخاب کنید. البته همان طور که قبلاً گفته شد بعضی از دوربین های تحت شبکه که پیشرفته تر هستند تصاویر را روی رم ضبط می کنند و به دستگاه ضبط کننده احتیاجی ندارند.
- هارد دیسک : برای ذخیره ویدیوها به یک یا چند هارد دیسک احتیاج داریم. هر چه تعداد دوربین ها بیشتر باشد ویدیوهای ضبط شده بیشتر است و به فضای ذخیره سازی بیشتری احتیاج داریم. از طرف دیگر هر چه دوربین کیفیت تصویر برداری بهتری داشته باشد به هارد دیسکی با ظرفیت بالاتر نیاز خواهیم داشت. در انتخاب هارد دیسک حتماً به تعداد دوربین های نصب شده و کیفیت دوربین ها توجه کنید.
- کابل شبکه : برای دوربین های مدار بسته IP باید کابلی متناسب با پهنای آن ها تهیه کنید. این کابل وظیفه دارد که تصاویر دوربین ها را به دستگاه NVR انتقال دهد تا در آن جا به ثبت برسند. اگر دوربین های مدار بسته از نوع POE باشند برق مورد نیاز آن ها نیز از طریق همین کابل تأمین می شود.
- سوکت شبکه : برای این که دوربین های مدار بسته را به کابل شبکه و دستگاه NVR متصل کنیم به سوکت شبکه نیاز داریم. باید به تعداد پورت ها سوکت شبکه داشته باشیم.
- سایر لوازم جانبی : برای مخفی کردن کابل ها و تجهیزات و نصب اصولی دوربین های مدار بسته به وسایلی همچون داکت برق، لوله فلکس، باکس پلاستیکی و غیره نیاز خواهید داشت. دیگر خدمات: نصب دزدگیر اماکن ، نصب اعلام حریق
برق مورد نیاز دوربین های مدار بسته چگونه تأمین می شود
به دو صورت می توان برق مورد نیاز دوربین ها را تأمین کرد. اگر دوربین های مدار بسته POE باشند برای انتقال برق دیگر نیازی به کابل کشی جداگانه نیست و برق دهی از طریق همان کابل های شبکه صورت می گیرد. اما اگر دوربین ها دارای قابلیت POE نباشند برق مورد نیازشان باید از طریق منبع تغذیه جداگانه تأمین گردد. برای برق کشی به این روش به کابل های برقی نیاز دارید که به طور جداگانه به هر دوربین متصل گردد. همچنین هر دوربین باید یک آداپتور داشته باشد یا یک منبع تغذیه مرکزی تهیه کنید و تمام دوربین ها را به آن متصل کنید.
برای نصب و راه اندازی دوربین های مدار بسته تحت شبکه به ابزارها و لوازم دیگری هم نیاز خواهید داشت نظیر استریپر کابل شبکه و کوآکسیال، آچار پرس زن سوکت شبکه، دریل، پیچ گوشتی، سیم چین، چسب برق، رولپلاک، بست و غیره.
طریقه راه اندازی دوربین مدار بسته IP با استفاده از دستگاه NVR
همان طور که گفته شد دوربین های مدار بسته دو دسته هستند : دوربین هایی که به دستگاه NVR نیاز دارند و دوربین هایی که با استفاده از کامپیوتر یا سرورهای خاص اطلاعات را ذخیره می کنند. از دوربین های متصل به سرور برای شرکت ها و سازمان های نظارتی بزرگ استفاده می شود و استفاده از آن ها برای مشتریان عادی رایج نیست. برای دوربین مدار بسته IP متصل به NVR باید ابتدا یک طرح کلی از کابل کشی، محل نصب دوربین ها و محل ایجاد سوراخ های نصب آماده کنید. قبل از سیم کشی مسیر عبور کابل را بررسی کنید و مطمئن شوید که امکان سوراخ کردن دیوارها وجود دارد.
بسته به این که محل نصب دوربین ها کجاست برای مخفی کردن کابل ها از لوله فلکسی، داکت برق یا لوله های فلزی استفاده کنید. مسیر عبور کابل ها را اندازه بگیرید و متناسب با این اندازه کابل برق و کابل شبکه را ببرید. کابل متصل به NVR را کمی بلندتر ببرید تا امکان جا به جا کردن دستگاه وجود داشته باشد. سپس کابل ها را با دقت از داخل داکت یا لوله ها عبور دهید. اگر از دوربین POE استفاده نمی کنید باید برای هر آداپتور و اتصالات ان یک باکس پلاستیکی نصب کنید.
شما خوانندگان محترم اگر به دنبال خرید دوربین مدار بسته با کیفیت تصویر بالا و یا خرید دزدگیر اماکن هستید؛ توصیه ما به شما استفاده از محصولات رهارود نیرو می باشد. این مجموعه سال هاست که در زمینه نصب و فروش سیستم های حفاظتی و امنیتی برای ساختمان های مسکونی و اداری – تجاری فعال است و گزینه ای مطمئن برای خرید شما خواهد بود.
اکنون دوربین های مدار بسته را در محلی که برای هر یک در نظر گرفته اید نصب کنید. سوکت RJ45 را به سر کابل شبکه و پرس آن و در سمت دیگر به NVR متصل کنید. یک طرف کابل به دوربین و طرف دیگر به NVR وصل می شود. اگر دستگاه NVR تک پورتی است باید کابل شبکه به سوئیچ POE متصل شود. اگر دستگاه دارای پورت های جداگانه است باید هر کابل به پورت جداگانه ای وصل شود.
اگر دوربین شما POE نیست و از آداپتور استفاده می کنید باید فیش آداپتور را به دوربین وصل کنید. اگر از سیستم برق رسانی مرکزی استفاده می کنید باید فیش نری و مادگی را به سر کابل برق وصل کنید. بعد از این که اتصالات برق را انجام دادید و از برق رسانی مطمئن شدید دستگاه NVR را به برق وصل کنید و نمایشگر را روشن کنید. در صورتی که نتوانستید تصاویر دوربین های مدار بسته را داخل نمایشگر مشاهده کنید باید کابل شبکه یا اتصال برق را بررسی کنید. اگر هم برق رسانی صورت می گیرد و هم کابل شبکه سالم است این احتمال وجود دارد که دوربین خراب باشد. با استفاده از ولت متر بررسی کنید که در دوربین های مدار بسته برق جریان دارد.
شرکت رهاورد نیرو پیشرو در زمینه راه اندازی انواع سیستم های امنیتی و برقی از جمله هوشمند سازی ساختمان می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.