تفاوت هوشمند سازی بی سیم و سیمی

تفاوت هوشمند سازی بی سیم و سیمی

با پیشرفت تکنولوژی، به امکانات و فناوری های جدید به کار رفته در ساختمان های امروزی نیز اضافه می شود. هوشمند سازی ساختمان به دو صورت سیمی و بی سیم انجام می پذیرد. هر کدام از این دو مزایا و معایبی دارند که در این مقاله قصد داریم که در مورد آن ها صحبت کنیم.

قبل از شروع مقاله باید بگوییم که بدون شک یکی از مهم ترین روش هایی که برای هوشمندسازی هر ساختمانی به کار می رود، نصب دوربین مداربسته می باشد. برای دریافت خدمات نصب دوربین های مدار بسته و اطلاع از تعرفه های روز نصب دوربین بر روی تصویر زیر کلیک نمایید.

ویدیوی آموزشی : بررسی هوشمند سازی ساختمان

هوشمند سازی چیست؟

پیش از این که به موضوع هوشمند سازی بی سیم و باسیم بپردازیم بهتر است که هوشمند سازی ساختمان را تعریف کنیم. در واقع هوشمند سازی زمانی صورت می پذیرد که بتوانیم عملکرد های ساختمان را از راه دور یا به صورت خودکار کنترل نماییم.

در واقع سخت‌افزار ها و نرم‌ افزار هایی وجود دارند که برای مانیتورینگ و کنترل قسمت ‌های مهم در ساختمان نصب می‌ شوند. وظیفه اصلی این سیستم این است که به قسمت های مختلف ساختمان فرمان های مختلف را داده و به نحوی عملکرد اجزا مختلف ساختمان را متعادل کند و همچنین موجب کاهش مصارف نا خواسته و منابع انرژی شود.

به بیانی دیگر این سیستم بر همه فعالیت ‌ها نظیر باز و بسته شدن در ها، ورود و خروج افراد، سیستم ‌های روشنایی، سیستم‌ های تهویه مطبوع پنجره و پرده اتاق ‌ها و سیستم صوتی و تصویری و غیره نظارت دارد.

هوشمند سازی چیست

روش های هوشمند سازی

جهت استفاده از هوشمند سازی نیاز به یک بستر داریم. این بستر می‌ تواند به دو صورت سیمی یا بدون سیم باشد. در ادامه در مورد این دو نوع هوشمند سازی بیشتر توضیح خواهیم داد.

هوشمند سازی سیمی

این روش برای هوشمند سازی از بستر سیمی استفاده خواهد کرد. در این روش از هوشمند سازی از پروتکل هایی همچون KNX، Modbus و غیره استفاده می گردد. لازم به ذکر است که این نوع از هوشمند سازی برای ساختمان های قدیمی مناسب نیست. دلیل این امر این است که به بستری مناسب برای سیم کشی نیاز است و به همین خاطر ساختمان باید تخریب گردد.

هوشمند سازی با سیم

پروتکل KNX چیست؟

پروتکلKNX مخفف Konnex پروتکل متن بازی است که جهت ارتباط قطعات هوشمند خانگی و تجاری می باشد. توسط این پروتکل می توان کنترل روشنایی، سیستم امنیتی، سیستم صوتی تصویری، ریموت کنترل، تهویه مطبوع و سایر اجزای برقی ساختمان را انجام داد.

در ساختمان های هوشمند جهت انتقال داده ها سیستمی مورد نیاز است که با دستگاه های مختلف و زبان های مختلف سازگار باشد. در واقع پروتکل KNX همین سیستم است. KNX را می‌توان به عنوان زبان مشترک تمام دستگاه‌ ها معرفی کرد.

شما کاربران گرامی همچنین می توانید از فروشگاه رهاورد نیرو برای خرید دوربین مدار بسته به همراه تجهیزات جانبی آن و همچنین خرید دزدگیر اماکن استفاده نمایید. در ضمن اگر قبل از خرید نیاز به مشاوره دارید؛ با شماره ای که بالای سایت درج شده است ؛ تماس حاصل فرمایید. به علاوه، اگر در مورد برند دزدگیر مورد نیاز خود در شک و تردید هستید؛ پیشنهاد ما به شما خرید دزدگیر فایروال است.

خرید دوربین مدار بسته

پروتکل Modbus چیست؟

پروتکل Modbus را می توان به عنوان یکی از قدیمی‌ ترین و همچنین رایج ترین پروتکل های اتوماسیون دانست. این پروتکل در واقع یک پروتکل ارتباط سریال می باشد که توسط مادیکن در سال 1979 جهت استفاده در PLC منتشر شد. در نهایت نیز به صورت غیر رسمی، به پروتکل ارتباطی استاندارد برای اتصال دستگاه های الکترونیکی صنعتی تبدیل شد.

هوشمند سازی بی سیم ساختمان

در هوشمند سازی بی سیم ساختمان ها، نیازی به تخریب وجود ندارد. همین امر سبب می شود تا هم در ساختمان های قدیمی و هم در ساختمان های جدید بتوان این طرح را پیاده سازی کرد. در این نوع از هوشمند سازی ، ارتباط اجزای خانه از طریق وای فای برقرار شده و سیم کشی ها همان طور که بود، حفظ می شود.

در واقع وسایل و ماژول ها در نقاط مختلف ساختمان نصب و از طریق یک کنترل کننده مرکزی هدایت خواهند شد. بنابراین این روش از هوشمند سازی نسبت به روش سیمی نیاز به انرژی کمتری دارد.

هوشمند سازی بی سیم

مزایای هوشمند سازی سیمی

  • این سیستم هوشمند سازی با عملکرد ثابت است.
  • اطلاعاتی که برای کنترل خدمات خانه استفاده خواهد شد، متمرکز است.
  • بدون تداخل است یا به عبارتی دیگر بر سایر دستگاه های بی سیم تأثیر نمی گذارد.
  • این سیستم ها توانایی اجرای برنامه های ساده و پیچیده را دارند.
  • سرعت عملکرد و دقت بالایی دارد.
  • نگهداری تجهیزات آن آسان است.
  • در مقابل خطرات احتمالی از قبیل هک و غیره ایمن است.

معایب هوشمند سازی سیمی

  • نمی توان محصول جدیدی به آن افزود.
  • در این سیستم به دلیل این که سنسور ها با سیم های ولتاژ پایین اتصال دارند، نیاز است که دیوار ها حفر شوند.
  • برای نصب این نوع از سیستم ها نیاز است تا افراد متخصص آن را انجام دهند که این خود هزینه در پی دارد.
  • حذف یک سیستم اتوماسیون سیمی به دلیل این که نمی توان سیم ها را برداشت کار سختی است.
  • نصب مجدد سیستم سیمی به سیم کشی کاملا جدیدی نیاز دارد.

مزایای هوشمند سازی بی سیم

  • نصب تجهیزات هوشمند سازی بی سیم آسان بوده و دلیل آن این است که این سیستم هیچ گونه حفاری و یا سیم کشی پیچیده ای ندارد.
  • این سیستم ها قابلیت این را دارند که اشخاص خودشان آن ها را راه اندازی کنند. این امر موجب می شود تا دیگر نیاز به هزینه نصب نباشد.
  • این سیستم ها به راحتی قابل جدا شدن هستند. به دلیل این که هیچ سیمی در این سیستم به کار نرفته است، جدا سازی تجهیزات بسیار آسان است.
  • این سیستم نیازی به وصل شدن به پریز ندارد و به همین دلیل است که کابل های کمتری دارد.

مزایای هوشمند سازی بی سیم

معایب هوشمند سازی بی سیم

  • سرعت سیستم های هوشمند سازی بی سیم نسبت به سیستم های سیمی کم است
  • در همه نقاط ساختمان نمی توان از آن استفاده کرد. برای مثال روکش آلومینیوم سبب مسدودی آن خواهد شد.
  • بسیاری از سیستم های هوشمند سازی بی سیم نیستند.
  • به دلیل بی سیم بودن، این امکان وجود دارد که سیگنال ها دستکاری شوند. برای مثال افراد متفرقه می تواندد دستورات خود را اضافه کرده و یا این که سیستم را مسدود کنند تا نشود کاری انجام داد. به بیانی دیگر این سیستم امنیت پایینی دارد.
  • ممکن است که دستگاه های دیگر سبب ایجاد تداخل در این سیستم ها گردند.

مقایسه سیستم هوشمند سازی سیمی و بی سیم ساختمان

در ادامه به برخی از سوالات متدوالی که ممکن است در مورد هوشمند سازی ساختمان به روش بی سیم و با سیم

  • قابلیت اطمینان هوشمند سازی سیمی بیشتر است یا بی سیم ؟

روترها و تکرارکننده ها در طی یک دهه گذشته بهبود چشمگیری داشته اند. با این وجود، عوامل زیادی موجب می شوند تا یک سیستم هوشمند سازی سیمی بسیار قابل اعتماد تر از یک سیستم هوشمند سازی بی سیم باشد. از جمله این دلایل می توان به ساختار ساختمان ، سر و صدای سایر شبکه های بی سیم در اطراف ساختمان و غیره اشاره نمود.

  • آیا هوشمندسازی بی سیم بدون اینترنت عمل می کند ؟

مورد دیگری که در مقایسه این دو نوع سیستم هوشمندسازی ساختمان سازی می توان به ان اشاره کرد، قطع و وصل شدن اینترنت ممکن است که برای شما اتفاق بیوفتد و مشکلی به وجود نیاید اما در مورد سیستم هوشمندسازی بی سیم این موضوع صدق نمی کند. در واقع هنگامی که سیستم امنیتی خود را با سیستم Crestron یا Control4 یکپارچه می کنید، قطع و وصل شدن مشکل خواهد ساخت. پس این امر خیلی مهم است که شما حتی یک ثانیه از ارتباط خودتون را از دست ندید.

آیا هوشمند سازی بی سیم بدون ایننترنت کار میکند؟

  • سرعت در هوشمند سازی سیمی و بی سیم چه تفاوتی دارد ؟

تصور کنید که با گوشی خود در حال مشاهده فیلم به صورت آنلاین هستید که به یک باره اینترنت دچار مشکل شده و برای لحظه ای قطع می گردد اما پس از دقایقی دوباره درست می شود. ممکن است که این قطعی اینترنت زمانی که با گوشی خود کار می کنید آنچنان مهم نباشد اما برعکس ان هنگامی که پای سیستم هوشمند سازی بی سیم به میان می آیدف این موضوع اهمیت خاصی پیدا می کند.

در واقع در سیستم بی سیم شما نیاز به سریع ترین سرعت دارید در صورتی که با قطعی اینترنت این موضوع امکان پذیر نخواهد بود. اما سیستم های سیمی به دلیل این که از سیم استفاده می کنند مشکل سرعت نداردند. به طور کلی سرعت در سیستم های سیمی بیشتر از سیستم های بی سیم است.

  • امنیت کدام نوع هوشمند سازی بیشتر است؟

مهم نیست که سیستم شما چقدر در برابر هک ایمن باشد؛ واقعیت این است که متجاوز آخر راه خود را برای هک کردن پیدا می کند. در سیستم های سیمی نسبت به سیستم های بی سیم، هک کردن دشوار تر است. به بیانی دیگر داشتن یک سیستم سیمی سبب کاهش درصد مورد هجوم قرار گرفتن به خاطر هک می شود. در اغلب مواقع، هک کردن سیستم های سیمی نیازمند به دسترسی فیزیکی دارند در صورتی که این موضوع در مورد شبکه بی سیم صدق نمی کند.

  • سیم کشی در هوشمند سازی سیمی و بی سیم چه تفاوتی دارد ؟

در یک خانه هوشمند هر یک از تجهیزات وظیفه معینی را بر عهده دارند و برای این که بتوانند این وظایف را به درستی انجام دهند، همیشه با هم در ارتباط بوده و هم دستور دریافت می کنند و هم داده ها را ارسال و دریافت می کنند. در هوشمندسازی بی سیم، سیم کشی حذف شده و به بیان دیگر کابل شبکه یا کابل KNX حذف می شود و اطلاعات مورد نظر به صورت بی سیم ارسال و دریافت خواهند شد.

لازم به ذکر است که بخشی از سیم کشی که به منظور تغذیه مصرف کننده است به صورت سیمی بر جای خواهد ماند و بی سیم بودن فقط به معنای حذف کابل شبکه است. به همین دلیل است که اجرای هوشمندسازی بصورت بی سیم بسیار ساده تر و سریع تر خواهد بود.

  • قیمت هوشمند سازی سیمی بیشتر است یا بی سیم ؟

شاید در نگاه اول یک سیستم هوشمند بی سیم به دلیل این که به تجهیزات سیم کشی نیاز ندارد، نسبت به سیستم سیمی ارزان تر به نظر بیاید اما موضوع کمی متفاوت تر است. در واقع هزینه سیستم بی سیم بیشتر از سیستم سیمی است. دلیل آن تجهیزاتی است که برای سیستم بی سیم استفاده می شود.

هزینه هوشمند سازی بی سیم و با سیم

  • تعمیر و نگهداری کدام نوع سیستم هوشمند سازی سخت تر است ؟

با توجه به عدم وجود تابلو برق در سیستم بی سیم و پراکنده بودن تجهیزات در پلان ساختمان، می توان گفت نگهداری تجهیزات ساختمان هوشمند بی سیم نسبت به سیستم سیمی دشوارتر خواهد بود.

سخن نهایی

پیشرفت تکنولوژی سبب شده است تا ساختمان ها کم کم به سمت هوشمند شدن بروند. در این مقاله سعی بر آن شد تا در مورد شیوه های مختلف هوشمند سازی ساختمان از جمله هوشمند سازی سیمی و بی سیم صحبت شود و همچنین تفاوت این دو سیستم با هم بررسی شوند.

در پایان باید بگوییم که خدمات مهم هوشمندی سازی ساختمان از قبیل نصب دزدگیر اماکن، نصب اعلام حریق با بالاترین کیفیت و رعایت تمامی استانداردها و اصول مهندسی توسط شرکت رهاورد نیرو انجام می شود. برای اطلاع از ضوابط و شرایط این خدمات بر روی لینک آن ها کلیک نمایید یا با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

5/5 - (1 امتیاز)
فروشگاه
  • خرید دوربین مدار بسته
  • خرید تجهیزات دوربین مدار بسته
  • خرید جک پارکینگی
  • خرید دزدگیر اماکن
خدمات
  • نصب دوربین مدار بسته
  • نصب اعلام حریق
  • نصب دزدگیر اماکن
  • نصب کرکره برقی
  • نصب جک برقی پارکینگی
  • هوشمند سازی ساختمان
جدیدترین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید فروشگاه