کیفیت تصویر دوربین مدار بسته یکی از عوامل موثر در زمینه جلوگیری از وقوع جرم است. در نظر داشته باشید افت کیفیت تصویر دوربین مدار بسته خروجی ویدیوها را با وضوح کمتری به شما نشان خواهد داد. دوربینهای مدار بسته و نظارتی اغلب به منظور پیشگیری از جرم و سرقت نصب میشوند. با این حال، حضور این دوربینها به تنهایی فایدهای ندارد و باید فاکتورهای امنیتی را از هر نظر بهبود داد. کیفیت و وضوح ثبت تصاویر در دوربین مدار بسته یکی از این فاکتورها است.
برخی مواقع بنا به دلایل مختلفی، کیفیت تصاویر دوربین مدار بسته پایین میآید. در این مطلب از رهاورد نیرو مواردی که موجب افت کیفیت تصاویر در دوربینهای نظارتی میشوند را بررسی میکنیم. اگر شما علاقمند هستید تا دانش خود در این زمینه را بالاتر ببرید، در ادامه با ما همراه باشید.
ویدیو دلیل افت کیفیت تصویر دوربین مدار بسته
پایین بودن کیفیت تصویر دوربین مدار بسته
زمانیکه کیفیت تصاویر دوربین نظارتی پایین باشد، تصاویر به خوبی نمایش داده نمیشوند. به عنوان مثال ممکن است تصاویر سیاه یا به رنگ قرمز دیده شوند. البته در برخی مواقع نیز ممکن است هیچ تصویری نشان داده نشود. افت کیفیت تصاویر دوربین مدار بسته همیشه به معنی از کار افتادن سیستم مدار بسته نیست و دلایل مختلفی دارد که در ادامه به آنها میپردازیم.
پرش تصاویر در دوربین مداربسته
نور یا مشکلات برق یکی از دلایل پرش تصاویر دوربین مدار بسته است. برخی از لامپها مانند لامپهای LED و نورهای فلورسنت با فرکانسی کار میکنند که موجب سوسو زدن دوربین در زمان مشاهده تصاویر میشود. بنابراین بهتر است دوربین مدار بسته در همان فرکانس الکتریکی روشنایی محیط کار کند.
تنظیمات نادرست نرم افزاری در دوربینهای مدار بسته هوشمند یکی دیگر از دلایل پرش تصاویر است. برای حل این مشکل باید از به روز بودن سیستم عامل دوربین مطمئن شوید. برخی مواقع لازم است با پشتیبان فنی تماس گرفته و از او بخواهید مشکل مربوط به سیستم عامل را حل کند.
قرار گرفتن در معرض منابع نور محیطی قوی مانند نور مستقیم خورشید یا نور منعکس شده از سطوح صاف باعث پرش تصاویر میشوند. برای این منظور باید با کاهش نور مستقیم، روشنایی محیط را تنظیم کنیم.
ضعیف بودن جریان برق و افت ولتاژ نیز میتواند کیفیت تصاویر در دوربین مدار بسته را پایین بیاورد. سیم کشی ضعیف نیز ممکن است موجب افت ولتاژ و تداخل در عملکرد دوربین نظارتی گردد.
DVR معیوب از دیگر دلایل سوسو زدن رنگی تصادفی یا ایجاد خطوط عمودی یا افقی در تصاویر دوربین باشد.
** اگر به دنبال خرید دی وی آر دوربین مداربسته به قیمت مناسب هستید؛ روی لینک آن کلیک کنید تا به صفحه مربوط به آن هدایت شوید. **
وجود هر گونه میدان مغناطیسی در اطراف دوربین مدار بسته میتواند کیفیت تصاویر دوربین مدار بسته را تحت تاثیر قرار دهد.
سیاه یا سفید شدن تصاویر در دوربین مداربسته
وجود ذرات گرد و غبار اصلیترین دلیل سیاه و سفید شدن تصاویر دوربین مدار بسته است. ذرات گردو غبار بر روی لنز دوربین نشسته و لکههای سفید بزرگی را روی تصاویر ایجاد میکنند.
برخی مواقع وجود موانع بزرگ جلوی لنز دوربین یا زاویه دید گسترده موجب بازتاب نور مادون قرمز به لنز دوربین میشود. در این شرایط نقاط سفید رنگ تاری بر روی تصاویر دوربین ایجاد میشود.
در دوربینهای معمولی چنانچه سنسور مادون قرمز در روز فعال باشد، تصاویر به صورت سیاه و سفید نمایش داده میشوند. سنسور مادون قرمز جهت ضبط بهتر تصاویر در نور کم یا شب کاربرد دارد. چنانچه تصویری در روز سیاه و سفید باشد، به احتمال زیاد سنسور مادون قرمز فعال است. با خاموش و روشن کردن دوربین یا دستگاه ضبط DVR یا VDR تنظیمات مادون قرمز به حالت اولیه برگشته و مشکل برطرف میشود. برخی مواقع، وجود یک مانع بر سر راه سنسور موجب تابش نور مادون قرمز و تغییر رنگ تصاویر میشود. در این شرایط باید لنز دوربین چک شود. مطمئن شوید که گرد و غبار روی لنز ننشسته باشد.
بیشتر بخوانید! چطور بخشی از تصویر دوربین مدار بسته را حذف کنیم : در این مقاله در مورد اصول و روش های حذف کردن قسمت هایی از فیلم سیستم های مدار بسته مانند قابلیت ماسک کردن، پنهان سازی و نرم افزارهای نظارت تصویر شرح داده ایم.
سیاه و سفید دیده شدن تصاویر ممکن است بدلیل وجود مشکلاتی در منبع تغذیه باشد. در ابتدا بهتر است از سالم بودن کابلها مطمئن شوید. یک دوربین سالم را به کابل وصل کنید، اگر تصویر هنوز مشکل داشت، کابل خراب است و باید آن را تعویض کرد. در صورت سالم بودن کابل، دوربین را به یک کابل سالم وصل کنید. چنانچه مشکل همچنان وجود داشت، دوربین مدار بسته خراب است و باید آن را تعمیر کنید. برخی مواقع نیز سیاه و سفید شدن تصاویر بدلیل خرابی منبع تغذیه میباشد.
قرمز شدن تصاویر در دوربین مداربسته
اتصالی کردن کابلهای DVR یا NVR اصلیترین علت قرمز شدن تصاویر دوربین است. چنانچه کابلها اتصالی داشته باشند، باید آنها را تعویض کرد.
خراب بودن ICR یا CCD دوربین مدار بسته، یک هاله قرمز یا بنفش رنگ در تصویر ایجاد میکند. در این شرایط باید ICR یا CCD را تعویض کرد.
وجود میدان مغناطیسی در اطراف دوربین یکی دیگر از دلایل قرمز شدن تصویر دوربین مدار بسته است.
برخی مواقع معیوب بودن برد DVR یا NVR موجب تغییر رنگ تصاویر دوربین مدار بسته میشود. برای تعمیر برد باید حتما از یک تکنسین کارآزموده کمک بگیرید.
تنظیمات نادرست دستگاه ضبط DVR یا NVR موجب میشود تصاویر به رنگ قرمز نمایش داده شوند. با ریست کردن تنظیمات این دستگاهها و برگرداندن آن به حالت کارخانه مشکل حل میشود.
پوسیدگی یا معیوب بودن کابل VGA از دلایل تغییر رنگ تصاویر میباشد.
برخی مواقع تنظیمات رنگ مانیتور دوربین به هم میخورد. با برگرداندن تنظیمات به حالت کارخانه مشکل تغییر رنگ تصاویر برطرف میشود.
تار شدن تصاویر در دوربین مداربسته
فوکوس نبودن لنز دوربین مدار بسته یکی ازمهمترین دلایل تار شدن تصاویر است. برای رفع این مشکل باید فاصله کانونی عدسیهای لنز دوربین تنظیم شود.
در برخی مواقع علت تار شدن تصویر دوربین مدار بسته، تنظیمات نادرست عمق میدان است. در این شرایط تصویر نه تنها تار است بلکه از کیفیت پایینی نیز برخوردار میباشد. با تنظیم دهانه لنز میتوان عمق میدان دوربین را تنظیم کرد.
ایجاد لک و کثیف شدن لنز دوربین میتواند از دیگر دلایل افت کیفیت تصویر دوربین مدار بسته باشد.
آلوده و کثیف شدن سنسور تصویر دستگاه تاثیر نامطلوبی در کیفیت تصویر دارد. برای رفع این مشکل، ابتدا لنز را از برد جدا کرده و سپس با یک دستمال پارچهای تمیز آلودگیها را از روی سنسور پاک کنید.
چنانچه ولتاژ ورودی مدار بسته کمتر از حد مجاز( 9 ولت) باشد، کیفیت تصویر مدار بسته افت میکند و تصویر تار دیده میشود. با تعویض منبع تغذیه دوربین این مشکل برطرف میشود.
یکی دیگر از دلایل تار شدن تصویر دوربین نظارتی، خرابی لنز دستگاه است. معیوب شدن لنز وضوح و کیفیت تصاویر را پایین میآورد و باعث میشود تصاویر به صورت تار و تیره نمایش داده شوند. برای تعمیر یا تعویض لنز دوربین مدار بسته حتما به تعمیرکاران مجرب مراجعه کنید.
کلام آخر
در این مطلب درباره اهمیت کیفیت و وضوح بالای تصاویر دوربین مدار بسته صحبت کردیم، رایجترین مشکلات تصاویر دوربین مدار بسته و دلایل بروز آنها را شرح دادیم و در ادامه راهکارهای عملی جهت برطرف کردن این مشکلات را به شما معرفی کردیم. نهایتا باید بگوییم که برای جلوگیری از کاهش کیفیت تصویر در دوربین بهتر است از همان ابتدا نصب دوربین مدار بسته را به افراد حرفه ای و کاربلد بسپارید.
چنانچه با مطالعه این مطلب باز هم احساس کردید در زمینه تعمیر دوربین مدار بسته نیاز به مشاوره دارید، با شرکت رهاورد تماس بگیرید تا در اسرع وقت در زمینه تعمیر و عیب یابی دوربین های مداربسته یا خرید تجهیزات جانبی آن، شما را راهنمایی کنند. شرکت رهاورد نیرو، عرضه کننده سیستم های نظارتی و حفاظتی ساختمان می باشد و شما کاربران گرامی می توانید برای خرید دوربین مداربسته باکیفیت و قیمت مناسب به صفحه فروشگاه سایت مراجعه کنید.
سوالات متداول
1- علت تغییر رنگ تصاویر دوربین مدار بسته چیست؟
دلایل متعددی از جمله اتصالی کردن کابلهای DVR یا NVR، معیوب بودن کابل، خراب بودن ICR یا CCD دوربین مدار بسته، تنظیمات نادرست دستگاه ضبط DVR، خرابی برد دستگاه DVR یا NVR یا وجود میدان مغناطیسی در اطراف دستگاه موجب تغییر رنگ یا قرمز شدن تصاویر دوربین مدار بسته میشوند.
2- علت تار شدن تصویر در دوربین مدار بسته چیست؟
افت ولتاژ دوربین، کثیف بودن لنز یا سنسور، افت سنسور تصویر و تنظیم نبودن فوکوس لنز از دلایل اصلی افت کیفیت تصاویر و تار شدن آنها در دوربین مدار بسته میباشد.
3- علت سیاه و سفید شدن تصاویر در دوربین مدار بسته چیست؟
سیاه و سفید شدن تصاویر در دوربین مدار بسته دلایل مختلفی دارد که مهمترین آنها عبارتند از: معیوب بودن منبع تغذیه، فعال بودن سنسور مادون قرمز در روز، وجود ذرات گرد و غبار و زاویه دید گسترده.
4- دلیل پرش تصاویر دوربین مدار بسته چیست؟
خرابی منبع تغذیه، نصب دوربین مدار بسته در مکان بسته، بی کیفیت بودن فیشهای NBC، استفاده از کابلهای بسیار بلند یا پوسیده، نوسان ولتاژ، قرار گرفتن دوربین مدار بسته در معرض نور مستقیم خورشید موجب پرش تصاویر دستگاه میشود.
5- روشهای مقابله با افت کیفیت تصویر در دوربین مدار بسته چیست؟
دوربین مدار بسته را در نور مستقیم آفتاب قرار ندهید.
از دوربینهای مدار بسته با سنسورهای دارای طول عمر بالا استفاده کنید.
برای انتقال تصاویر دوربین مدار بسته بالاترین سرعت اینترنت را انتخاب کنید.