قوانین نصب دوربین های مدار بسته در مکان های مختلف

قوانین مصوب نصب دوربین های مدار بسته در اماکن مختلف

دوربین های مدار بسته سیستم های نظارتی هستند که در سال های اخیر استفاده از آن ها به شدت رواج پیدا کرده است. از این دوربین ها برای نظارت بر رفت و آمدها، نظارت بر فعالیت کارمندان ادارات و کار کنان مکان های تجاری، نظارت بر محیط برای شناسایی سارقان و مجرمان و غیره مورد استفاده قرار می گیرند.امروزه در بیشتر مکان ها و حتی در گوشه و کنار خیابان ها دوربین هایی نصب شده اند که به صورت شبانه روز تصاویر محیط را ثبت و ضبط می کنند. با وجود این که کاربرد این دوربین ها امنیتی و حفاظتی است اما گاهی امنیت فردی و حریم شخصی انسان ها را تهدید می کنند.به همین دلیل برای نصب دوربین مدار بسته در مکان های مختلف قوانین و مقرراتی وضع شده اند که باید رعایت شوند. البته در نظام حقوقی هنوز قانونی در رابطه با نصب و استفاده از دوربین های مدار بسته وجود ندارد. فقط مقررات داخلی نیروی انتظامی مصوباتی در این باره دارند که آن هم فقط مربوط به صنف های مشخصی است.

نصب دوربین مدار بسته

با این وجود، این گونه نیست که بتوان در هر مکانی دوربین های مدار بسته را نصب کرد و بر فعالیت های دیگران نظارت کامل داشت. گاهی اوقات ضبط و نگه داشتن همان تصاویری که موجب حفظ امنیت می شوند می تواند جرم محسوب شود. در صورتی که فیلم های ضبط شده توسط دوربین به حریم شخصی افراد مرتبط باشد می تواند اعتراض آن ها را به دنبال داشته باشد و قانون هم در بسیاری از مواقع حق را به این افراد می دهد.

قوانین نصب دوربین های مدار بسته به دو دسته کلی تقسیم می شوند : قوانین نصب دوربین های مدار بسته در مکان های عمومی و قوانین نصب دوربین های مدار بسته در مکان های خصوصی. از طرف دیگر برای مکان هایی نظیر آسانسورها، محیط های کاری و مشاعات ساختمان ها که نصب دوربین های مدار بسته در آن ها رواج دارد نیز مقررات و محدودیت هایی تعریف شده است که لازم به اجرا هستند.

دلیل اینکه برای نصب و راه اندازی دوربین مدار بسته قوانین خاص وضع شده، چیست؟

درست است که دوربین های مدار بسته با هدف حفاظت از امنیت عمومی و جلوگیری از جرایم مورد استفاده قرار می گیرند اما باید توجه کنیم که به حریم خصوصی افراد وارد نشوند و زندگی شخصی دیگران را با مشکل مواجه نکنند.

در مجموع مزایای دوربین های مدار بسته بیشتر از مضرات آن ها است اما با این حال استفاده از این دوربین ها در مکان های مختلف به یکی از دغدغه های شهروندان سرتاسر دنیا تبدیل شده است.مردم نگران این موضوع هستند که گسترش استفاده از دوربین های مدار بسته در شرکت ها، ادارات، مؤسسات و مکان های عمومی حریم شخصی آن ها را به خطر بیاندازد.

باید توجه کنیم که با وجود این که این دوربین ها امکان شناسایی مجرمان و آگاهی از وقوع جرم را برایمان فراهم می کنند اما در برخی از مواقع هم فیلم های ضبط شده توسط آن ها باعث تجاوز به حریم خصوصی انسان ها و ریخته شدن آبروی انسان ها شده است.گاهی فیلم هایی که توسط دوربین های مغازه ها، آسانسورها و مکان های دیگر ضبط شده در شبکه های مجازی منتشر می شوند و باعث به هم ریختن زندگی افراد می شوند

قوانین نصب دوربین در مکان های عمومی

با توجه به این که در مکان های عمومی تردد افراد زیاد است و فضاهای بزرگ و آزاد مسئولین را با چالش هایی رو به رو کرده است، این مکان ها در رابطه با نصب دوربین های مدار بسته از کمترین میزان محدودیت برخوردار هستند.در مورد قوانین نصب دوربین های مدار بسته در مکان های عمومی می توان به ممنوعیت نصب این دوربین ها در اطراف اماکن حساسی نظیر ساختمان های نظامی و پادگان ها اشاره کرد.

این در حالی است که مسئولان برای نظارت بیشتر، از نصب دوربین در پارک ها، خیابان ها و مکان های پر تردد دیگر استقبال می کنند. برای نصب دوربین های مدار بسته باید مجوزهای لازم را کسب کرد.این مجوزها از طریق نیروی انتظامی و برای صنف های مختلف صادر می شوند. یکی دیگر از قوانین مربوط به نصب دوربین های مدار بسته در مکان های پر تردد این است که وجود دوربین مدار بسته باید به عموم مردم اطلاع رسانی شود.

در ورودی مکان مورد نظر باید اعلام شود که در محل دوربین مدار بسته نصب شده است تا افراد با علم به این که اعمال آن ها تحت نظارت است وارد آن مکان شوند. خدمات پیشنهادی رهاورد نیرو : نصب دزدگیر اماکن ، نصب اعلام حریق و هوشمند سازی ساختمان

قوانین نصب دوربین در مکان های خصوصی

نصب دوربین های مدار بسته در مکان های خصوصی برخلاف مکان های عمومی از حساسیت زیادی برخوردار است. اصل 25 قانون اساسی اعلام می کند که هر گونه شنود و استراق سمع یا نظارت بر اعمال دیگران بدون مجوز قانونی جرم است.به علاوه اصل 22 قانون اساسی بر مصون ماندن آبروی افراد تأکید زیادی دارد. علاوه بر قوانین گفته شده، ماده 41 منشور حقوق شهروندی کنترل های صوتی و تصویری خلاف قانون و بدون مجوز در محیط های کاری، خدماتی و مکان های عمومی را ممنوع اعلام کرده است.

ازجمله قوانینی که در رابطه با نصب دوربین های مدار بسته در ساختمان ها و مکان های خصوصی وجود دارند می توان به این قانون اشاره کرد که اطلاع رسانی به افراد ساکن و مهمان ضروری است. همه کسانی که وارد محل می شوند باید از وجود دوربین مدار بسته در محل اطلاع داشته باشند تا حریم شخصی آن ها محفوظ بماند. به طور کلی می توان گفت نصب دوربین های مدار بسته در اماکن خصوصی ممنوع است مگر این که کسی مجوزهای لازم را در این زمینه دریافت کرده باشد.

قوانین نصب دوربین

قوانین وجود دوربین مدار بسته در محیط کاری

امروزه در بیشتر محیط های کاری به منظور کنترل ورود و خروج کارکنان، جلوگیری از سوءاستفاده از امکانات محیط، تأمین امنیت کارکنان در برابر سرقت و رفتارهای خشونت آمیز، نظارت بر بخش های مالی، جلوگیری از بی اخلاقی در محیط کاری، بهبود بهره وری کارکنان و غیره از دوربین های مدار بسته استفاده می شود.

با این حال نصب و راه اندازی دوربین مدار بسته در محیط کاری هم قوانین و محدودیت های خاص خود را دارد. زمانی که کارفرما تصمیم به نصب و راه اندازی دوربین مدار بسته می گیرد باید علت این کار خود را به اطلاع کارمندان برساند و تمام آن ها را از نصب دوربین های مدار بسته در محل کار آگاه کند. برای این که حریم خصوصی کارکنان حفظ شود لازم است که محدوده تحت نظارت توسط دوربین برای آن ها کاملاً مشخص شود و اطلاع رسانی شود که چگونه از تصاویر ضبط شده استفاده خواهد شد.

اگر شما به تازگی قصد آن را کرده اید که با خرید دوربین مدار بسته مناسب یا خرید دزدگیر اماکن ، میزان امنیت محیط کاری خود را افزایش داده و موجبات آسودگی خاطر کارمندان خود را فراهم آورید؛ به شما تبریک می گوییم؛ زیرا فروشگاه اینترنتی رهاورد نیرو عرضه کننده بهترین محصولات حفاظتی و امنیتی موجود در بازار ایران است و کارشناسان ما می توانند به شما بهترین و مناسب ترین دوربین جهت نصب در محل کارتان را پیشنهاد دهند.

قوانین نصب دوربین در آسانسورها و مشاعات ساختمان

مشاعات ساختمان به مکان هایی گفته می شود که در طول شبانه روز افراد ساکن در ساختمان می توانند در آن ها تردد داشته باشند. آسانسورها، پارکینگ ها و حیاط ساختمان از مکان های پر تردد موجود در ساختمان ها هستند که تمامی ساکنان ساختمان از آن ها به صورت مشترک استفاده می کنند.برای نصب دوربین های مدار بسته در مشاعات ساختمان نیازی به اخذ مجوز رسمی نیست اما برای نصب دوربین در این مکان ها لازم است که رضایت کتبی تمام مالکان و اعضای ساختمان گرفته شود و همه آن ها به صورت کتبی رضایت خود را برای نصب دوربین های مدار بسته اعلام نمایند.

این در حالی است که اگر یکی از مالکان خواهان نصب دوربین در ساختمان باشد باید مجوزهای مربوطه را دریافت کند. علاوه بر دریافت رضایت نامه کتبی از مالکان و اعضای ساختمان لازم است که وجود دوربین مدار بسته در محل اطلاع رسانی شود تا مهمانانی که وارد ساختمان می شوند نیز از تحت نظارت بودن اعمال خود مطلع باشند.

5/5 - (1 امتیاز)
فروشگاه
  • خرید دوربین مدار بسته
  • خرید تجهیزات دوربین مدار بسته
  • خرید جک پارکینگی
  • خرید دزدگیر اماکن
خدمات
  • نصب دوربین مدار بسته
  • نصب اعلام حریق
  • نصب دزدگیر اماکن
  • نصب کرکره برقی
  • نصب جک برقی پارکینگی
  • هوشمند سازی ساختمان
جدیدترین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید فروشگاه