سیستم های حفاظتی ، ایمنی و امنیتی, مقالات اعلام حریق

سیستم‌های اعلام حریق چند دسته هستند؟

سیستم‌های اعلام حریق چند دسته هستند

سیستم‌های اعلام حریق چند دسته هستند؟ سیستم های اعلام حریق را می‌توان به دسته‌های مختلف تقسیم کرد که در مکان های مختلف مانند: ساختمان‌ها، منازل، مغازه ها و اماکن تجاری و در مراکز صنعتی برای بالا بردن ایمنی این اماکن در برابر آتش سوزی است.

با نصب اعلام حریق در مراکز و مکان‌های مختلف و بالا رفتن ایمنی باعث می‌شود که تلفات جانی و خسارت‌های مالی به هنگام آتش سوزی به کمترین میزان خود برسد. با توجه به نکته ذکر شده بهتر است شما  در مورد دسته های مختلف سیستم اعلام حریق اطلاع کامل  داشته باشید.

برای درک بهتر اینکه “سیستم‌های اعلام حریق چند دسته هستند؟” لطفا تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

نصب اعلام حریق

معرفی انواع سیستم‌های اعلام حریق

سیستم‌های اعلام حریق از لحاظ طراحی، ساختار و کارایی به انواع مختلفی دسته بندی شده‌اند:

سیستم اعلام حریق موضعی (خانگی)

سیستم‌های اعلام حریق موضعی عمدتا در ساختمان‌های یک طبقه کاربرد دارد و از باتری یا برق شهری تعذیه می‌کند. این نوع سامانه وظیفه خبررسانی به هنگام ایجاد دود و آتش را بر عهده دارند. عملکرد سیستم اعلام حریق خانگی به این شکل است که دتکتور دود یا حرارت بلافاصله بعد از دریافت علائم دود به پنل مرکزی سیگنال می‌فرستد. مرکز کنترل بعد از بررسی سیگنال، رله خروجی سیستم را فعال می‌کند و آژیر به صدا درمی‌آید. رله خروجی فعال شده قادر است شیر برقی سیستم اطفاء حریق را روشن کند یا سیگنال برای تماس با شخص مسئول را فعال نماید.

سیستم اعلام حریق موضعی (خانگی)

سیستم‌های اعلام حریق متعارف

سیستم‌های اعلام حریق متعارف یا معمولی نوعی سامانه اعلام کننده آتش سوزی خودکار هستند که از 4 سیم تشکیل شده‌اند. این نوع اعلام حریق مناسب ساختمان‌های کوچک هستند. سیستم‌های اعلام حریق متعارف از یک پنل مرکزی و صفحه نشان دهنده، شستی‌ها، کاشف‌ها و هشدار دهنده‌ها تشکیل شده است. پنل مرکزی در این نوع سیستم از برق شهری تغذیه می‌کند و به برق باتری نیز مجهز است. هر یک از مدارات سیستم اعلام حریق متعارف توسط دو رشته سیم یک منطقه را پوشش می‌دهند. بر روی سیم‌ها یک یا چند دتکتور و شستی اعلام حریق نصب شده است. هنگامی که سنسورها وقوع حریق را تشخیص دهند، پنل مرکزی از روی داده‌های دریافتی، محل دقیق وقوع آتش را پیدا می‌کند.

نصب سیستم‌ اعلام حریق متعارف بسیار مقرون به صرفه است. بنابراین چنانچه بودجه محدودی دارید می‌توانید از این نوع سیستم استفاده کنید.

سیستم‌های اعلام حریق متعارف

سیستم‌های  اعلان حریق آدرس پذیر

سیستم اعلام حریق آدرس پذیر شامل دستگاههای و دتکتورهای مختلفی است که همگی به یک پنل مرکزی متصل هستند. در این نوع سیستم اعلام حریق، هر دستگاه دارای یک آدرس یا مکان است. به این ترتیب، امکان شناسایی فوری محل دقیق حریق برای آشکارسازها وجود خواهد داشت. به عبارت ساده‌تر، پنل مرکزی در سیستم اعلام حریق آدرس پذیر به طور دقیق دستگاهی که دچار حادثه شده است را مشخص می‌کند.

این نوع سیستم اعلام حریق قابلیت برنامه ریزی نامحدود دارد. شما می‌توانید برنامه‌هایی مانند نوبت بندی تخلیه ساختمان‌های مرتفع، ایجاد تاخیر در فعالسازی، کنترل درب‌های مختلف، فرمان به انواع تجهیزات اطفاء حریق مانند مانیتور ایستگاه‌های اعلام حریق و شبکه بازدارنده خودکار را بر روی سیستم اعلام حریق آدرس پذیر فعال کنید.

سیستم اعلام حریق آدرس پذیر بیشتر مناسب پروژه‌های بزرگ، محل‌های پر رفت و آمد و پرخطر و نیز ساختمان‌های مسکونی بسیار بزرگ و شلوغ است. علاوه بر این، بیشتر بیمارستان‌ها، هتل‌ها، مراکز خرید بزرگ از این نوع اعلام خطر استفاده می‌کنند.

سیستم‌های  اعلان حریق آدرس پذیر

سیم کشی سیستم اعلان حریق آدرس پذیر

سیم کشی سیستم اعلام حریق به صورت حلقوی است. به این معنی که کلیه تجهیزات روی یک سیم (لوپ) نصب می‌شوند. هر سیم ممکن است به یک یا چند منطقه اختصاص داده شود. حداکثر طول هر یک از سیم‌ها بسته به برند آن بین 1500 تا 3000 متر است و هر لوپ می‌تواند مساحتی به اندازه 10 هزار متر مربع را تحت پوشش خود قرار دهد. ورودی و خروجی سیستم هر دو کنترل پنل است. به این معنی که جریان از طریق یک جفت سیم خارج می‌شود و سپس وارد تجهیزات شده و در نهایت به پنل مرکزی برمی‌گردد.

 

تفاوت سیستم های آدرس پذیر با سیستم‌های متعارف

ساختار سیستم‌های آدرس پذیر اندکی با سیستم‌های متعارف فرق دارد. به عنوان مثال، صفحه نمایش محل وقوع حریق در سیستم آدرس پذیر یک صفحه LCD است که محل نصب دتکتور را نشان می‌دهد. در حالیکه در مدل متعارف، از یک چراغ برای نشان دادن منطقه حریق استفاده می‌شود. علاوه بر این، در سیستم آدرس پذیر برخلاف سیستم متعارف به جایِ کلیدهای جداگانه از صفحه کلید استفاده شده است.

از دیگر تفاوت‌های سیستم آدرس پذیر با سیستم متعارف می‌توان به وجود واسطه‌های لازم برای ارتباط به سرویس‌های دیگر در ساختمان و اختصاص دادن یک آدرس معین به هر دتکتور یا شستی اشاره کرد.

سیستم اعلام حریق هوشمند

سیستم اعلام حریق هوشمند در مقایسه با سیستم آدرس پذیر و متعارف ساختار پیچیده‌تری دارد. تجهیزات در سیستم هوشمند مشابه سیستم کنترل آتش آدرس پذیر به صورت حلقوی قرار گرفته‌اند. به صورت سیستم‌های 2، 4 و 8 حلقه‌ای موجود هستند. هر یک از حلقه‌ها می‌توانند 3.3حداکثر  کیلومتر و 99دستگاه را پوشش دهند. بنابراین، هر کنترل پنل قادر است منطقه وسیعی را تحت نظارت خود قرار دهد. سیستم‌های اعلام حریق هوشمند با داشتن سنسورهای مختلف زیاد و سیستم‌های کامپیوتری و الگوریتم‌های پیچیده احتمال آلارم‌های نادرست را به میزان قابل توجهی کاهش داده است.

سیستم اعلان حریق بی سیم

نصب سیستم‌های اعلام حریق بی سیم بسیار ساده است. سطح حفاظتی سیستم‌های بی سیم تقریبا مشابه سایر سیستم‌های اعلام حریق متداول است. با این حال، فضای کمتری را اشغال می‌کند و بهترین گزینه برای ساختمانهایی هستند که امکان نصب سیستم‌های سیمی را ندارند. در سیستم اعلام حریق بی سیم هیچ کابلی در پنل مرکزی یا دستگاههای تشخیص به کار نمی‌‌رود و نیاز به سیم کشی طولانی نیست. تمامی سیستم‌های بی سیم از استاندارد EN54-25 پشتیبانی می‌کنند. این سیستم‌ها لینک‌های چند فرکانسی برای جلوگیری از مسدود کردن سیگنالها دارند.

دتکتور اعلان حریق بی سیم

نصب بهترین سیستم اعلام حریق

انتخاب سیستم اعلام حریق مناسب برای ساختمان نقش مهمی در حفظ ایمنی ساختمان دارد. نصب اعلام حریق باکیفیت به شما کمک می‌کند تا افراد حاضر در محل به موقع از وقوع حریق باخبر شوند و بتوانند اقدامات ضروری جهت خروج ایمن از ساختمان و جلوگیری از گسترش آتش سوزی را انجام دهند. چنانچه در انتخاب بهترین نوع سیستم اعلام حریق دچار تردید هستید، بهتر است با یک شرکت معتبر مشورت کنید. شرکت رهاورد نیرو سالها در زمینه فروش و نصب انواع سیستم‌های اعلام حریق فعالیت دارد. کارشناسان رهاورد نیرو خدمات طراحی و نصب سیستم‌های مختلف اعلام حریق را متناسب با نیاز و بودجه شما ارائه می‌دهد.

 

پاسخ به سوالات متداول

1-سیستم‌های اعلام حریق به چند دسته تقسیم بندی می‌شوند؟

سیستم اعلام حریق موضعی، سیستم اعلام حریق متعارف، سیستم اعلام حریق آدرس پذیر، سیستم اعلام حریق هوشمند و سیستم اعلام حریق بی سیم

2-بهترین سیستم اعلام حریق برای ساختمان‌های مرتفع تجاری چیست؟

سیستم اعلام حریق آدرس پذیر و هوشمند بهترین گزینه برای ساختمان‌های مرتفع تجاری می‌باشند.

3-دلیل برتری سیستم اعلام حریق هوشمند چیست؟

سیستم اعلام حریق هوشمند با بکارگیری سنسورهای مختلف زیاد، سیستم‌های کامپیوتری و الگوریتم‌های پیچیده درصد خطای هشدار نادرست را به حداقل رسانده است.

4-سیستم اعلام حریق آدرس پذیر چه برتری نسبت به سیستم متعارف دارد؟

  • کاهش هزینه تاسیسات
  • کوتاه تر شدن زمان پاسخ
  • انعطاف پذیری بیشتر

5-سیم کشی سیستم آدرس پذیر چگونه است؟

سیم کشی سیستم اعلام کننده حریق آدرس پذیر از نوع حلقوی است. تمام قطعات بر روی یک سیم نصب شده است و ورودی و خروجی سیم به پنل مرکزی ختم می‌شود.

امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *