نصب سیستم اعلام حریق

شرکت رهاورد نیرو با داشتن کادری مجرب و استفاده از تجهیزات پیشرفته اقدام به راه اندازی و نصب اعلام حریق در تهران و کرج برای تمامی سازمان ها و اماکن از جمله ساختمان های اداری، تجاری، مسکونی، مراکز آموزشی و درمانی و انبار ها می نماید. 

تعرفه قیمت نصب سیستم اعلام حریق در شرکت رهاورد نیرو در سال 1402 کاملا بر اساس استاندارها و ضوابط و نیازهای مشتریان تعیین می شود و نصاب  سیستم اعلام حریق اعزام شده به محل بعد از بازدید و بررسی کامل ساختمان، هزینه خرید تجهیزات اعلان حریق + اجرت و دستمزد نصب را خدمت شما اعلام می نمایند و بعد از پرداخت و تنظیم قرارداد، برای اجرای پروژه نصب اعلان حریق زمان مناسب تعیین می شود.

خدمات نصب اعلام حریق

مراحل نصب سیستم اعلام حریق

1

بازدید از مکان

نیاز است تا برای نصب درست و آماده سازی نقشه طبق استانداردهای سازمان نظام مهندسی، کارشناسان ما از محل شما برای نصب سیستم اعلام حریق بازدید کنند.

2

خرید اجناس و پرداخت وجه

شیوه پرداخت هزینه نصب اعلام حریق به صورت درصدی می باشد ، 20 درصد از مبلغ پروژه ابتدای قرارداد ، 50 درصد در زمان آغاز پروژه و 30 درصد دیگر را با اتمام کار مشتری پرداخت خواهد کرد.

3

تعیین وقت انجام پروژه

شرکت رهاورد نیرو مهرگان با بکارگیری کادری مجرب از تکنسین ها و نصاب های با تجربه در کمترین زمان ممکن پروژه های شما را انجام خواهد داد.

درخواست خدمات نصب اعلام حریق

کاربر گرامی برای برآورد هزینه نصب سیستم اعلان حریق ، دریافت مشاوره رایگان و ثبت درخواست نصاب اعلام حریق فرم روبرو را پر کنید. کارشناسان ما در سریع ترین زمان ممکن با شما تماس خواهند گرفت.

چرا نصب سیستم اعلام حریق با رهاورد نیرو

1

گارانتی محصول

ارائه گارانتی و پشتیبانی نامحدود
2

کیفیت و قیمت

تضمین بهترین کیفیت و قیمت بازار
3

استفاده از برترین کارشناسان

استفاده از برترین کارشناسان و تجهیزات روز
4

خرید مستقیم

خرید مستقیم و بدون واسطه از شرکت
5

کوتاهترین زمان

انجام پروژه در کمترین زمان
محصولات رهاورد نیرو

شرکت نصب اعلام حریق در تهران

نصب اعلام حریق از مهمترین نکاتی است که باید بعد از تهیه دستگاه اعلام حریق به آن توجه کرد . اگر شمال گرانترین و با کیفیت ترین دستگاه را تهیه کنید اما نصب سیستم اعلام حریق به درستی انجام نشود ، خرید این دستگاه بیهوده بوده است.

نصب سیستم اعلام حریق حریق یکی از مهم ترین اقدامات برای ایمن نگه داشتن منزل یا محل کار خود است. امروزه نصب سیستم اعلام حریق در مجتمع های مسکونی، مراکز تجاری و اداری الزام قانونی دارد. با این حال، این سیستم ها یکی از اولین و موثرترین اقدامات برای محافظت از جان و مال افراد در برابر آسیب های ناشی از آتش سوزی است. اما نصب این دستگاه باید بدست یک فرد با تجربه انجام گیرد. 

موفق بودن یک پروژه اعلام حریق و عملکرد صحیح آن در طولانی مدت به نحوه نصب دقیق دستگاه و تجهیزات آن بستگی دارد. اهمیت نصب اصولی اعلام حریق ساختمان زمانی مشخص می شود که می بینید یک پروژه به خوبی تست و تحویل داده می شود اما بعد از گذشت چند ماه، عملکرد دستگاه دچار مشکل می شود. بنابراین توصیه می کنیم برای نصب سیستم اعلام حریق خود به شرکت های معتبر و با سابقه مراجعه نمایید.

شرکت نصب اعلام حریق در تهران

شرکت رهاورد نیرو با به بکارگیری تکنسین های با تجربه و آموزش مداوم آنها سعی کرده است تا همیشه بهترین و به روزترین شیوه های نصب را در اختیار مشتریان خود قرار دهد. حفاظت از جان و مال شما وظیفه ماست و ما این ماموریت را به طور موفقیت آمیزی برای صدها شرکت، مجتمع مسکونی، اداری و صنعتی در سراسر تهران و کرج انجام داده ایم.

هر آنچکه درباره نصب اعلام حریق باید بدانید:

  • ویژگی نصاب اعلام حریق
  • نصاب اعلام حریق در تهران
  • تعرفه نصب اعلام حریق 1402
  • نحوه تماس با شرکت نصب اعلام حریق
  • نخوه عملکرد سیستم اعلام حریق

ویژگی های نصاب اعلام حریق 

نصب سیستم اعلام حریق امری کاملا تخصصی است. یک تکنسین اعلام حریق باید آشنایی جزئی با رشته برق داشته و به مهارت سیم کشی مسلط باشد. چنین فردی باید انواع سیستم های اعلام حریق و تجهیزات جانبی آنها را به طور کامل بشناسد و دائما دانش خود را به روز کند. آگاهی از قوانین و الزامات نصب انواع اعلام حریق، مهارت کار با ابزارهای تخصصی نصب، نحوه زون بندی دتکتورها، انتخاب محل صحیح نصب پنل مرکزی و … نمونه هایی از مهارت های مورد نیاز یک نصاب اعلام حریق کارآزموده می باشد.

نصاب اعلام حریق در تهران

انتخاب نصاب اعلام حریق به اندازه انتخاب و خرید دستگاه اعلام حریق اهمیت دارد. اگر نصب سیستم اعلام حریق خود را به یک نصاب کم تجربه و کم صلاحیت بسپارید، احتمال اینکه دستگاه شما بعد از مدتی دچار اختلال شود وجود دارد. علاوه بر این، نصب غیر اصولی اعلام حریق می تواند هزینه های جانبی زیادی به همراه داشته باشد. بنابراین، با کمک گرفتن از یک نصاب باتجربه و ماهر نه تنها در هزینه های خود صرفه جویی می کنید، بلکه با این کار عملکرد خوب دستگاه خود را برای مدت طولانی تضمین می نمایید.

نصاب اعلام حریق در تهران

نصابان شرکت رهاورد نیرو همگی تکنسین های متخصص هستند که سابقه طولانی در نصب و اجرای انواع سیستم اعلام حریق دارند. تکنسین های ما با استفاده از تجهیزات پیشرفته در کمترین زمان ممکن پروژه اعلام حریق شما را انجام می دهند. گارانتی خدماتی که از سوی شرکت رهاورد نیرو به شما ارائه می شود، تضمین کننده کیفیت خدمات ما است.

تعرفه نصب اعلام حریق 1402

تعرفه نصب سیستم اعلام حریق در شرکت رهاورد نیرو در سال 1402 کاملا بر اساس ضوابط و استانداردها و نیاز مشتریان است. تکنسین های ما بعد از اعزام به محل، ساختمان شما را به دقت بررسی می کنند. سپس قیمت خرید تجهیزات اعلام حریق و هزینه نصب انواع دتکتورهای مورد نیاز را به همراه اجرت و دستمزد نصب به شما اعلام می دارند. در صورت موافقت شما، قرارداد تنظیم می شود و زمان مناسب برای اجرای پروژه تعیین می گردد.

هزینه نصب اعلام حریق

نحوه تماس با شرکت سیستم اعلام حریق

اگر ساکن تهران یا کرج هستید و برای خرید و نصب سیستم اعلان حریق ساختمان خود به دنبال شماره شرکت نصب اعلام حریق معتبر هستید، می توانید با کارشناسان ما در رهاورد نیرو تماس بگیرید و از مشاوره رایگان مجموعه بهره مند شوید.

سیستم اعلام حریق ساختمان چیست

سیستم اعلام حریق یکی از مهم ترین تجهیزات ایمنی و هوشمندسازی ساختمان به شمار می رود. سیستم اعلام حریق سیستمی کاربردی در مبحث حفاظت از ساختمان است. خدمات راه اندازی و نصب اعلام حریق ها در سه دسته کلی وایرلس، متعارف یا کانونشنال و آدرس پذیر دسته بندی می شوند. عملکرد سیستم آدرس پذیر بسیار دقیق تر از اعلام حریق کانونشنال است.

بطوری که محل دقیق حریق در این سیستم ها به خوبی نمایش داده می شود و این موضوع خود به اطفاء سریعتر حریق توسط آتشنشان ها کمک خواهد کرد. سیستم اعلام حریق همچنین می تواند به سیستم اطفاء حریق نیز متصل شود و به صورت اتوماتیک عملیات اطفاء حریق را نیز کنترل نماید. سیستم اعلام حریق در دو دسته کلی متعارف و آدرس پذیر تولید می شوند و نصب سیستم های اعلام حریق متعارف بسیار ساده تر از نصب دستگاه های اعلام حریق آدرس پذیر می باشد که دلیل آن سادگی در برنامه ریزی اعلام حریق متعارف نسبت به آدرس پذیر است.

نحوه عملکرد سیستم اعلام حریق

سیستم های اعلام حریق امروزی به صورت خودکار عمل می کنند. نحوه عملکرد اعلام حریق به طور کلی به این صورت است که دتکتورهای دود یا آتش به محض تشخیص دود یا شعله آتش به دستگاه کنترل پنل سیگنال می فرستند. کنترل پنل به سیستم های هشدار دهنده فرمان می فرستد و دستگاه ها فعال شده و اطلاع رسانی انجام می شود.

تجهیزات اعلام حریق

یک شرکت نصب سیستم اعلام حریق که دارای نصاب های با تجربه و حرفه ای می باشد، به طور کامل باید ساختار و اجزای تشکیل دهنده دستگاه های اعلام کننده حریق را بشناسد و بتواند هر یک از این اجزا را نصب و راه اندازی نماید.

یک سیستم اعلام حریق از دستگاه و قطعات مختلفی تشکیل شده است. عملکرد هر یک از این اجزاء در کنار یکدیگر منجر به کارکرد کلی دستگاه می شود.

تجهیزات اعلام حریق

به طور کلی، تجهیزات سیستم اعلام حریق شامل تجهیزات مربوط به تشخیص آتش، تجهیزات هشدار دهنده، پنل مرکزی و تجهیزات جانبی مانند انواع رله ها، جداکننده اتصال کوتاه، مبدل ها، تجهیزات ارتباطی، کابل ها و جعبه های تقسیم می باشد. در ادامه با هم اجزای سیستم های اعلان آتش سوزی را بررسی خواهیم کرد.

  • پنل مرکزی

پنل مرکزی فرمان های مربوط به اعلام حریق را صادر می کند. این قطعه قابلیت نصب تلفن کننده را دارد و در دو نوع آدرس پذیر و کانونشنال عرضه می شود.

  • دتکتور

دتکتور به حریق حساس است و در صورت بروز حریق هشدار می دهد. دتکتورها انواع مختلفی دارند که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم:

دتکتور دود

دتکتور دود در مقابل دود حساس است و در صورت تشخیص آن، سیگنال می فرستد. دتکتورهای دود در دو مدل نوری و یونیزاسیون وجود دارند. دتکتورهای نوری مناسب حریق هایی است که دود زیادی تولید می کنند. این در حالی است که دتکتورهای یونیزاسیون در اعلام حریق هایی که دود زیادی ایجاد نمی شود، کاربرد دارند.

دتکتور گازی

اساس کار این نوع دتکتورها شناسایی گازهای قابل اشتعال یا سمی است. از دتکتورهای گازی برای تشخیص نشتی گاز استفاده می شود.

دتکتور حرارتی

دتکتور حرارتی در مقابل بالا رفتن درجه حرارت محیط حساس است و در صورت افزایش دمای محیط فعال می شود.

دتکتور تابشی

این نوع دتکتور امواج نوری غیر قابل رویتی که توسط شعله آتش منتشر می شود مانند اشعه ماوراء بنفش یا مادون قرمز را تشخیص می دهند و فعال می شوند.
  • آژیر

آژیر جزء دستگاه های هشدار دهنده اعلام حریق است که به صورت صوتی اعلام آتش سوزی را اطلاع می دهد.

  • چراغ چشمک زن (سر در)

از این چراغ برای تعیین دقیق محل آتش سوزی استفاده می شود. چنانچه به هنگام حریق این چراغ روشن شود، نشان دهنده این است که در آن اتاق یا واحد آتش سوزی اتفاق افتاده است.

  • شستی

یکی از تجهیزات هشدار دهنده اعلام حریق شستی ها هستند که به صورت دستی کار می کنند. به همین دلیل، شستی ها باید در محل هایی نصب شوند که در دسترس افراد قرار داشته باشند.

  • دستگاه تلفن کننده

دستگاه تلفن کننده یک وسیله الکترونیکی است که به هنگام آتش سوزی به صورت اتوماتیک با شماره تلفن هایی که از قبل در حافظه آن ذخیره شده است، تماس برقرار می کند. دستگاه تلفن کننده در دو مدل سیم کارتی و تلفن خط ثابت عرضه می شود.

  • ریموت اندیکاتور

ریموت اندیکاتور جزء تجهیزات هشدار دهنده دیداری است که در مناطق بزرگ زون بندی شده و وسیع در سر درب اتاق ها نصب می شود.

  •  پایه دتکتور

برای نصب دتکتورها نیاز به پایه است. در واقع، ابتدا باید پایه نصب شود و بعد از سیم کشی، دتکتور روی آن قرار گیرد.

  • مرکز تکرار کننده

این دستگاه نوعی نمایشگر است که به هنگام وقوع حریق یا در صورت معیوب بودن سیستم، هشدار می دهد.

  • منبع تغذیه

منبع تغذیه انرژی الکتریکی مورد نیاز برای فعال بودن تجهیزات و اجزای مختلف یک سیستم اعلام حریق را تامین می کند. یک سیستم اعلام حریق کارآمد باید از دو منبع تغذیه اصلی که با جریان متناوب برق شهری کار می کند و منبع تغذیه ثانویه که مجهز به باتری است، برخوردار باشد.

نحوه طراحی سیستم اعلام حریق

طراحی اصولی و استاندارد سیستم اعلام حریق یکی از مسئولیت های بزرگی است که بر دوش نصابان و تکنسین های این سیستم ها قرار دارد. هدف از طراحی اعلام حریق خروج سریع افراد و انجام اقدامات لازم برای اطفاء آتش است. در طراحی سیستم اعلام حریق توجه به نوع ساخت و کاربری ساختمان اهمیت دارد.

تعیین نوع سیستم، شستی ها، دتکتورها، آژیر ها بر اساس قوانین ایمنی آتش و استانداردهای مربوط به سیستم های اعلام حریق از دیگر نکات مهمی است که باید به هنگام طراحی و برنامه کلی سیستم اعلام حریق به آن توجه کرد.

انواع سیستم اعلام حریق

تجهیزات اعلام حریق از اجزای گوناگونی تشکیل شده اند (شامل کنترل پنل، دتکتورها، شستی و غیره) و راه اندازی آنها نیازمند تخصص و مهارت کافی در این حوزه است. در صورتی که نصب سیستم های اعلام حریق به درستی انجام نشود می تواند خسارات و مشکلات زیادی با خود به همراه داشته باشد. لازم به توجه است نصب و اجرای سیستم اعلام حریق بسته به نوع سیستم (متعارف، آدرس پذیر و یا وایرلس) متفاوت است. در ادامه در مورد نصب و اجرای انواع سیستم اعلام حریق می توانید نکاتی را بخوانید.

  • آدرس پذیر

پروژه های سیستم اعلام حریق آدرس پذیر به علت بزرگ بودن و پیچیدگی که در پنل و برنامه نویسی به وجود می آورد، نیازمند تخصص بسیار بالا می باشد. در این پروژه های حساس تکنسین باید درک صحیحی از نحوه سیم کشی و برنامه نویسی آن داشته باشد. نصب سخت افزاری سیستم اعلام حریق آدرس پذیر با حساسیت و کیفیت بالا انجام می گردد. برنامه نویسی آن نیز توسط متخصص همان پنل صورت می گیرد تا از کیفیت و جزئیات پروژه ی اجرا شده اطمینان حاصل شود.

مزایا و معایب نصب سیستم اعلام حریق آدرس پذیر

قبل از توضیح جامع در رابطه با اعلام حریق آدرس پذیر بهتر است بدانیم در منازل، ادارات و حتی بیمارستان ها حوادث غیرمترقبه دور از ذهن نیست. از طرفی بنا بر استانداردهای بین المللی نصب و تجهیز هر واحد تجاری و غیر تجاری به نصب اعلام حریق از الزامات قانونی می باشد، چرا که حادثه هیچ گاه خبر نمی کند و خطرات آن چه از نظر مادی و چه از لحاظ معنوی بسیار حائز اهمیت خواهد بود.

ویژگی های سیستم اعلام حریق آدرس پذیر

سیستم اعلام حریق آدرس پذیر مدرن ترین سیستم هشدار حریق است که در سالیان اخیر مورد توجه مدیران و پیمانکاران قرار گرفته. جالب است بدانید که شرکت های بیمه آتش سوزی، ساختمان های مجهز به این سیستم را با تخفیف بالاتری بیمه آتش سوزی خواهند نمود و معتقدند که این ساختمان ها از ضریب ایمنی بالاتر بهره مند هستند. اما چه چیزی این سیستم را از سیستم های متعارف ممتاز نموده است؟ ویژگی و برتری سیستم های آدرس پذیر در چیست؟ آیا می توان آن را برای هر ساختمان و مجتمعی به کار گرفت و نصب آن تا چه اندازه تخصصی است.

  • شناسایی دقیق محل آتش سوزی

مزیت سیستم های اعلام حریق آدرس پذیر در شناسایی دقیق محل آتش سوزی و کنترل بهتر حریق است. طبق گزارش های به دست آمده ساختمان هایی که به سیستم اعلام حریق آدرس پذیر مجهز شده اند در زمان سریع تری اطفا حریق شده اند و کنترل آتش در آن ها بهتر صورت گرفته است.

  • طراحی و نقشه کشی متفاوت

سیستم های آدرس پذیر مانند هر سیستم دیگری توسط یک متخصص طراحی می گردد. اما تجهیزات به کار رفته در این سیستم موجب می شود که بتوانیم زون بندی نقشه اطفا حریق را بهتر و دقیق تر انجام دهیم. به عبارتی طبقه بندی واحدها در سیستم اعلام حریق آدرس پذیر تخصصی تر انجام می پذیرد و پیام هشدار برای مهار حریق دقیق تر به تابلو هشدار مخابره می گردد.لازم به ذکر است که اصطلاح زون در سیستم های اعلام حریق به مناطق اطفا حریق گفته می شود. هر زون می تواند یک طبقه از ساختمان باشد اما به طور کلی زون ها را بر اساس معیار امکان اطفای حریق طبقه بندی می کنند.

  • طراحی و زون بندی

در مواقع خطر بر روی تابلو هشدار محل حریق مشخص می شود و آژیر خطر کل ساختمان به صدا در نخواهد آمد. از طرف دیگر در مرکز کنترل می توان به سرعت علیه آتش سوزی اقدام کرد و با کمک تجهیزات نصب شده در محل، آتش ایجاد شده را مهار نمود.

  • سنسورهای مدرن

سنسورهای نصب شده صرفاً به آتش و حرارت حساس نیستند. در این سیستم ها سنسورها حتی به دود و نور نیز حساس شده اند. ضمناً تجزیه و تحلیل داده های ارسالی به مرکز کنترل در اعلام حریق به صورت آدرس پذیر بهتر صورت می پذیرد.

  • کنترل و سرعت بهتر

در سیستم اعلام حریق به صورت آدرس پذیر شما کنترل بهتری بر همه چیز دارید. به طور مثال در برند SCHRACK SECONET شما می توانید بر بیش از 250 قطعه در هر لوپ کنترل داشته باشید و 16 لوپ و 4000 ماژول در هر پنل را به وجود آورید. حاصل این امکانات سرعت بالاتر سیستم و کنترل بهتر مرکز است.

  • اتصال به سیستم نرم افزاری

بخشی از کار سیستم اعلام حریق به مرکز کنترل و قابلیت های نرم افزاری سیستم بر می گردد. اگر شما در راه اندازی سیستم اعلام حریق آدرس پذیر از تجهیزات و دتکتورهای خوبی استفاده کرده باشید، می توانید به سرعت متوجه حریق شوید و آن را در کمترین زمان مهار نمایید. اما بخش دیگر کار به قابلیت های نرم افزاری و آپدیت بودن سیستم بر می گردد.

قابلیت اتصال به سيستم هاي BMS و PLC از مهم ترین مزایای سیستم های اعلام حریق آدرس پذیر است. ضمناً این سیستم ها به حافظه های قوی مجهز شده اند که می توانند در مواقع خطر، رویدادها را به خوبی ضبط نمایند و در گزارش سیستم منعکس کنند که خود سبب هوشمند سازی ساختمان می گردد.

  • تفاوت سیم کشی

سیم کشی در سیستم های اعلام حریق به صورت آدرس پذیر به صورت حلقه ای است. در صورتی که سیم کشی در سیستم های متعارف به صورت ستاره ای انجام می گیرد. این نحوه سیم کشی به سرعت عمل سیستم کمک شایان توجهی می کند. ضمناً قرار گرفتن تجهیزات سیم کشی حلقوی بر روی یک حلقه، میزان سیم مصرفی را کاهش می دهد و از بعد اقتصادی نیز برای پیمانکار به صرفه تر خواهد بود.

آیا نصب سیستم اعلام حریق آدرس پذیر مقرون به صرفه تر است؟

پاسخ به این سؤال منفی است. به طور کلی سیستم های آدرس پذیر به روز تر و پیشرفته تر هستند ولی در ساختمان های کوچک و واحدهایی که متراژ کمی دارند، بازهم سیستم های اعلام حریق متعارف جواب بهتری می دهند. البته دقت بالای سیستم اعلام حریق به صورت آدرس پذیر در مقابل نوع متعارف نقطه قوت سیستم های آدرس پذیر است با این حال این دقت در ساختمان های کوچک کمتر مورد توجه قرار می گیرد.

کنترل و دقت سیستم آدرس پذیر به مراتب از سیستم های قدیمی متعارف بیشتر است، بنابراین اگر می خواهید نقشه کشی برق و سیستم اطفا حریق یک ساختمان را طراحی کنید، حتماً از گزینه آدرس پذیر غافل نمانید. سیستم های آدرس پذیر در نوع خود بی نظیر هستند و می توانند با دقتی کم نظیر محل دقیق آتش سوزی را به شما نشان دهند.

  • وایرلس

سیستم های اعلام حریق وایرلس (بیسیم) نیاز به برنامه ریزی و تنظیمات خاص خود می باشند. بیشتر اوقات دیگر همکاران فعال در زمینه نصب و راه اندازی سیستم اعلام حریق، شناخت کافی با نحوه تنظیم و برنامه ریزی سیستم های وایرلس را نداشته اما برنامه نویسی و تنظیمات در رهاورد نیرو مطابق با نقشه ی پروژه انجام می شود.

مزایا و معایب نصب اعلام حریق وایرلس

نصب اعلام حریق در ساختمان های مختلف مسکونی، تجاری، اداری، آموزشی، درمانی و غیره ضروری است و می تواند واکنش های مناسب را در هنگام بروز حریق و آتش سوزی به دنبال داشته باشد. در بسیاری از صنایع و اماکن استفاده از سیستم اعلام حریق جزء استانداردهای ساخت است و در صورت عدم نصب این تجهیزات پایان کار به آنها داده نمی شود. امروزه انواع متنوعی از سیستم های اعلام حریق طراحی و تولید شده که می توان بسته به شرایط از هر یک از آنها استفاده نمود. سیستم اعلام حریق وایرلس یا بی سیم انواعی از آنهاست که به دلیل مزایای بیشماری که دارد مورد استقبال افراد قرار و سازمان های مختلف قرار گرفته است. در این مطلب به معرفی سیستم اعلام حریق وایرلس و هر آنچه باید در رابطه با این سیستم بدانید گفته شده است.

ویژگی های سیستم اعلام حریق بیسییم

سیستم های تشخیص آتش و اعلام حریق بی سیم انواع جدیدی از سیستم های اعلام حریق هستند که یه عنوان یک راه حل بسیار کاربردی برای صاحبان ملک، مدیران شرکت ها و ادارات و غیره به کار می روند. در این نوع از سیستم های اعلام حریق به جای استفاده از سیم ها و کابل ها و نصب آنها به صورت سنتی، از شیوه های مدرنی استفاده می شود و این سیستم ها به صورت وایرلس و بدون سیم عمل می کنند. این رویکرد، طراح سیستم را برای استفاده از دستگاه های بی سیم در هر جا و مکانی آزاد می گذارد، تا محافظت کامل را به حرفه ای ترین، راحت ترین و مقرون به صرفه ترین شکل ممکن انجام دهد. همچنین استفاده از سیستم های وایرلس اجازه می دهد تا افزونه های سیستم به صورت کوچکتر و ساده تر و بدون ایجاد هیچ گونه اختلالی در ساختمان نصب گردند.

در این نوع از سیستم ها از باتری به عنوان ذخیره کننده انرژی استفاده می شود که این باتری ها معمولا طول عمر بالایی داشته و تا سال ها بدون وجود هیچ گونه مشکلی کار می کنند.

  • اجزای تشکیل دهنده

اجزای تشکیل دهنده این سیستم ها مانند سایر سیستم های اعلام حریق معمولی بوده و تنها تفاوت آنها در بدون سیم بودن آنهاست. از جمله قسمت هایی که در سیستم اعلام حریق وایرلس به کار رفته است می توان به مواردی مانند پنل مرکزی، دتکتور دود بی سیم، دتکتور حرارت بی سیم، دتکتور ترکیبی بی سیم، شستی اعلام حریق بی سیم، آژیر اعلام حریق بی سیم و تقویت کننده ی امواج اشاره کرد. هر یک از این بخش ها باید به صورت اصولی و بر طبق استانداردهای موجود نصب شده و تنظیمات آنها به درستی صورت گیرد تا بتوانند عملکرد خود را به بهترین شکل ممکن ارائه دهند.

  • بدون نیاز به کابل کشی

امروزه استقبال از سیستم های اعلام حریق وایرلس بسیار زیاد است و دلیل آن را می توان به مزایای بسیاری دانست که این مدل از سیستم ها ارائه می دهند. کابل کشی در هنگام نصب سیستم های اعلام حریق مرحله مهمی به شمار رفته و زمان زیادی را از نصاب می گیرد. در صورت کوچک ترین بی دقتی در انجام این کار، ممکن است کل پروژه با مشکل مواجه گردد. با توجه به این که در سیستم های اعلام حریق وایرلس مرحله کابل کشی حذف شده است، دیگر نیازی به صرف زمان زیادی جهت سیم کشی در نقاط مختلف ساختمان نخواهد بود و نصاب ها نصب راحت تری را تجربه خواهند کرد. همینطور راه اندازی این سیستم ها نیاز به زمان کمتری داشته و به راحتی امکان پذیر است.

  • عدم نیاز به تخریب ساختمان

در مکان هایی که پس از ساخت تصمیم به نصب سیستم اعلام حریق گرفته اند، توصیه می شود از سیستم های وایرلس استفاده نمایند. چرا که برای نصب این سیستم ها نیازی به تخریب نقاط مختلف ساختمان نخواهد بود. در صورتی که برای استفاده از سیستم های سیمی بایستی دیوارها را کنده کاری کرد تا امکان عبور سیم ها و کابل های مختلف از آن وجود داشته باشد.

از دیگر مزایای سیستم اعلام حریق وایرلس می توان به صرفه جویی در هزینه ها اشاره کرد. عدم نیاز به کابل کشی باعث می شود تا نیازی به خرید کابل های گران قیمت نبوده و همچنین دستمزد نصاب نیز کاهش پیدا کند. بنابراین هزینه های کلی نیز کاهش یافته و می توان با هزینه ای کمتر از وجود یک سیستم ایمن در ساختمان بهره مند گردید. در محیط هایی که دارای سقف و دیوارهای بلند هستند، می توان به راحتی از سیستم اعلام حریق وایرلس استفاده نمود.

  • نحوه عملکرد

مکانیسم عمل سیستم های اعلام حریق وایرلس به این صورت است که پس از برخورد دود یا ذرات مونوکسید کربن به دتکتورهای حرارتی، سنسورها به سرعت خطر را تشخیص داده و سیگنال های رادیویی به سمت پنل کنترل اعلام حریق ارسال می گردد. سیگنال ها در پنل مرکزی پردازش شده و به سمت آژیرهای خروجی فرستاده می شود. در نهایت آژیرها به حالت هشدار در آمده و ساکنین را از وقوع خطر آگاه می سازند. در این صورت امکان انجام عکس العمل های مختلف جهت پیشگیری از خطرات جانی و مالی گسترده وجود خواهد داشت. در برخی از مدل های سیستم اعلام حریق تلفن کننده های خودکار نیز وجود دارند که پس از تشخیص خطر، گزارش را به مراکز آتش نشانی و یا شماره هایی که در حافظه آن وارد شده اند، انتقال داده و بدین ترتیب اقدامات لازم به سرعت صورت خواهد گرفت.

  • هزینه بالا

از جمله ایرادهایی که به سیستم اعلام حریق وایرلس وارد است هزینه خرید بالای آن نسبت به سیستم های متعارف و آدرس پذیر است. البته با توجه به این که با خرید سیستم های وایرلس نیازی به خرید کابل و هزینه نصب آن نخواهد بود، هزینه کلی کاهش یافته و تغییر زیادی در هزینه ها ایجاد نخواهد شد.

علاوه بر آن سیستم های اعلام حریق وایرلس یا بی سیم با استفاده از امواج رادیویی کار کرده و در نتیجه ممکن است این امواج دچار تداخل شده و سیگنال ها با یکدیگر در تداخل باشند. این مورد یک ایراد بزرگ برای این گونه سیستم ها به شمار می رود اما قابل چشم پوشی است.

در چه مکان هایی می توان از سیستم اعلام حریق وایرلس استفاده کرد؟

این نوع از سیستم ها را معمولا در مکان هایی که از لحاظ ایجاد تغییرات جهت نصب سیستم، دارای محدودیت هستند به کار می برند. به عنوان مثال در ابنیه تاریخی که فرسودگی در مصالح وجود دارد ممکن است با نصب سیستم های اعلام حریق کابلی به دیوارها و سقف آسیب وارد گردد. بنابراین استفاده از سیستم های اعلام حریق وایرلس توصیه می گردد.

علاوه بر آن ممکن است برخی مکان ها از لحاظ زیبایی شناسی حائز اهمیت بوده و کابل کشی دیوار و سقف ها منجر به آسیب دیدن آنها گردد. بنابراین در مکان هایی مانند موزه های مختلف از سیستم های وایرلس استفاده می گردد.

مکان هایی که دارای نقاط غیر قابل دسترسی یا دسترسی سخت هستند نیز بهتر است از سیستم های بی سیم که نصب بسیار راحت تری دارند استفاده نمایند.

ممکن است در برخی مکان ها برق ساختمان به میزان زیادی قطع شده و چندین ساعت در طول شبانه روز برق نداشته باشند. در این صورت برای امنیت بیشتر پیشنهاد می شود از سیستم اعلام حریق وایرلس استفاده سود تا در صورت قطعی برق، باتری ها به خاموش نشدن سیستم کمک نمایند.

  • متعارف

سیستم های اعلام حریق متعارف برای پروژه های کوچک یا با تعداد المان های کم کاربرد دارد. در بیشتر مواقع به علت کوچک بودن یک پروژه، نصب و اجرای سیستم اعلام حریق خیلی جدی گرفته نمی شود و بدون رعایت استانداردهای آن انجام می شود. ناگفته نماند که بیشتر ساختمان های کوچکی که تجهیزات متعارف در آن ها اجرا می شود، می توانند باعث رخ داد حوادثی تلخ و ناگوار و جبران ناپذیر باشند. نصب اعلام حریق متعارف، که از دو نوع اصلی سیستم اعلام حریق می باشد نسبت به نوع آدرس پذیر آن به سادگی قابلیت نصب و اجرا دارد. متخصصان ما در رهاورد نیرو با به کارگیری تمام دانش و تلاش خود سیستم های متعارف را با دقت و کیفیت بالا اجرا و نصب نموده و کوچک یا بزرگ بودن پروژه تاثیری در عملکرد و دقت آن ها آنها نخواهد داشت.

مزایا و معایب و ویژگی های سیستم اعلام حریق متعارف

سیستم اعلام حریق متعارف قابلیت تشخیص محل دقیق آتش سوزی را ندارد. با این حال با زون بندی صحیح می توانید یک ایده کلی از محل آتش سوزی دریافت کنید. این ویژگی برای ساختمان های یک یا دو طبقه بسیار کاربردی است.

قیمت سیستم اعلام حریق متعارف ارزان تر است اما با توجه به اینکه در سیستم اعلام حریق متعارف هر دستگاه از طریق کابل مخصوص خود به کنترل پنل متصل می شود، نصب آن گران تر خواهد بود. از دیگر مزایای سیستم اعلام حریق متعارف می توان به نصب آسان آن اشاره کرد.

اهمیت نصب سیستم اعلام حریق

  1. حفاظت از جان افراد به هنگام خواب و استراحت
  2. حفاظت از سرمایه و دارایی افراد
  3. سیستم اعلام حریق یک وسیله با ارزش و کارآمد است
  4. ارتقاء ایمنی کلی ساختمان
  5. دتکتورها دود بهترین خبررسان‌ها هستند
  6. سهولت استفاده
  7. نگهداری آسان
  8. مقرون به صرفه است
  9. در دسترس است

بهترین برندهای اعلام حریق

برندهای اعلام حریقی که در دنیا و کشور عزیزمان ایران تولید می شوند، بسیار متنوع است. هر یک از این برندها ویژگی و تجهیزات خاص خود را دارند.

بهترین برندهای اعلام حریق

استفاده از یک برند با کیفیت و شناخته شده نقش موثری در تشخیص سریع حریق و انجام اقدامات پیشگیرانه خواهد داشت. به همین دلیل در این قسمت شما را با بهترین برندهای اعلام حریق خارجی و ایرانی آشنا می کنیم.

تسلا

شرکت معتبر تسلا بیش از 50 سال است که در زمینه طراحی و ساخت انواع سیستم های اعلام حریق فعالیت دارد. این شرکت در تمام محصولات خود از بهترین تجهیزات استفاده می کند.

سنس

سیستم های اعلام حریق برند سنس محصول یکی از کمپانی های معتبر ایرانی به نام شرکت فناوری سانا پژوهش گستر است. این شرکت با بهره گیری از فناوری های روز دنیا به یکی از نشان های تجاری محبوب در ایران و کشورهای همسایه تبدیل شده است.

آریاک

آریاک یکی دیگر از برندهای ایرانی نوپا اما باکیفیت است که از سال 1395 در زمینه طراحی، ساخت، تامین تجهیزات، مشاوره و اجرای سیستم های کشف و اعلام حریق، منطبق با استانداردهای ملی و بین المللی فعالیت دارد.

زیتکس

یکی از قدرتمندترین برندهای داخلی است که در زمینه تولید و عرضه سیستم های اعلام حریق فعالیت دارد. محصولات برند زیتکس علاوه بر کسب تاییدیه سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران، مورد تایید سازمان های بین المللی و اروپایی نیز قرار گرفته است.

سایان

برند سایان از قدیمی ترین تولید کنندگان اعلام حریق است که با تولید بهترین دستگاه های اعلام حریق توانسته است جایگاه ویژه ای در بازارهای بین المللی بدست آورد.

زتا

زتا یکی از نام های تجاری شناخته شده در سراسر دنیا است که از سال 1985 در کشور انگلستان به تولید سیستم های اعلام حریق و تجهیزات آن مشغول می باشد.

GST

یکی از استانداردترین و بهترین برندهای سیستم اعلام حریق متعارف، سیستم های GST هستند. برند GST ساخت کشور انگلستان است و هر کدام از سیستم های آن اجزای مخصوص به خود را دارند.

آپولو

شرکت انگلیسی  آپولو به عنوان یکی از شرکت های پیشرو در عرصه تحقیقات و تولید تجهیزات اعلام حریق، تا کنون توانسته است چندین پروتکل مختلف با تکنولوژی های منحصربفرد طراحی کند که هر کدام به شکل ویژه ای برای یک کاربری خاص مورد استفاده قرار می گیرند.

نکات مهم در نصب و راه اندازی سیستم اعلام حریق

یکی از نکات مهم در نصب تجهیزات اعلام حریق، نصب آنها در مکان مناسب است. برای مثال نصب دتکتورهای دودی در آشپزخانه ها، موتورخانه و مکان هایی که مملو از دود و بخارات هستند، مناسب نیست چرا که باعث اختلال در عملکرد درست دتکتور و ایجاد آلارم های کاذب می شود. بعلاوه دتکتورهای دودی نباید در مسیر جریان باد قرار داده شوند. برای مکان هایی که احتمال وجود دود و حرارت به صورت همزمان وجود دارد، استفاده از دتکتورهای ترکیبی می تواند گزینه ی بهتری باشد.

ابزار مورد نیاز برای سیم کشی سیستم اعلام حریق

برای انجام خدمات نصب و راه اندازی سیستم های اعلام حریق در ساختمان های مختلف نصاب ها باید تجهیزات و ابزارهای خاصی را به دنبال داشته باشند که برخی از آن ها عبارت اند از:

  • دتکتور مناسب
  • پیچ گوشتی فیلیپس
  • مداد تیز
  • مته
  • لنگرهای دیواری پلاستیکی
  • پیچ های دیواری
  • سیم کش
  • سیم چین
  • باتری
  • مهره های سیم

مراحل نصب اعلام حریق ساختمان

نصب اصولی یک سیستم اعلام حریق مسئله مهمی است زیرا کیفیت و عملکرد خوب دستگاه به نصب صحیح آن بستگی دارد. به طور کلی انواع سیستم اعلام حریق تقریبا مراحل نصب یکسانی دارند و نصب برندهای مختلف این سیستم ها ممکن است تفاوت های کمی با هم داشته باشد. هر یک از اجزای سیستم اعلام حریق نقشه نصب مخصوص به خود را دارد که در دفترچه راهنمای نصب اعلام حریق آن آمده است. با این حال، ما برای آشنایی بیشتر شما عزیزان مراحل نصب دستگاه اعلام حریق را به صورت مرحله به مرحله توضیح داده ایم.

مراحل نصب سیستم اعلام حریق

1-بررسی نقشه اعلام حریق تایید شده ساختمان

اولین مرحله نصب بررسی نقشه تایید شده سیستم اعلام حریق است. در این نقشه محل دقیق نصب اجزاء مختلف یک سیستم اعلام حریق منطبق بر معماری اجرا شده مشخص شده است. یک نقشه استاندارد باید مهر مهندس طراح یا ناظر برق ساختمان و تایید سازمان آتش نشانی محل را داشته باشد.

2-سیم کشی اعلام حریق با توجه به نقشه

کابل کشی باید مطابق با نقشه سیم کشی باشد. به این ترتیب چنانچه در آینده نیاز به بروز رسانی سیستم باشد، به راحتی بتوان به نقشه سیم کشی اعلام حریق مراجعه نمود. ابتدا قسمت هایی که نیاز به کابل کشی دارند را با نقشه سیم کشی اعلام حریق چک کنید. توجه داشته باشید که  سیم های ورودی را قبل از آزمایش کامل دستگاه به ترمینال های آن وصل نکنید. بعد از اتمام فرایند کابل کشی با استفاده از یک اهم متر، کامل بودن مدار سیم کشی را چک کنید. تعداد سیم های مورد نیاز برای سیم کشی با توجه به زون بندی سیستم اعلام حریق مشخص می شود.

3-تعیین محل نصب تجهیزات سیستم اعلام حریق بر اساس نقشه

برای اینکه بدانید هر یک از تجهیزات اعلام حریق باید در چه قسمتهایی از ساختمان نصب شوند، باید به نقشه سیستم مراجعه کنید. هر یک از اجزاء سیستم محل و روش نصب مخصوص به خود را دارد که در ادامه به آن پرداخته ایم.

نام قطعهمحل و طریقه نصب
آژیرآژیر را می توان به دو شکل سقفی و دیواری نصب کرد. حداقل صدای آژیر در فضاهای عمومی باید 65 دسی بل در نظر گرفته شود. همچنین ادوات شنیداری بایستی در ارتفاع حداقل 2.1متر بالاتر از کف نصب شوند. بهتر است به همراه هر آژیر یک چراغ چشمک زن هم نصب شود که اگر در محیطی سر و صدا زیاد باشد، افراد با استفاده از فلاشر متوجه وقوع حریق شوند. علاوه بر این، تمام آژیرهای نصب شده در یک ساختمان باید صدایی با تن و بلندی یکسان داشته باشند.
پنلپنل اعلام حریق باید در مکانهای ورودی نصب شود تا در زمان وقوع حریق، آتش نشان ها بتوانند به راحتی به آن دسترسی داشته باشند. همچنین، پنل باید توسط یک دتکتور به سقف متصل است و دقیقا بالای آن قرار دارد، محافظت شود و یک آژیر اصلی در کنار مرکز کنترل قرار داشته باشد.
شستیشستی ها معمولا در جاهایی نصب می شوند که افراد در آن قسمت ها تردد دارند. فاصله نصب شستی حداکثر 30 متر و ارتفاع نصب آن از کف ساختمان 1.4 متر باید باشد.
دتکتورمحل نصب دتکتورها باید دقیقا مطابق با نقشه اعلام حریق باشد. دتکتورهای دود به هیچ وجه نباید در مسیر جریان شدید هوا نصب شوند. برای نصب دتکتور ابتدا پایه‌ی آن نصب می شود. سپس سیم کشی صورت گرفته و در آخر دتکتور به کمک پیچ های اتصالی بر روی پایه قرار می گیرد.
تابلوتابلو اعلام حریق بهتر است در مکانی نصب شود که به راحتی قابل مشاهده باشد. همچنین باید در قسمتی باشد که نگهبان ساختمان در آنجا حضور دارد مانند اتاقک نگهبانی.
باتریدر سیستم های اعلام حریق از باتری های خشک استفاده می شود و اغلب برای دستگاه های دو زون (act-2) از دو باتری 12 ولت حداقل 2.2 آمپر ساعت استفاده می شود که به صورت سری متصل می شوند (جمعا 24 ولت).

4. سربندی قطعات سیستم اعلام حریق

سربندی یعنی وصل کردن قطعات به سیم ها. برای انجام آن باید ابتدا نقشه سیستم اعلام حریق را مطالعه و قطعات را مطابق نقشه به سیم ها وصل کنید. بعد از انجام سیم کشی، نوبت به نصب دتکتورها، شاسی ها و آژیرها می رسد. نصب این تجهیزات باید طبق استاندارد BS 5839 و کابل کشی BS 6207 صورت گیرد.

5. تست قطعات و بررسی عملکرد تجهیزات اعلام حریق

تست و آزمایش دستگاه اعلام حریق تمام قسمت ها و تجهیزات آن مانند انواع دتکتورها، دستگاه های هشدار دهنده، پنل مرکزی، کابل ها، منبع تغذیه و اتصالات را شامل می شود. با آزمایش سیستم می توان اطمینان یافت که کلیه مراحل نصب به صورت اصولی و صحیح انجام گرفته است و سیستم می تواند بدون هیچ مشکلی سالها کار کند. توجه داشته باشید که تست قطعات باید بر اساس دستورالعمل شرکت سازنده دستگاه انجام شود.

6. برنامه ریزی اعلام حریق با کامپیوتر

در  سیستم های اعلام حریق آدرس پذیر، هر المان یک کد یا آدرس منحصر به فرد دارد. به هنگام برنامه ریزی سیستم، برای آن کد یک آدرس از محل نصب در کنترل پنل ثبت می شود. به این ترتیب، به هنگام آتش سوزی، چنانچه یک دتکتور فعال شود، شماره آدرس، نوع قطعه و زونی که در آن نصب شده است به همراه مشخصات محل نصب بر روی مانیتور کنترل پنل نمایش داده می شود.

نصب دستگاه اعلام حریق در چه ساختمان هایی ضرورت دارد؟

سازمان نظام مهندسی کشور نصب سیستم اعلام حریق را برای کلیه ساختمان های مسکونی، تجاری، اداری و ساختمان هایی با کاربری مختلف الزامی کرده است. انتخاب نوع سیستم اعلام حریق برای یک ساختمان تحت تاثیر عوامل مختلف (نوع ساختمان، تعداد نفرات، تعداد طبقات، متراژ ساختمان، تجهیزاتی که در ساختمان نگهداری می شود، ارتفاع و مساحت ساختمان) تعیین می شود.

سرویس و نگهداری سیستم اعلام حریق

سیستم های اعلام حریق از جمله حساس ترین دستگاه های اندازه گیری و عملیاتی هستند و همیشه احتمال بروز آلارم کاذب در آنها وجود دارد. بنابراین، بازدید دوره ای این سیستم ها از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. علاوه بر این، سرویس منظم و نگهداری اصولی اعلام حریق باعث افزایش عمر مفید دستگاه و اطمینان خاطر بیشتر کاربران می شود.

سرویس و نگهداری سیستم اعلام حریق

با سرویس و نگهداری دوره ای سیستم اعلام و اطفا حریق به صورت منظم می توانید به میزان زیادی مانع از هشدارهای کاذبی شوید که در سیستم رخ می دهد. توجه داشته باشید فاصله زمانی بین بازدیدها نباید بیشتر از 6 ماه باشد در غیر اینصورت سیستم شما دیگر با قوانین و استانداردها سازگاری نخواهد داشت.

عیب یابی سیستم های اعلام حریق

عیب یابی سیستم اعلام حریق به دلیل حساسیت این دستگاه نقش مهمی در حفظ ایمنی ساختمان دارد. هر سیستم اعلام حریقی باید به صورت دائم بر اساس فناوری های جدید به روز رسانی شود. گاهی ممکن است اعلام حریق دچار برخی ارورها شود که کاملا قابل رفع است. به همین دلیل، تعمیر و نگهداری سیستم اعلام حریق در زمان لازم از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

آلارم های سیستم یکی از رایج ترین خطاهای اعلام حریق است که حتما باید به آن رسیدگی شود. این آلارم ها اغلب به صورت ناخواسته و به دلیل وجود حرارت بخار، روشن شدن سیگار اتفاق می افتند. علاوه بر این، اشتباهاتی که به هنگام تنظیم پنل مرکزی، دتکتورها و شستی ها رخ می دهد از دلایل آلارم های کاذب می باشند که باید فورا به آن رسیدگی شود. تست حساسیت دتکتورها از موارد مهم در بحث عیب یابی اعلام حریق است. بهترین زمان برای آزمایش کردن دتکتورها هر 4 سال یکبار می باشد. بعد از چکاب یک برچسب با تاریخ بر روی دستگاه نصب می شود تا در صورت نیاز، آزمایش مجددا تکرار شود.

بازدید و چک کردن دوره ای دستگاه یکی از موارد مهم در عیب یابی سیستم های اعلام حریق است. بر همین اساس، توصیه می کنیم پنل مرکزی دستگاه به صورت هفتگی بازدید شود. همچنین یک بازدید 6 ماهه از تمام قسمت های دستگاه انجام شود. در نهایت دستگاه نیاز به یک بازدید سالانه و به روز رسانی دارد که در این فرایند باید دستگاه و تمام دتکتورها تمیز و سرویس شوند. انجام این عمل باعث افزایش راندمان و طول عمر دستگاه می گردد.

استانداردها و قوانین سیستم اعلام حریق

قوانین سیستم اعلام حریق: به رعایت مجموعه قوانینی که منجر به الزام و اجرای صحیح سیستم اعلام حریق می شود. استانداردها و قوانین در نصب اعلام حریق که مورد تایید سازمان آتش نشانی کشور است و در صورت رعایت این موارد تاییدیه پایان کار توسط آتش نشانی صادر می شود. یکی از اصلی ترین و مهمترین استاندارد های اعلام و اطفا حریق، قانون NFPA-72 بوده که ایمن سازی تجهیزات آتش نشانی را موقع به وجود آمدن حریق بررسی می کند و جزو قوانین ایمنی و استانداردهای آتش نشانی کشور آمریکا است.

استاندارد NFPA-72 اعلام حریق

  • هر بخش یا هر زون دارای مساحت ۲۰۰ متر مربع باشد.
  • حداکثر طول هر زون یا همان هر بخش ۳۰۰ متر باشد.
  • حداکثر تعداد المان های به کار رفته در هر بخش(مانند شصتی، دتکتور و غیره) باید ۲۴ عدد باشد اما به طور کلی بهتر است که از تعداد ۲۰ المان بیشتر نشود.
  • هر واحد مسکونی می تواند معرف یک زون یا یک بخش باشد.
  • بهتر است شصتی اعلام حریق راه رو های طبقات به عنوان یک بخش (زون) مجزا در نظر گرفته شوند.
  • در قسمت هایی مانند اتاق ترانس، سوئیچ و غیره که دارای ولتاژ القایی هستند باید از سیم روکش دار استفاده کرد.
  • سیم باید به صورت مستقل و مجزا در یک لوله به صورت یک تکه تعبیه شود.
  • اگر سقف و کف های کاذب ارتفاعی بیش از ۸۰ سانتیمتر داشته باشند باید برای آنها دتکتور نصب کرد.
  • اگر ارتفاع پارتیشن نصب شده تا سقف کمتر از ۳۰ سانتیمتر باشد باید برای آن نیز دتکتور جداگانه نصب کرد.
  • گچبری های سقفی که ارتفاع آنها بیش از ۵۰ سانتیمتر است برای هر فضا نیاز به دتکتور جداگانه دارند.

در ادامه استاندارد دیگری که برای نصب و راه اندازی اصولی سیستم های اعلام آتشسوزی ضروری است، بررسی می کنیم.

استاندارد اعلان حریق BS5839

  • بر اساس این استاندارد حداکثر سطح کنترل مفید دتکتور های حرارتی بیش از ۵۰ متر مربع و دتکتورهای دودی بیش از ۱۰۰ متر مربع می باشد.
  • MCP یا همان شستی اعلام حریق بر روی مدار باید در ابتدای هر زون و قبل از دتکتورها باشد.
  • بر اساس مشخصات تابلو کنترل مرکزی باید در انتهای هر زون یک مقاومت ته خط (L.R) یا یک المان نصب شود.
  • از دتکتورهایی با نرخ افزایش حرارت HR در پارکینگ ها استفاده شود.
  • اگر دتکتور های پارکینگ و انباری در یک قسمت باشند به عنوان یک زون حساب میشوند و توسط LED از یکدیگر تفکیک می شوند.
  • برای هر انباری یک دتکتور دود در داخل آن و یک LED در خارج از انباری نصب می شود که به دیگر متصل می شوند.
  • اگر قبل از ورودی انباری ها راه رو وجود داشته باشد باید دتکتور دود جداگانه ای برای آن نیز نصب شود.
  • برای موتورخانه ها به دتکتور های دودی و حرارتی نیاز داریم که می توانیم از یک دتکتور ترکیبی به جای این دو استفاده کنیم.
  • در مسیرهای خروج از پارکینگ و لابی به ویژه در کنار رمپ پارکینگ باید شستی های اعلام حریق را نصب نمود.
  • هر طبقه از ساختمان به عنوان یک زون مجزا محاسبه می شود مگر اینکه مساحت طبقه بیش از ۲ هزار متر مربع بوده و یا بیشتر از ۲۰ دتکتور در آن نصب شده باشد.
  • در محل پاگرد طبقات باید دتکتورهای دودی نصب شود که معمولاً جزو زون آن طبقه به حساب می آیند.
  • شستی اعلام حریق باید در پاگرد طبقات و لابی نصب شود. معمولا شستی و دتکتور های راه پله ها به عنوان زون راه پله محاسبه می شوند. اگر درب دودبند بین راه پله و روبروی آسانسور باشد تعداد دو دتکتور و در غیر این صورت یک عدد دتکتور دودی کافی است. در صورتی که در فضای مشاعات درب دودبند وجود داشته باشد دتکتور روی زون طبقه حساب میشود.
  • در هر طبقه و مجاور راه پله ها به ویژه در کنار فضای آسانسور و نزدیک تجهیزات اطفاء دستی باید یک شستی اعلام حریق نصب شود.
  • از طبقه همکف تا بالاترین طبقه همه راه پله ها روی یک زون قرار می گیرند اما دتکتور و شستی های زیرزمین ها بر روی زون زیر زمین مورد نظر نصب می شوند.
  • اگر طبقات ساختمان ها دارای یک واحد باشند نیازی به نصب ال ای دی نمی باشد اما اگر در هر طبقه بیش از یک واحد وجود داشته باشد باید به کمک LED زون هر واحد را از یکدیگر جدا کرد به طوری که جلوی درب ورودی هر آپارتمان یک ال ای دی نصب میشود.
  • از دتکتور های حرارتی دمای ثابت در آشپزخانه ها باید استفاده شود.(HF A1S &A2S)
  • در صورت وجود آشپزخانه دوم باید دتکتور جداگانه برای آن در نظر گرفت.
  • در موتورخانه ها علاوه بر دتکتور حرارتی دمای ثابت، باید دتکتور دود نیز نصب شود( حتی اگر تجهیزات دودزا مانند بویلر مازوت یا گازوئیل سوز در موتورخانه وجود نداشته باشد بهتر است دتکتور دود را به عنوان پشتیبان نزدیک تابلوی کنترل برق و تجهیزات آن نصب کرد)
  • نصب کردن دتکتور در هال یا همان سالن های آپارتمان ها امری ضروری است.
  • اگر آپارتمان دارای یک فضای نشیمن جداگانه باشد باید برای آن نیز به صورت جداگانه یک دتکتور دودی نصب کرد.
  • مهم نیست ساختمان چه تعداد اتاق خواب دارد برای هر یک از آنها الزاماً باید یک دتکتور دود نصب کرد.
  • نصب یک دتکتور دودی بر روی سقف راه پله یا همان خرپشته امری ضروری است که این دتکتور معمولاً بر روی زون یا بخش آسانسور قرار دارد که در سیستم آژیر عمومی می توان این دتکتور را بر روی بخش راه پله حساب کرد.
  • نصب دتکتور دودی و حرارتی یا دتکتور ترکیبی در موتورخانه آسانسور الزامی است.
  • معمولا دتکتورهای خرپشته، موتور آسانسور و سقف شفت آسانسور هر کدام دارای زون (بخش) مستقل هستند.
  • بهتر است A.C.P یا همان تابلو اعلام حریق در داخل اتاق نگهبانی نصب شده و حتماً قابل دسترس و در معرض دید عموم باشد.
  • نصب آژیر در نزدیکی تابلو اعلام حریق لازم و ضروری است.
  • حتما باید داخل اتاق خواب هایی که حمام اختصاصی دارند یک آژیر اضافه نصب شود.
  • یک آژیر out door و یک چراغ چشمک زن (strobe light) در جلوی درب ورودی ساختمان در فضایی که مشرف به کوچه اصلی یا خیابان است نصب شود که به خط آژیر جنرال روی تابلو اعلام حریق متصل باشد.
  • تمام ساختمانهای مسکونی که دارای یک واحد در هر طبقه هستند آژیر واحد ها از خط آژیر عمومی تغذیه شوند.
  • تغذیه دوبل و تلفن کننده خودکار در نقشه تک خطی اعلام حریق باید نشان داده شوند.
  • تمام ساختمان هایی که دارای سیستم متعارف (کانونشنال) هستند باید آژیرهای طبقه ی همکف، زیر زمین ها و فضای مشاعات به صورت خط آژیر عمومی نصب شوند رعایت این امر حتی اگر سیستم به حالت آژیر مستقل نصب شده باشد ضروری است.
  • در پارکینگ و زیر زمین ها برای مشخص شدن تعداد آژیرها از محاسبه افت شدت صوت استفاده می شود. محل آژیر باید به گونه ای باشد که داخل تمام انباری ها با فرض اینکه درب بسته بوده، شدت صدای استاندارد آژیر را داشته باشند.

به طور کلی سیستم های اعلام حریق و سیستم های ردیابی به منظور تامین دو هدف اصلی یعنی حفاظت و مراقبت از زندگی افراد و اموال آنها در ساختمان ها و مجتمع ها نصب می شوند و علاوه بر آن حفاظت از محیط زیست و تداوم امور نیز از دیگر اهدافی هستند که از این تجهیزات برای آنها استفاده می شود. اما برای حفظ ایمنی و حفظ حریم خصوصی سایرین باید قوانین سیستم اعلام حریق که توسط سازمان های بین المللی تعیین شده را در نصب و راه اندازی آنها رعایت کنیم. این قوانین در این مقاله معرفی شدند.

دیگر خدمات رهاورد نیرو

برای کسب اطلاعات در مورد هر یک از این خدمات می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید و از مشاوره رایگان نیز بهره ببرید و یا بر روی لینک های بالا کلیک نمایید.

سوالات متداول

برندهایی که توسط شرکت رهاورد نیرو استفاده شده و َپیش فاکتور به مشتری عرضه می شوند همگی دارای کیفیت و گارانتی معتبری هستند.

در صورتی که هزینه پروژه در نصب اعلام حریق ملاک نباشد بهترین گزینه برای اجرا اعلام حریق های آدرس پذیر هستند.

بله با نصب یک سیستم با کیفیت برای ساختمان خود نگران عملکرد آن ناشید زیرا در کمترین زمان وقوع حریق را تشخیص می دهد و می تواند با آلارم صوتی و در صورتی که بر روی آن تلفن کننده نصب کنید حریق را در کوتاه تربن زمان به شما گزارش کند.

این شرکت برای تمامی خدمات خود گارانتی معتبر ارائه می دهد و با استفاده از اجناس با کیفیت و تکنسین های مجرب به هیچ عنوان دغدغه ای برای مشتریان خود باقی نمی گذارد و ما به این اصل که آینده شرکت به رضایتمندی مشتریان بستگی دارد پایبند هستیم.

بله. تمامی اجناس عرضه شده و خدمات انجام شده توسط شرکت رهاورد نیرو 10 سال خدمات پس از فروش و نصب دارند.

3 دیدگاه در “نصب اعلام حریق

  1. saeednouri گفت:

    سلام
    خدمات نصب سیستم اعلام حریق بسیار عالی بود مرسی از شما

  2. رضا گفت:

    سلام شرکت رهاوردنیرو  چند وقت پیش اعلام حریق رو برای من نصب کردن . خیلی راضیم خواستم از شرکت شما تشکر کنم..ممنون

    1. miri گفت:

      از لطف شما ممنونیم دوست عزیز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *