مقالات دوربین

 نصب سوکت شبکه در دوربین مدار بسته

نصب سوکت شبکه در دوربین مدار بسته

سیستم های امنیتی که معمولا برای نظارت در اماکنی که نیاز به محافظت دارند به کار برده می‌شوند، اولین بار توسط یک مهندس آلمانی به نام والتر بروش ساخته شد و اولین استفاده‌ی آن توسط ارتش آلمان برای نظارت به پرتاپ موشک صورت گرفت ولی بعد ها این تکنولوژی به سرعت رشد کرد و در جهان همه گیر شد یک از نکات جالب توجه در مورد این دوربین ها ،  نیاز نبودن به هیچ گونه مجوز برای استفاده از این تکنولوژی است . امروزه میزان استفاده از دوربین‌های امنیتی در شرکت‌ها ، ادارات ، مدارس ، بازار‌ها و حتی منازل به طور قابل توجهی افزایش داشته است .یکی از مهم ترین موارد در مورد نصب دوربین مداربسته فرآیند آن است که کار نسبتا پیچیده‌ای است به خصوص قسمت نصب سوکت شبکه که نکات ریزی دارد که باید حتما رعایت شود که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم .

دوربین‌های امنیتی انواع مختلفی دارند که برای مثال می‌توان به سیستم امنیتی آنالوگ HD، سیستم امنیتی تحت شبکه، سیستم های بی سیم و دوربین نظارتی دید در شب و روز اشاره کرد .کاربرد مهم و اصلی دوربین‌های دستگاه امنیتی در سیستم‌های حفاظتی است ولی کاربرد های دیگری هم دارد، کاربرد‌هایی مثل کاربرد پلیسی، نظامی، صنعتی، فضایی، تصویر برداری نامحسوس، کنترل ترافیک و غیره به طور کلی کاربرد دستگاه های امنیتی در جلوگیری از جرم بسیار گسترده است از جنایم رانندگی گرفته تا جرایم جنایی و سرقت و … علاوه بر این‌ها در کارخانه‌های صنعتی که در بعضی از بخش‌ها حضور انسان خطرناک و یا مشکل است نیز از این تکنولوژی استفاده می‌شود .

نصب دوربین مدار بسته

 دوربین نظارتی که به آن‌ها cctv ( مخففclosed eir cuittelevision ) نیز گفته می‌شود مزایای زیادی دارند از جمله ایجاد ترس در مجرمین، امکان ردیابی مجرمین، افزایش بازدهی پرسنل، محافظت از اسناد اموال و اطلاعات مدیریت، نظارت از راه دور، هوشمند بودن، کیفیت بالا در تصاویر ضبط شده مدیریت آسان ویدئو های ضبط شده در تعامل بودن با سایر سیستم‌های موجود ، به صرفه بودن از نظر اقتصادی و غیره. از جمله معایب این دوربین ها نیز می‌توان به قیمت بالا، نداشتن امنیت بالا در برابر هکر ها، فضای ذخیره سازی زیاد مورد نیاز اشاره کرد .

Network socket : سوکت شبکه یا کانال شبکه جزئی از تجهیزات شبکه می‌باشد و در واقع نقطه‌ی انتهایی جریان ترافیک ارتباطات بین پردازشی در تمام طول یک شبکه‌ی رایانه‌ای است . امروزه بیشتر ارتباط های بین رایانه‌ها بر مبنای پروتکل اینترنت است در نتیجه اکثر کانال‌های شبکه ، کانال‌های اینترنتی هستند پریز‌های شبکه معمولا در دو نوع دسته بندی می‌شوند پریز شبکه‌ی روکار و پریز شبکه‌ی توکار . پریز‌های شبکه از لحاظ ظاهری شکل‌های مختلفی دارند و در اندازه و ابعاد مختلف و در مکان‌های خاص مورد استفاده قرار می‌گیرند .اهمیت سوکت شبکه از آن جهت زیاد است که اگر فقط یک سیم را جا به جا بزنیم ارتباط قطع شده و شکل نخواهد گرفت .

همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر، قبل از خرید دوربین مدار بسته و آگاهی از مدل ها می توانید به فروشگاه سیستم امنیتی در رهاورد نیرو مراجعه کنید.

انواع سوکت دوربین مدار بسته

ما در این بخش به انواع سوکت دوربین مدار بسته پرداخته ایم.

  •  فیش پیچی
  • فیش  لحیمی
  • فیش پرسی
  • فیش AV
  •  فیش آداپتوری DC
  •  سوکت شبکه

چه وسایلی برای نصب سوکت شبکه در دوربین مدار بسته لازم است

برای نصب سوکت چند وسیله‌ی اصلی که عبارتند از کابل CAT5 و CAT6 شبکه ، آچار یا پرس کابل شبکه ، سیم لخت کن یا استریپر ، سوکت‌های Rj-45CAT6 و Rj-45CAT5 و تستر کابل شبکه لازم است .

توضیحات گام به گام مراحل نصب سوکت شبکه

گام اول : روکش کابل CAT5 و CAT6 را به اندازه‌ی یک اینچ با استفاده از کاتر یا استریپر جدا کنید دقت کنید که از سوکت CAT5  برای کابل شبکه CAT5  و از سوکت CAT6  برای کابل CAT6 استفاده شود پس اولین کاری که باید انجام دهیم جدا کردن روکش کابل شبکه است فقط باید دقت کنید که در حین جدا کردن روکش آسیبی به سیم‌های داخل شبکه وارد نشود برای این کار می‌شود از کاتر یا سیم لخت کن استفاده کرد اما بهتر است نصابان عزیز از استریپر استفاده کنند چرا که با استریپر سریع تر کار انجام می‌شود و عملیات نصب را تمیز‎تر پیش می‌برد .

گام دوم : بعد از این که روکش کابل را جدا کردید سیم‌های جفت شده را می‌بیند که به هم پیچیده شده اند با دقت و توجه کافی سیم ها را از هم جدا کرده و سیم ها را مرتب و صاف کنید بعد همه‌ی سیم ها را در دست گرفته و اگر کوتاه و بلند بودند به وسیله‌ی سیم چین آن‌ها را بچینید تا یک اندازه شوند .

نکته 1 :  سیم‌های داخل کابل رنگ‌های گوناگونی مثل آبی ، نارنجی ، سفید ، سبز ، قهوه‌ای ، سفید قهوه‌ای ، سفید آبی ، سفید نارنجی  سفید سبز دارند .

نکته 2 : برای سوکت زدن کابل‌های شبکه دو استاندارد کلی وجود دارد که استاندارد اول استاندارد T-568A و استاندارد دوم T-568B می‌باشد که فرق این دو استاندارد با یکدیگر در نحوه‌ی ترتیب قرار گرفتن رنگ‌ها می‌باشد استاندارد دوم یعنی T-568B در سوکت زدن کابل شبکه متداول تر است و بیشتر کاربرد دارد استاندارد اول بیشتر در کشور های خارجی استفاده می‌شود ولی در ایران معمولا از استاندارد دوم استفاده می‌شود این دو استاندارد از لحاظ فنی تفاوتی با هم ندارند فرق آن ها فقط در ترتیب چینش رنگ‌ها است . در ادامه به تعریف این دو استاندارد می‌پردازیم .

اتصال سوکت شبکه دوربین مدار بسته

استاندارد T-568A

ترتیب قرار گرفتن رنگ‌ها در این استاندارد به ترتیب از راست به چپ قهوه‌ای ، سفید قهوه‌ای ، نارنجی ، سفید آبی ، آبی ، سفید نارنجی ، سبز و سفید سبز می‌باشد .

استاندارد T-568B

این استاندارد همان طور که اشاره کردیم در بسیاری از کشور ها استفاده می‌شود در ایران هم رایج‌ترین استاندارد است ترتیب قرار گرفتن رنگ‌ها در این استاندارد به ترتیب از راست به چپ به صورت قهوه‌ای ، قهوه‌ای سفید ، سبز ، سفید آبی ، آبی ،  سفید سبز ، نارنجی ، سفید نارنجی می‌باشد .

در هر دو استاندارد T-568A  و T-568B در بین هشت سیم و هشت رنگ چهار تا از سیم ها وظیفه‌ی انتقال سیگنال را عهده دار هستند و چهار تای دیگر برای استفاده‌های جانبی تعبیه شده است . بعد از استفاده از دو استاندارد T-568A  و T-568B که همان ترتیب رنگ ها است سیم‌ها را داخل سوکت Rj45  قرار می‌دهیم از 4 سیمی که گفته شد وظیفه‌ی انتقال سیگنال را برعهده دارند.

دو سیم وظیفه‌ی ارسال سیگنال ها و دو سیم دیگر وظیفه‌ی دریافت را بر عهده دارند مثلا در استاندارد T-568A  دو سیم سفید سبز و سبز وظیفه‌ی sending  و دو سیم نارنجی و سفید نارنجی وظیفه‌ی Receiving را عهده دار هستند با نگاهی به ترتیب رنگ‌ها در این دو استاندارد متوجه می‌شوید که ترتیب تمامی رنگ‌ها ثابت است و جای رنگ‌های سبز و سفید سبز با رنگ‌های نارنجی و سفید نارنجی تغییر می‌کند پس علت وجود این دو استاندارد در طریقه‌ی استفاده آنها برای کابل کشی های متفاوت است .

گام سوم : بعد از مرتب کردن کابل‌ها به ترتیب رنگ کابل‌ها را داخل سوکت شبکه جای گذاری می‌کنیم این مرحله بسیار مهم است و باید حتما چک کنید که دقیقا هر رنگ در پین مخصوص خود قرار گیرد .

گام چهارم : در این مرحله باید سوکت را توسط آچار مخصوص شبکه پانچ کنید و سپس همه‌ی سیم ها را با دقت چک کنید که هیچکدام شل نشده باشند یا از جای خود بیرون نیامده باشند .

مرحله‌ی آخر در نصب سوکت شبکه :  با انجام مرحله‌ی آخر سوکت زدن کابل شبکه به پایان می‌رسد اما با توجه به حساسیت زیاد در برخی پروژه‌ها نیاز است که از صحت انجام فرآیند سوکت زدن اطمینان حاصل شود برای این امر از وسیله‌ای به نام تستر شبکه برای بررسی صحت سوکت زدن شبکه استفاده می‌گردد .

تستر شبکه یک وسیله‌ است که شامل دو تکه است که در هر تکه‌ی آن یک فیش شبکه تعبیه شده است برای تست کردن یک کابل شبکه باید دو طرف کابل را به دو فیش تستر وصل کنید ، هر کدام از تکه‌های تستر شبکه متشکل از 9 تا LED می‌باشد که 8 تا از آن‌ها مربوط به 8 سیم کابل شبکه است ونهمین LED مربوط به اتصال به زمین که مربوط به اتصال شیلد است .

بعد از این که کابل شبکه را به دو فیش تستر متصل کردید LED های تستر شروع به روشن شدن می‌کنند به این صورت که مثلا بعد از این که LED  شماره یک در دو قطعه تستر روشن شد بعد از یک ثانیه LED  شماره دو روشن می‌شود و به ترتیب به همین منوال تا LED  شماره 8 ادامه پیدا می‌کند ، اگر یک یا چند LED روشن نشود بیانگر وجود مشکل در نصب سوکت شبکه یا مشکل در اتصال شبکه می‌باشد و لازم است دوباره مراحل چک شود تا مشکل مشخص گردد .

برای مهارت پیدا کردن در این امر باید بعد از فراگیری آموزش‌های اولیه چندین بار به عنوان دستیار به یک نصاب ماهر برای نصب همراهی کنید و از نزدیک و به طور عملی نحوه‌ی کار را ببینید و سپس چندین بار هم زیر نظر یک فرد با تجربه در این حوزه این کار را انجام دهید تا مهارت کافی پیدا کرده و سپس اقدام به کار جدی در این زمینه نمائید .

در صفحه فروشگاه می توانید خرید محصولات دیگر رهاورد نیرو از جمله خرید دزدگیر اماکن را نیز به راحتی انجام دهید. از آنجایی که گفته می شود دزدگیر به عنوان مکملی برای سیستم امنیتی به کار می رود، خرید آن می تواند امنیت محل مورد نظر شما را دو چندان کند. سایر خدمات رهاورد نیرو  نصب اعلام حریق ، نصب دزدگیر اماکن ، هوشمند سازی ساختمان می باشند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد خدمات ذکر شدهف بر روی آن ها کلیک کنید.

 

5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *