دوربین مدار بسته بیسیم(وایرلس) چیست

دوربین مدار بسته بیسیم (وایرلس) چیست و چه مزایایی دارد؟

دوربین های مدار بسته از جمله سیستم های نظارتی و امنیتی هستند که در ابتدا تنها در نهادهای دولتی و نظامی به کار گرفته می شدند اما رفته رفته جای این دوربین ها در میان اماکن مختلف تجاری، اداری، آموزشی و حتی مسکونی باز شد و دوربین های مدار بسته به پای ثابت کسب و کارها و مغازه ها و شرکت های مختلف تبدیل گردید. استفاده از دوربین های مدار بسته تا حد زیاد از سرقت جلوگیری نموده و آمار جرائم بسیار کاهش می یابد. علاوه بر آن امکان استفاده از دوربین مدار بسته به عنوان سیستم نظارتی نیز وجود دارد. بسیاری از مدیران شرکت ها برای نظارت بر عملکرد کارکنان، اقدام به نصب دوربین مدار بسته در نقاط مختلف شرکت می نمایند و با استفاده از آن رفت و آمد کارمندان و عملکرد آنها کنترل گشته و از بسیاری از جرائم مانند انتقال اسناد و مدارک و سرقت از شرکت جلوگیری می گردد.

همچنین بسیاری از والدین که دارای کودکی در منزل هستند می توانند از محل کار، بر عملکرد کودک خود نظارت کامل داشته باشند و امنیت منزل خود را تامین نمایند. انواع مختلفی از دوربین های مدار بسته وجود دارد که یکی از آنها دوربین مدار بسته وایرلس یا بیسیم است. این نوع از دوربین ها نسل جدیدی از دوربین های مدار بسته بوده که کاربرد بسیاری در اماکن مختلف دارند. در این مطلب به این که دوربین مدار بسته وایرلس یا بیسیم چیست و چه مزایایی دارد پرداخته شده است.

نصب دوربین مدار بسته

دوربین مدار بسته چیست و عملکرد آن به چه شکل است

پیش از پرداختن به دوربین مدار بسته وایرلس نیاز است تا در ابتدا گذری بر دوربین مدار بسته و چگونگی عملکرد آن داشته باشیم .

Closed Circuit Television که به اختصار به آن cctv گفته می شود به معنای دوربین مدار بسته می باشد که می توان از طریق آن در مکان هایی که دوربین نصب می گردد نظارت کامل داشت. تاریخچه تولید اولین دوربین مدار بسته به سال 1942 برمی گردد اما در آن زمان استفاده از این دوربین ها عمومی نبود و تنها در ارگان های خاصی از آن استفاده می شد.

عملکرد کلی دوربین های مدار بسته به این صورت است که تصاویر از طریق دوربین ها گرفته شده و از طریق کابل هایی که به مانیتور متصل می باشد قابلیت مشاهده این تصاویر به صورت آنلاین وجود خواهد داشت و دستگاه ضبط کننده به نام DVR نیز به این سیستم متصل می باشد که دارای حافظه بوده و تصاویر ضبط شده در این دستگاه ثبت می گردند و می توان در مواقع مشکوک از این تصاویر ثبت شده استفاده نمود.

ساختار اصلی دوربین های مدار بسته شامل بدنه دوربین، قسمت های الکترونیکی دوربین (شامل برد اصلی، سنسور، برد تغذیه و کانکتور) و لنز دوربین می باشد. لنز دوربین وظیفه دارد تا به تنظیم فاصله کانونی و ایجاد تصویری واضح بپردازد و در انواع مختلفی وجود دارد که می توان از هر یک از این لنزها در دوربین های مدار بسته استفاده نمود.

انواع دوربین مدار بسته

دوربین های مداربسته را در دسته بندی های مختلفی قرار می دهند و در این دسته بندی ها انواع متنوعی از دوربین ها وجود دارند که هر یک از ویژگی های مخصوص به خود برخوردار می باشد.

دوربین های مداربسته از لحاظ نوع سنسور در دو دسته CCD و سیماس CMOS قرار می گیرند. از نظر نوع سیگنال نیز دوربین ها در دو نوع دوربین های مدار بسته آنالوگ و دوربین های مدار بسته تحت شبکه طبقه بندی شده و از نظر انتقال تصاویر نیز در دو نوع دوربین مدار بسته با سیم و بیسیم وجود دارند. دسته بندی دیگر دوربین های مدار بسته بر اساس شکل ظاهری بوده و تنوع زیادی از دوربین ها در این دسته قرار می گیرند که از میان آنها می توان به دوربین مدار بسته دام DOM، دوربین مدار بسته باکس box، دوربین مدار بسته بولت bullet، دوربین مدار بسته اسپید دام speed dom، دوربین مینیاتوری و دوربین مدار بسته حرارتی thermal اشاره کرد.

دوربین ها از نظر محل استفاده نیز در دو نوع که مناسب فضای بیرون و فضای داخلی ساختمان ها می باشند دسته بندی می گردند.

هر یک از دوربین های گفته شده دارای ویژگی بخصوصی می باشند و در موارد خاصی به مصرف می رسند. در این مقاله به معرفی و ارائه توضیحاتی در رابطه با دوربین های مدار بسته وایرلس یا بیسیم پرداخته می شود. ارائه خدمات نصب دزدگیر اماکن ، نصب اعلام حریق و هوشمند سازی ساختمان در رهاورد نیرو .

دوربین مدار بسته وایرلس یا بیسیم چیست

در دوربین های مدار بسته وایرلس تصاویر و صداهای مورد نظر به وسیله یک ارسال کننده بیسیم به نقطه ای دیگر ارسال می گردد. اصطلاح بیسیم برای این نوع از دوربین ها به معنای عدم استفاده از کابل یا سیم برای نصب دوربین نمی باشد و بیشتر به نحوه ارسال کردن اطلاعات آنها اشاره دارد. در این نوع از دوربین ها برای تامین برق دستگاه از یک یا دو کابل استفاده می گردد. البته در دوربین های مدار بسته بیسیم سیم کمتری به کار رفته و در مکان هایی که امکان نصب تعداد زیادی سیم وجود ندارد این نوع از دوربین ها بسیار پر کاربرد می باشند. در سیستم دوربین مدار بسته بیسیم می توان از دوربین بیسیم و همچنین NVR بیسیم استفاده نمود.

انواع دوربین مدار بسته وایرلس یا بیسیم

دوربین های مدار بسته وایرلس خود در انواع مختلفی وجود دارد و دوربین مدار بسته وایرلس آنالوگ و دوربین مدار بسته وایرلس تحت شبکه از این انواع می باشد.

دوربین مدار بسته بیسیم آنالوگ

در این نوع از دوربین های بیسیم انتقال تصاویر از طریق تبدیل سیگنال های تصاویر به سیگنال های رادیویی امکان پذیر می باشد. با توجه به نوع بردی که در این دوربین ها استفاده شده است خروجی فرکانس آنها متفاوت می باشد. معایب زیادی را می توان برای دوربین های مدار بسته وایرلس آنالوگ ذکر کرد که باعث شده استفاده از این نوع از دوربین ها محدود گردد. سیگنالی که این دوربین ها تولید می کنند در شرایطی که نویزهای الکترومغناطیسی وجود دارد و شرایط محیطی نامناسب می باشد حساسیت بالایی نشان می دهند. در واقع استفاده از این دوربین ها در مکان هایی که مایکروویو، تلفن های بیسیم و دستگاه هایی که فرکانس تولید می کنند باعث تداخل شده و در دریافت تصاویر اختلال ایجاد می کند. این نوع از دوربین ها از قیمت مناسبی برخوردار بوده و سیگنالی که از هر دوربین بیسیم آنالوگ ارسال می گردد، می تواند توسط تعداد زیادی از دستگاه های گیرنده که در مکان های مختلفی قرار گرفته اند، قابل دریافت و نمایش باشد.

دوربین مدار بسته بیسیم دیجیتال یا ip

در این نوع از دوربین ها تصاویر به صورت بیسیم به دستگاه ضبط ارسال می گردد. دو روش برای ضبط تصاویر توسط دوربین مدار بسته دیجیتال وجود دارد. در روش اول تصاویری که توسط دوربین گرفته می شود با استفاده از دستگاه ضبط NVR ضبط می گردد و برای نصب آن نیازمند یک دوربین و دستگاه NVR می باشیم. اما در روش دیگر تصاویری که توسط دوربین گرفته می شوند به دستگاهی به نام access point ارسال می گردند.

برای استفاده از این روش نیازمند دوربین، دستگاه NVR و access point می باشیم که دستگاه access point یا استفاده از یک کابل شبکه به NVR وصل می شود. برای تعریف access point باید گفت که این دستگاه یک قطعه سخت افزاری است که می تواند اطلاعات را به صورت وایرلس از دوربین وایرلس و یا سایر تجهیزاتی که بیسیم می باشند دریافت نماید.

دوربین های مدار بسته وای فای نیز را جزء دوربین های مدار بسته وایرلس طبقه بندی می کنند. با استفاده از روتر وایرلس و شبکه کردن دوربین می توان به شبکه های محلی دسترسی پیدا کرده و به تبادل اطلاعات بپردازند. می توان این نوع از دوربین ها را به تجهیزات جانبی مختلفی مانند موبایل، تبلت، لپ تاپ و کامپیوتر وصل نمود.

علاوه بر این موارد دوربین های مدار بسته بیسیم شارژی نیز وجود دارند که برای ضبط کردن تصاویر نیاز به باتری دارند. این نوع از دوربین ها با محدودیت اتمام شارژ باتری و همچنین محدودیت حافظه مواجه می باشند و به همین دلیل طرفداران زیادی ندارند. حتی با استفاده از باتری های با کیفیت نیز ممکن است در هنگام سفر این باتری تمام شده و قابلیت ضبط تصاویر وجود نداشته باشد و نگرانی هایی را برای شما به وجود آورد.

مزایای استفاده از دوربین مدار بسته وایرلس

مزایای دوربین مدار بسته وایرلس

از جمله مزایایی که می توان برای دوربین های مدار بسته بیسیم یا وایرلس ذکر نمود این است که این دوربین ها نسبت به دوربین های معمولی نصب راحت تری داشته و از سیم ها و کابل های کمتری برای نصب استفاده می گردد. نصب این نوع از دوربین ها با کمی دقت و توحه می تواند توسط خود فرد انجام گیرد و برای افرادی که به صورت دائم مکان خود را تغییر می دهند بسیار مناسب می باشد.

چرا که در صورتی که بخواهید با هر بار جا به جایی از یک نصاب دوربین مدار بسته برای نصب ان در محل جدید استفاده کنید هزینه های شما بسیار افزایش خواهد یافت و دوربین های وایرلس از این جهت به صرفه می باشند و دردسرهای نصب برای آنها وجود نخواهد داشت. امکان مشاهده تصاویر ضبط شده توسط دوربین ها با استفاده از موبایل یا لپ تاپ در هر مکانی که باشید وجود دارد و این می تواند به کنترل اوضاع زمانی که خارج از مکان نصب دوربین می باشید کمک بسیاری نماید. حتی زمانی که در سفر می باشید می توانید با استفاده از دوربین ها بر محل کار و همچنین منزل خود نظارت داشته و امنیت آنها را تامین نمایید.

معایب استفاده از دوربین مدار بسته وایرلس

اما با وجود مزایای بسیاری که برای دوربین های وایرلس وجود دارد و استقبال زیادی از آنها شده است معایبی نیز برای آنها وجود دارد که ممکن است برخی افراد را از خرید منصرف ساخته و آنها را ترغیب به خرید دوربین های مدار بسته معمولی نماید. برای این که این نوع از دوربین ها قادر به گرفتن تصاویر مختلف باشند باید از اتصالی مطمئن و بدون قطع برخوردار باشند و اگر به هر دلیلی این اتصال دچار مشکل شده و قطع گردد دوربین قادر به تصویربرداری نخواهد بود.

علاوه بر آن تعویض باتری نیز از معایبی است که برای این گونه از دوربین ها ذکر می گردد و ممکن است در سفرهای طولانی که امکان تعویض باتری دوربین وجود ندارد امنیت آن مکان کاهش یابد. آنتن دهی این نوع از دوربین ها دارای محدودیت می باشد و حداکثر فاصله ای که دوربین ها می توانند نسبت به سیستم مرکزی داشته باشند 150 متر می باشد. البته استفاده از دستگاه access point تا حد زیادی این مشکل را برطرف نموده است و با استفاده از آن آنتن دهی تا حد بسیاری بهبود خواهد یافت. امکان هک کردن دوربین های مدار بسته وایرلس وجود دارد و هکرها می توانند به راحتی این دوربین ها را هک نموده و آن را از کار بیندازند و برای انجام سرقت از محل مورد نظر آماده گردند.

افزایش فرکانس دوربین های مدار بسته وایرلس

امکان افزایش دادن دامنه فرکانسی دوربین های مدار بسته با استفاده از تجهیزاتی به نام تکرارگر وجود دارد. این تجهیزات می توانند سیگنال دوربین را دریافت نموده و به ارسال مجدد آن بپردازند. با این کار می توان دامنه فرکانسی دوربین مدار بسته بیسیم را تا دو برابر افزایش داد.برخی از تجهیزات وجود دارند که می توان با استفاده از آنها دوربین های مدار بسته با سیم را به دوربین مدار بسته وایرلس تبدیل نمود.

دوربین های مدار بسته بیسیم علاوه بر انواع آنالوگ و دیجیتال در انواع مختلف دیگری وجود دارند که از میان آنها می توان به دوربین مدار بسته وایرلس چرخشی اشاره کرد. این نوع از دوربین مدار بسته حافظه دار بوده و می تواند به صورت افقی 360 درجه و به صورت عمودی 150 درجه چرخش داشته باشند و زوایای بیشتری را تحت پوشش قرار دهند. علاوه بر آن دوربین های مدار بسته حافظه دار بیسیم وجود دارد که می توان بر روی آنها کارت حافظه SD را نصب نمود. با نصب کارت حافظه می توان بدون نیاز به اتصال به شبکه به ضبط و ثبت تصاویر مختلف پرداخت.

همچنین قبل از خرید دوربین مدار بسته یا سایر سیستم های حفاظتی مثل خرید دزدگیر اماکن ، برای آگاهی از مدل ها و قیمت ها می توانید به صفحه فروشگاه رهاورد نیرو مراجعه کنید.

5/5 - (2 امتیاز)
فروشگاه
  • خرید دوربین مدار بسته
  • خرید تجهیزات دوربین مدار بسته
  • خرید جک پارکینگی
  • خرید دزدگیر اماکن
خدمات
  • نصب دوربین مدار بسته
  • نصب اعلام حریق
  • نصب دزدگیر اماکن
  • نصب کرکره برقی
  • نصب جک برقی پارکینگی
  • هوشمند سازی ساختمان
جدیدترین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید فروشگاه