یکی از دغدغه های افراد این است که ایا در شب و هنگام تاریکی هوا در صورت عدم وجود منبع نور می شود از دوربین مدار بسته استفاده کرد و تصاویر واضح و با کیفیت گرفت؟ در گذشته این مسئله توسط پروژکتور های مادون قرمز و دوربین هایی که ال ای دی مادون قرمز داشتند تا حدودی رفع شد اما باز هم تصاویر ثبت شده هنگام تاریکی هوا کیفیت مطلوب را نداشتند. در ادامه این مقاله کاربرد DNR در دوربین مداربسته را با هم بررسی می کنیم.تمامی این مسائل باعث شد نصب دوربین مدار بسته کاهش پیدا کند چرا که استفاده از منبع نور در برخی مکان ها غیر ممکن بود و با وجود هزینه هنگفتی که صرف خرید دوربین می شد استفاده چندانی نداشت.
تولید کنندگان این حوزه بعد از مطالعات گسترده به دنبال تلاش برای رفع این مشکلات دوربینی با قابلیت DNR ابداع کردند. البته لازم به ذکر است که هزینه خرید این دوربین نسبت به دوربین معمولی بسیار بالاتر است اما اگر هزینه های جانبی مانند هزینه برق مصرفی دوربین معمولی همچنین هزینه منبع نوری برای روشنایی محیط یا پرژکتورهای ماندون قرمز را به دوربین مدار بسته معمولی اضافه کنید متوجه می شوید که خرید دوربین با قابلیت DNR هم مقرون به صرفه است و هم نیاز متقاضی برای ثبت تصاویر با کیفیت بالا را تامین می کند.
DNR دوربین مدار بسته چیست
DNR مخفف عبارت Digital Noise Reduction است و در حقیقت یک سیستم دیجیتالی نرم افزاری محسوب می شود که برای کاهش نویز تصویر در دوربین مداربسته به کار رفته است. برای این تکنولوژی هیچ سنسور فیزیکی به کار نرفته است بلکه عملکرد آن از طریق پردازشگر می باشد یعنی با ایجاد فیلتر هایی بر روی تصاویر دوربین مدار بسته باعث افزایش کیفیت و شفافیت تصاویر می شود.
عوامل زیادی از جمله شرایط آب و هوا مثل باد و باران، ارتعاشات و سیگنال های اضافی موجود در محیط اطراف دوربین و غیره باعث ایجاد تداخل در ثبت تصاویر می شود که اصطلاحا به آن ها نویز گفته می شود. DNR به راحتی این نویزها را کاهش می دهد و تصاویر با کیفیت ثبت می کند.
نویز چیست
به هر سیگنال ناخواسته ای که شکل سیگنال اصلی تصویر را تغییر بدهد و باعث بروز اختلال شود ، نویز تصویر گفته می شود . نویزها در انواع مختلف و از منابع مختلف به وجود می اید اما این تکنولوژی DNR فـقط نویز S/N سیگنال های الکترونیکی دوربین مداربسته را رفع می کند که این نویزها هیچ منبع خارجی ندارند و جز خصوصیات هر مدل دوربین مداربسته می باشد.
هنگامی که در محیط شدت نور پایینی وجود دارد نویزها S/N به صورت تعداد زیادی نقطه های سفید رنگ در تصویر به نمایش در می ایند. که این نقاط توسط تکنولوژی DNR کاهش پیدا می کند.
نویزها چه موقع در تصاویر ظاهر می شوند
پیش از ظهور تکنولوژی تحت شبکه در دوربین های مداربسته زمانی که دوربین های مداربسته با تکنولوژی آنالوگ به کار می رفت، هر گاه شدت نور در محیط کاهش پیدا می کرد نقاط کوچک سفید رنگی روی تصویر ظاهر می شد که در نهایت یه تصویر بی کیفیت و نا واضح ثبت و ضبط می شد. اما با گسترش علم و تکنولوژی قابلیت های جدیدی ابداع شد که هم نقاط ضعف دوربین های نسل قبل را رفع می کند و هم باعث افزایش کیفیت تصاویر می شود.
انواع نویز های دوربین مدار بسته
- نویز S/N حاصل از سیگنال الکترونیکی است که با کاهش نور یا به دلیل کم بودن حساست چیپ نور به صورت نقاط رنگی روی تصویر به وجود می آید.
- داغ شدن سنسور های CCD و یا نشستن گرد و خاک روی ان باعث ایجاد نویز می شود که به صورت نقاط سیاه و سفید روی تصویر ظاهر می شود.
- نویزهایی الکترومغناطیسی که حاصل امواج الکترومغناطیسی هستند و معمولا به صورت خطوط و موج روی تصاویر ظاهر می شوند.
- نویز حاصل از آداپتور نامناسب و نواسانات برق به این صورت که امواج ولتاژ خروجی آداپتور زیاد تر از استاندارد باشد.
- استفاده کابل های بی کیفیت همچنین دور بودن دوربین مدار بسته از دستگاه VDR باعث ایجاد نویز روی تصاویر می شود.
- ممکن است در اثر حرکت الکتریسیته در مدار دوربین مدار بسته اختلالی ایجاد شود. این نویز باعث می شود رنگ تصویر ضبط شده نسبت به تصویر واقعی محیط متفاوت باشد.
- استفاده از BNC نامناسب و بی کیفیت یا سیم آداپتوری نامطلوب باعث ایجاد نویز می شود.
- داغ شدن بیش از حد دستگاه VDR یا دوربین مداربسته باعث افت سیگنال و ایجاد نویز می شود.
کاربرد و عملکرد DNR در دوربین مدار بسته
هنگامی که شدت نور در محیط کم تر از حداقل نور مورد نیاز دوربین باشد ،دوربین مدار بسته از طریق AGC سیگنال تصویر را تقویت می کند و این امر موجب روشن تر شدن تصاویر دوربین مدار بسته می شود اما این افزایش پهنای باند موجب افزایش نویز در تصاویر می شود.
سنسور های دوربین این نویز ها را به عنوان اجسام متحرک ثبت می کنند که نتیجه ان برفکی و تار شدن تصاویر است. تکنولوژی DNR به کمک دوربین مدار بسته می اید سیگنال را کاهش می دهد و به صورت زنده و در لحظه تصاویر ثبت شده را مورد پردازش قرار می دهد و هر نقطه را با نقاط کناری اش در تصویر مقایسه و همسان سازی می کند تا تصویر مطلوب حاصل شود. از این رو افزایش یکپارچگی تصویر دوربین مدار بسته منجر به افزایش تاثیر DNR بر روی آن خواهد بود .
شما کاربران گرامی می توانید برای خرید دوربین مدار بسته مجهز به دید در شب در قیمت ها و سایزهای گوناگون و همچنین خرید دزدگیر اماکن دارای تلفن کننده خط شهری و تلفن کننده سیمکارتی در برندهایی مانند فایروال و کلاسیک، به صفحه فروشگاه رهاورد نیرو مراجعه کرده یا با کارشناسان ما تماس بگیرید.
انواع DNR در دوربین مداربسته
به طور کلی دو نوع DNR وجود دارد. DNR دو بعدی و DNR سه بعدی.
DNRدو بعدی، که نسل گذشته این قابلیت است، فریم ها و تصاویر را به صورت مجزا پردازش می کند؛ در نهایت دو تبرنصویر ثبت شده را با یکدیگر ترکیب می کند و تصویر نهایی با کیفیت مطلوب ارائه می دهد. DNR سه بعدی یا 3 DNR کمی فرق دارد به این صورت که علاوه بر این که در مرحله اول فریم ها و در مرحله دوم تصاویر را مورد پردازش قرار می دهد، تصویر نهایی که حاصل ادغام این دو تصویر است را هم پردازش می کند.
به عبارت دیگر DNR سه بعدی نوع پیشرفته تری از این تکنولوژی محسوب می شود که بسیار موثر تر و بهتر در شرایطی که شدت نور بسیار کم است نویز های فریم به فریم و نقطه ای را رفع می کند. در حقیقت برای کاهش نویز نقطه ای هر پیکسل را با پیکسل کناریش مقایسه میکند و نویزهای اضافی پیدا شده داخل فریم راحذف می کند.
معایب تکنولوژی DNR در دوربین مدار بسته
DNR دو بعدی ، نویز تصاویری که در محیط های کم نور گرفته شده را کاهش می دهد اما گاهی تحرک اجسام در این محیط ها ممکن است عملکرد این فناوری را دچار مشکل کند به این صورت که با فـعال کردن قابلیت DNR در تصاویر متحرک هاله ای تیره و تار در پـشت جسم متحرک ایجاد می شود که این می تواند با غیر فعال کردن DNR از بین برود اما کیفیت تصویر نهایی مطلوب نخواهد بود. اینجاست که تولید کنندگان از قابلیت DNR سه بعدی استفاده می کنند که می تواند هم نویز تصاویر ثابت و هم متحرکت را در سه بعد حذف کند.
مزایای تکنولوژی DNR در دوربین مدار بسته
از مزایای این قابلیت این است که تمامی مراحل ثبت تصویر و پردازش و فیلتر نویز ها درون دوربین اتفاق می افتد و نیازی به پردازش Back-End نیست. از این رو باعث می شود برای زمان و تکنیک کار کردن روی تصویر هزینه اضافی صرف نشود.
تصاویری که توسط دوربین مدار بسته با قابلیت DNR گرفته شده است شفاف تر و واقعی تر به نظر می رسد در نتیجه تشخیص چهره افراد و جزئیات به سادگی میسر شده است همچنین تصاویر با نویز بالا نیاز به فضای ذخیره سازی بیشتری دارند اما DNR سیگنال های واضح تری تولید می کند و با کاهش نویز تصاویر با رزولشن بالا ثبت می کند که حجم ذخیره سازی این تصاویر دوربین مدار بسته کمتر است در نتیجه مدت زمان بیشتری روی هارد باقی می ماند.
DNR حرکات اضافی که به دلیل نویز ها به وجود می آید را کاهش می دهد در نتیجه دستگاه DVR به راحتی می تواند حرکات جسم متحرک را در نور کم به درستی به تصویر بکشد.
DNR در کدام محصولات دوربین های مدار بسته وجود دارد
در حال حاضر تمامی دوربین های مداربسته از جمله محصولات هایک ویژن ، هایلوک ، نگرون و نیکسون مجهز به قابلیت DNR هستند. این تکنولوژی دیجیتالی در فناوری HD و انالوگ به کار می رود. محصولات هایک ویژن که نسبت به سایر مدل ها از کیفیت بالاتری بهره مند هستند ، دارای DNR قدرتمندتری بوده به این صورت که تمامی پیکسل های کوچک اضافی در تصویر را حذف می کنند. محصولات هایلوک ، نگرون و نیکسون هم از این ویزگی بهره مند هستند و با از بین بردن نویز های اضافی باعث افزایش کیفیت تصاویر می شوند.
روش تنظیم DNR دوربین مدار بسته به چه صورت عمل کناستیم
ابتدا دوربین مدار بسته را نصب کرده و به سیستم رایانه متصل می کنیم و وارد قسمت تنظیمات می شویم. در این منو می توانید تمامی قابلیت های دوربین مدار بسته از جمله DNR را تنظیم کنید. برای تنظیم DNR، باید ان را در وضعیت فعال یا روشن قرار دهید. در منو تنظیمات دوربین مدار بسته بسته به نوع و مدل دوربین، قابلیت های مختلفی وجود دارد پس در انتخاب دوربین مدار بسته دقت کنید و با توجه به نیاز خود خریداری کنید .
وبسایت رهاورد نیرو پیشرو در زمینه ارائه خدمات سیستم های امنیتی از جمله نصب دزدگیر اماکن ، نصب اعلام حریق ، هوشمند سازی ساختمان می باشد . برای اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما تماس بگیرید.