پیش از آن که به بررسی 12 مشکل رایج دوربین های مدار بسته به همراه راه حل بپردازیم؛ باید ذکر کنیم وجود کیفیت فوق العاده تصویر در سیستم نظارتی از ویژگی لازم و ضروری یک سیستم امنیتی است که باید به هر نحوی فراهم گردد. وجود مشکلات مختلف در سیستم های نظارتی باید هر چه سریع تر برطرف گردد تا بتوان یک تصویر واضح از محیط اطراف دریافت نمود و امنیت را در سطوح مختلف تامین نمود. حتی سوسو زدن های گاه به گاه تصویر سیستم نظارتی می توان در پنهان کردن و عدم مشاهده جزئیات تصویر مانند چهره سارق یا پلاک خودرو تاثیر داشته باشد و حادثه ای را به بار آورد.
سیستم های نظارتی مدرن، دستگاه هایی با استحکام بالا و سازگار با شرایط مختلف محیطی هستند و سازندگان تلاش بسیاری می کنند تا کمترین میزان مشکلات در این دوربین ها وجود داشته باشد. اما باز هم ممکن است سیستم های نظارتی مختلف با مشکلاتی مواجه شده و نیاز به رعایت نکاتی داشته باشند.
آیا می خواهید با مشکلات رایج در سیستم نظارتی و نحوه رفع آنها آشنا شوید؟ ما در اینجا به 12 مشکل متداول اشاره کرده ایم و نکات مورد نیاز جهت برطرف نمودن آنها را نیز ذکر نموده ایم. اما توصیه می شود در صورتی که مشکل دوربین جدی است آن را به نصاب و تعمیرکار سیستم نظارتی سپرده تا نسبت به تعمیرات دقیق آن اقدام نماید.
مشکلات تصویر سیستم نظارتی چیست؟
ما در این بخش به بررسی مشکلات تصویر دوربین مدار بسته پرداخته ایم و برای هر مشکل یک راه حل نوشته ایم .
مشکلات رنگ دوربین نظارتی
مشکلات رنگ سیستم امنیتی یکی از مشکلاتی است که اکثر افراد با رهاورد نیرو برای مشاوره و چگونگی رفع این مشکل تماس مس گیرند
رنگهای دوربین نظارتی خاموش هستند.
در صورتی که فیلم ها و تصاویر دریافت شده در دستگاه های نظارتی خود را شبیه به فیلم های دهه 60 میلادی می بینید باید مشکلی در تنظیمات تراز سفیدی دستگاه وجود داشته باشد. چشمان ما دارای طیف رنگی نسبتا وسیعی است و به همین دلیل زمان نگاه کردن به یک جسم سفید حتی در صورتی که نور کافی وجود نداشته باشد، چشم ما آن را سفید می بیند. در واقع مغز انسان محدوده ای از پارامترهای نور محیط را جبران نموده و نیازی به نور زیاد برای مشاهده رنگ ها نخواهد بود. سیستم های نظارتی نیز تلاش میکنند تا همین کار را از طریق تنظیمی به نام “White Balance” انجام دهند. این تنظیمات میتواند به صورت دستی یا خودکار انجام شود و در صورت تنظیم نادرست آن ممکن است رنگ ها خاموش شده و ما قادر به مشاهده رنگ های واقعی تصاویر در مانیتور نباشیم.
نحوه برطرف کردن مشکل
- اگر تنظیمات سیستم نظارتی برای استفاده در داخل و خارج از ساختمان انجام شده نیاز است تا این تنظیمات را بررسی نموده و آن را بر روی استفاده در خارج از ساختمان تنظیم نمایید.
- در صورتی که سیستم نظارتی White Balance را به طور خودکار تنظیم می کند و در فضای باز ساختمان نصب شده است، باید زاویه آن را به سمت پایین قرار داده تا از آسمان که منبع نور است دورتر باشد. اگر رنگ ها فقط در حضور نوع خاصی از نور محیط، مانند چراغهای خیابان در طول شب، از بین می روند باید دوربین را طوری قرار دهید که از منبع نور فاصله بگیرد.
- اگر دوربین شما از ATW و AWB پشتیبانی می کند، اما تغییر موقعیت زاویه آن کمکی به رفع مشکل نکرد باید گزینه های ATW یا AWB را در تنظیمات دوربین غیرفعال کرده و White Balance را به صورت دستی تنظیم کنید تا رنگ ها به حالت طبیعی خود برگردند.
- اگر دوربین شما از ATW یا AWB پشتیبانی نمی کند، White Balance را به صورت دستی تنظیم کنید تا رنگ ها اصلاح گردند.
این نکته را باید به یاد داشته باشید که دوربین ها محدوده رنگ نامحدودی ندارند. بسته به این که سنسور دوربین دارای چه قابلیت هایی باشد بعضی از دوربین ها ممکن است قادر به ارائه رنگ های مناسب در تمامی شرایط محیطی نباشند.
-
دریافت تصاویر به صورت سیاه و سفید
گااهی ممکن است شما تصاویر را در سیستم نظارتی به صورت سیاه و سفید مشاهده کنید که این موضوع ممکن است به دو دلیل اتفاق بیفتد. سیستم های نظارتی زمانی که سطح روشنایی محیط به قدر کافی بالا باشد قادر به مشاهده رنگ ها خواهند بود. دوربین های دید در شب با استفاده از روشن کردن ال ای دی های نور مادون قرمز قادر به ثبت تصاویر با شرایط نور کم هستند. اما قادر به تشخیص رنگ ها در زیر نور مادون قرمز نخواهند بود.
بنابراین حتی سیستم هتی نظارتی رنگی هم در هنگام تاریکی، تصاویر را به صورت سیاه و سفید دریافت می کنند. در واقع می توان گفت نشان دادن تصاویر به شکل سیاه و سفید در نور کم طبیعی بوده و در بسیاری از موارد یک مشکل محسوب نمی شود. برخی از دوربینهای رده بالا که از قیمت بالایی هم برخوردارند، قادر به تشخیص رنگ ها حتی در شرایط نوری کم محیط نیز هستند.
نحوه رفع مشکل
- در ابتدا باید اطمینان حاصل کنید که شرایط نور محیط با نیازهای دستگاه امنیتی مطابقت دارد.
- اگر نور محیط به میزان کافی وجود دارد، باید مطمئن شوید که مسیر نوری مسدود نیست و دوربین را از نظر آسیب های بدنه مورد بررسی قرار دهید.
- همچنین در صورت سیاه و سفید بودن تصاویر دوربین باید مطمئن شوید که نوع ویدئوی ورودی با نوع ویدئوی خروجی مطابقت دارد. گاهی اوقات ممکن است وصل کردن یک سیگنال ویدئویی کامپوزیت به ورودی ویدئوی کامپوننت یا برعکس، منجر به ایجاد تصویر سیاه و سفید گردد.
اما اگر شرایط نور مناسب است و پس از بررسی های لازم هیچ مشکلی در مانکتورها وجود نداشت نیاز است تا با سازنده دوربین یا متخصصین این کار تماس گرفته و از آنها راهنمایی بخواهید.
-
وجود خطوط افقی در سیستم نظارتی
خطوط افقی بر روی تصاویر دریافتی از دوربین نظارتی از جمله مشکلات رایجی است که ممکن است کاربران با آن مواجه گردند. این خطوط باعث عدم تشخیص جزئیات تصاویر شده و کار کردن با دوربین را دشوار می سازد. دو دلیل مهم برای این مشکل وجود دارد: تداخل نور محیطی و تداخل الکتریکی.
نحوه رفع مشکل
- در صورت مشاهده خطوط افقی در ابتدا مطمئن شوید که نور الکتریکی مستقیما بر روی دوربین نمی افتد. نور برخی از انواع منابع نور الکتریکی می تواند با سنسورهای CCD تک تراشه دوربین نظارتی تداخل ایجاد کند و باعث سوسو زدن یا ایجاد خطوط افقی در فیلم سیستم امنیتی گردد.
- با بررسی منبع تغذیه می توان آسیب دیدگی های احتمالی آن را متوجه شد و با رفع آن مشکل را برطرف کرد. اگر منبع تغذیه دوربین نظارتی آسیب دیده باشد ممکن است تداخل را از شبکه الکتریکی به تجهیزاتی که تغذیه می کند ارسال نماید که در نتیجه با سنسور CCD تداخل کرده و منجر به اعوجاج تصویر می گردد شود.
- اگر از کابل های طولانی، Cat 5 یا کابلهای کواکسیال در نصب دوربین مدار بسته استفاده کرده اید باید تمام آنها را چک کرده و مطمئن شوید که کابل ها از تجهیزات فرکانس بالا مانند فرستنده های ماهوارهای جدا شدهاند و با هیچ تجهیزات الکتریکی تماس ندارند.
اگر مشکل خطوط افقی تصویر دوربین مدار بسته به دلایل تداخل الکتریکی نیست و ناشی از تداخل نور محیطی است، میتوانید از دوربین WDR ( محدوده دینامیکی گسترده) یا دوربینهای سنسور CMOS استفاده کنید.
-
سوسو زدن فیلم سیستم نظارتی
برطرف کردن سوسو زدن دوربین مدار بسته ممکن است کمی دشوار باشد زیرا ممکن است این مشکل به طور متناوب رخ دهد. سوسو زدن فیلم دوربین نظارتی گاهی به دلیل تداخل، یا به دلیل نصب نادرست، خرابی تجهیزات یا منبع تغذیه دوربین مدار بسته یا شرایط بد محیطی ایجاد می گردد.
نحوه رفع مشکل
- در ابتدا بررسی های لازم را در رابطه با سالم بودن مانیتور انجام دهید. اگر سوسو زدن فقط در یک مانیتور خاص و فقط در حالت تمام صفحه وجود دارد احتمالا ایراد از مانیتور دوربین است.
- در ادامه باید بررسی کانکتورها و کابل های دوربین انجام گیرد. مسیریابی درست کابل ها و اتصال درست آنها از زمین باید به دقت مورد بررسی قرار گیرد.
- اگر دوربین مدار بسته دارای خروجی آنالوگ است، با جدا کردن کابل ویدیو در خروجی دوربین، بررسی کنید که آیا ویدیو حتی در صورت عدم وجود سیگنال ویدیویی همچنان به سوسو زدن ادامه می دهد. اگر سوسو زدن ادامه داشت، منبع تغذیه، کابلها و کانکتورهای مانیتور را بررسی کنید.
- اگر سوسو زدن فقط در هوای تاریک اتفاق می افتد است ، مطمئن شوید که منبع تغذیه برای نیاز دوربین شما کافی است. سوسو زدن سیستم امنیتی در شرایط نور کم محیط اغلب نتیجه سوسو زدن خود LED های IR است که این اتفاق معمولا زمانی که منبع تغذیه کافی نباشد می افتد.
- اگر دستگاه امنیتی شما فقط در هنگام تاریکی هوا سوسو می زند، باید مطمئن شوید که دوربین از منابع نور الکتریکی فاصله دارد. تغییرات ناگهانی در شرایط نور، مانند افزایش و کاهش ناگهانی نور به دلیل عبور خودروها ممکن است باعث شود که تصویر برای چند ثانیه سوسو بزند.
-
وجود نویز در فیلم دوربین نظارتی
یکی از مشکلاتی که ممکن است کاربران دوربین امنیتی با آن مواجه شوند پر سر و صدا بودن فیلم هاست که این مشکل ممکن است به دلیل تداخل الکتریکی یا RF باشد. برای رفع این مشکل نیز باید مانند مشکل سوسو زدن منابع تداخل را مورد بررسی قرار داد.
نحوه رفع مشکل
- اولین کار در صورت نوویزی بودن فیلم های دوربین بررسی کانکتورها و کابل ها از نظر آسیب دیدگی است. مطمئن شوید که همه کابل ها دور از منابع تداخل نصب شده اند.
- در صورتی دوربین دارای خروجی آنالوگ است، کابل ویدیو را از دوربین جدا کرده و وجود نویز را بررسی نمایید.
- در نهایت بررسی کنید که آیا قطع کردن سایر دوربینها یا تجهیزات ویدیویی سطح نویز را کاهش میدهد یا خیر.
** شما کاربران گرامی می توانید برای خرید انواع سیم و کابل دوربین مدار بسته و دیگر اتصالات به کار رفته در این سیستم از جمله سیم های ترکیبی و فیش بی ان سی دوربین مداربسته به صفحه فروشگاه رهاورد نیرو مراجعه کنید.
-
نداشتن سیگنال ویدیویی در تصاویر دوربین نظارتی
ناامید کننده ترین مشکلی که می تواند در دوربین نظارتی اتفاق بیفتد نداشتن سیگنال است. بدون وجود سیگنال امکان مشاهده هیچ تصویری وجود ندارد. این مشکل به اشکال مختلف ظاهر می شود:
اما در صورت بروز این مشکل در ابتدا بررسی کنید که دوربین به درستی روشن شده است.
- اولین و واضح ترین دلیل برای عدم وجود سیگنال، اتصالات برق و کابل ها است که ممکن است قطع شده یا آسیب دیده باشند.
- اگر دستگاه امنیتی متصل به برق است و یا این که اگر از طریق منبع تغذیه سیستم امنیتی با استفاده از جعبه فیوز وصل شده است، جعبه فیوز را بررسی کنید.
- اگر دوربین مدار بسته شما از PoE استفاده می کند، سوئیچ PoE را بررسی کنید و مطمئن شوید که دوربین روشن است.
- اگر دوربین شما به دستگاه ضبط DVR متصل است، باید کابل و کانکتورهای دو طرف آن را بررسی کنید و از اتصال صحیح آنها مطمئن شوید.
- اگر دوربین شما از نوع تحت شبکه یا IP است، باید تنظیمات شبکه را بررسی نموده تا به درستی انجام شده باشند.
- هر شبکه یا تجهیزات ویدیویی اضافی که در ارتباط با دوربین نظارتی است را بررسی کنید. ممکن است دوربین امنیتی شما به سوئیچ شبکه یا روتر، DVR یا مالتی پلکسر ویدیویی متصل باشد که باید مورد بررسی قرار گیرند.
- بررسی نرم افزار سیستم نظارتی از دیگر اقدامات مهمی است که در هنگام عدم وجود سیگنال باید انجام داد.
در نهایت اگر دوربین به درستی روشن است و هیچ مشکلی در اتصال وجود ندارد، باید لنز و محافظ ها را مورد بررسی قرار داده تا آسیبی ندیده باشند و در مسیر نوری دوربین مانعی وجود نداشته باشد. تماس با پشتیبانی فنی دوربین مدار بسته آخرین راهی است که در این گونه مواقع باید انجام داد.
توجه : شما کاربران محترم می توانید برای خرید دوربین مدار بسته مناسب ساختمان مسکونی یا تجاری مورد نظر خود و سایر دستگاه های نظارتی و امنیتی مانند خرید دزدگیر اماکن دارای تلفن کننده خط شهری و تلفن کننده سیمکارتی به صفحه فروشگاه در وب سایت رهاورد مراجعه نمایید یا برای دریافت مشاوره رایگان قبل از خرید با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.
-
نمایش صفحه سیاه در دوربین مداربسته
اگر تنها تصویری که از دوربین نظارتی خود دریافت می کنید چیزی جز صفحه سیاه نیست ممکن است دستگاه دی وی آر دوربین نظارتی شما و یا برنامه مانیتورینگ قادر به دریافت سیگنال های ویدئویی نباشد.
نحوه رفع مشکل
- از مسدود نشدن مسیر نوری اطمینان حاصل نمایید. برای این کار لنزهای کوچک دوربین را بررسی کرده تا توسط شاخه ها و برگ درختان مسدود نشده باشد.
- شرایط نور محیطی نیز در بروز این مشکل نقش مهمی دارد. در صورتی که سطح نور موجود در محیط پایین تر از سطح آستانه دوربین باشد، یک تصویر سیاه مشاهده خواهد شد.
- خاموش و روشن کردن دوربین ممکن است بتواند مشکل صفحه سیاه را حل کند. همچنین در صورتی که تمامی دوربین ها صفحه سیاه را نمایش می دهند بهتر است دستگاه دی وی آر دوربین مدار بسته را ریستارت نمایید.
- در نهایت لازم است تا لنز و دوربین را از نظر آسیب دیدگی بررسی کنید. اگر این اجزای نوری یا حسگرهای دوربین آسیب دیده باشد، ممکن است دوربین روشن شده و داده ارسال کند اما تصویر به صورت سیاه نمایش داده شود.
-
عدم کار کردن دوربین امنیتی در شب
گاهی ممکن است دوربین نظارتی در طول روز به خوبی کار کرده اما در شب تنها یک صفحه سیاه را نمایش دهد. این مسکل عمدتا به دلیل خرابی LEDهای مادون قرمز ایجاد می گردد.
روش حل مشکل
- ممکن است این مشکل به دلیل تنظیمات و پیکربندی های اشتباه دوربین ایجاد شده باشد. باید اطمبنان حاصل کنید که دوربین در حالتت کار در شب تنظیم شده است. همچنین در صورتی که دوربین شما شبانه روزی کار می کند باید حالت خودکار آن را فعال نموده تا در حالت شب پیکربندی آن تغییر نماید.
- کم قدرت بودن ال ای دی ها باعث مصرف جریان بیشتری شده و در نتیجه دوربین های نظارتی انرژی بیشتری را در شب نیاز خواهند داشت. دوربین هایی که با باتری و یا PoE کار می کنند با این مشکل بیشتر مواجه خواهد شد. بنابراین باید اطمینان حاصل کرد که برق کافی به دوربین می رسد.
- همچنین ال ای دی های دوربین نیز باید مورد بررسی قرار گرفته و در صورتی که آسیب دیده اند تعویض گردند. چرا که LED های قدیمی قادر به ارائه نور کافی نبوده و باعث می شود تا دوربین در هنگام شب کار نکند و یا صفحه سیاه نمایش دهد.
-
نمایش تصویر به صورت سفید در دوربین نظارتی
در صورتی که گاهی تصاویری را از دوربین دریافت می کنید که کاملا سفید بوده و در برخی مناطق بیشتر نوردهی شده اند باید مطمئن شوید که دوربین در فاصله مناسبی از منابع نور قرار گرفته است. به عنوان مثال، چراغ های جلوی خودرو میتوانند حسگر CCD را در شرایط نوری کم محیط اشباع کنند و دوربین یک یک توده سفید بزرگ را نشان دهد.
در صورت مشاهده لکه های سفید بر روی تصویر دریافتی از دوربین در ابتدا بررسی کنید که گیره دوربین به اندازه کافی لنز را پوشانده است و دوربین به پنجره شیشه ای نزدیک نیست.
-
عدم اجرای تصاویر دوربین امنیتی بر روی موبایل
یکی از امکانات جذابی که در برخی دوربین های نظارتی وجود دارد امکان اتصال آنها به تلفن های هوشمند است که امکان نظارت از راه دور را فراهم می نماید. در صورتی که قادر به مشاهده تصاویر در موبایل خود نیستید معمولا مشکلی در تجهیزات دوربین مدار بسته وجود نداشته و ایراد در پبکربندی دستگاه است. در صورت مواجه شدن با این مشکل باید موارد زیر را بررسی نمایید:
- مطمئن شوید که دوربین و یا DVR/NVR به شبکه محلی متصل است و تمام تنظیمات مربوط به آن به درستی انجام شده اند. اگر دوربین یا DVR شما دارای آدرس IP ثابت است، مطمئن شوید که ماسک شبکه، دروازه و آدرس های DNS صحیح را تنظیم کرده اید.
- اگر دوربین مدار بسته شما برای دسترسی به تلفن همراه، طریق یک برنامه مبتنی بر فضای ابری را ارائه می دهد، باید مطمئن شوید که فایروال شبکه شما اتصالات دوربین به اینترنت را مسدود نمی کند.
- اگر سیستم امنیتی شما به اتصال VPN برای دسترسی از راه دور و یا موبایل نیاز دارد، باید سرویس VPN به درستی تنظیم شده باشد.
-
ضبط نکردن تصاویر در DVR دوربین نظارتی
گاهی ممکن است دوربین شما به خوبی کار می کند اما دستگاه DVR چیزی را ضبط نکند. این مشکل ممکن است به دلیل انجام تنظیمات نادرست، کمبود فضای ذخیره سازی و خرابی اجزای DVR باشد. اما عیب یابی دستگاه های ضبط بسیار راحت بوده و جای نگرانی وجود ندارد.
حل مشکل
- در ابتدا لازم ایست تا از فعال بودن دستگاه ضبط اطمببنان حاصل نمایید. گاهی ممکن است دستگاه ضبط به دلایلی متوققف شده و یا خاموش گردد.
- پس از آن باید تنظیمات دستگاه امنیتی و DVR مورد بررسی قرار گرفته و از فعال بودن دائمی آن اطمینان حاصل نمایید. برخی از دستگاه های ضبط این قابلی را دارند که با انجام تنظیمات اولیه، فیلم فقط در فواصل زمانی مشخصی ضبط گردد.
- فضای ذخیره سازی کافی در دستگاه ضبط DVR از اهمیت بالایی برخوردار بوده و در صورتی که فضای آن پر شده است باید تصاویر قبلی را که مورد نیاز نیست حذف نمود.
- اگر دستگاه DVR شما ویدیو را در سرور شبکه یا حساب ابری آپلود می کند، اتصال شبکه آن را بررسی کنید. حافظه محلی آن ممکن است پر شده باشد.
- ممکن است هارد دیسک DVR دوربین نظارتی از کار بیفتد. بسیاری از دستگاه های DVR دارای حافظه داخلی فلش کوچکی هستند و از هارد دیسک فقط برای ضبط استفاده می کنند، بنابراین DVR ممکن است حتی اگر دیگر نتواند فیلم را ذخیره کند به کار خود ادامه دهد.
-
متزلزل بودن تصاویر دوربین نظارتی
اگر مشکلی در شبکه وجود داشته باشد ممکن است باعث ایجاد تزلزل در تصاویر دوربین شده و مشکلاتی را ایجاد نماید. پهنای باند شبکه از اهمیت بسیاری برخوردار است و در صورتی که پهنای لازم وجود نداشته باشد تصاویر دریافتی از دوربین های تحت شبکه ممکن است ناهموار به نظر برسند.
در صورتی که مشکل اتصال در دوربین وجود داشته باشد، از طریق سوسو زدن، نویز یا خاموشی دوربین ظاهر می شود. اما خروجی دستگاه NVR یا DVR متصل به شبکه میتواند به دلیل کندی شبکه، بدون توجه به منبع آن، دچار اختلال گردد.
حل مشکل
- تنظیمات ویدیوی دوربین را بررسی کرده و مطمئن شوید که شبکه شما به اندازه کافی از سرعت بالا برخوردار است. یک جریان ویدیویی با کد 264 4 مگاپیکسلی به 8 مگابیت در ثانیه پهنای باند برای هر دوربین نیاز دارد.
- اگر یک دوربین بی سیم دارید، مطمئن شوید که قدرت سیگنال در محل دوربین کافی است. نزدیک بودن دوربین به نقطه اتصال Wi-Fi کافی نیست. سطوح بالا یا تداخل RF می تواند موجب ایجاد نویز در سیگنال Wi-Fi گردد که در نهایت منجر به سرعت پایین و قطع مکرر آن می شود.
- اگر دوربین نظارتی سیمی، NVR یا DVR دارید، تمام کابل ها را بررسی کنید.
لازم است بدانید که ما در رهاورد نیرو علاوه بر ارائه خدمات نصب دوربین های مدار بسته ، خدماتی مانند نصب دزدگیر اماکن، هوشمند سازی ساختمان های اداری و نصب اعلام حریق را نیز ارائه می دهیم. برای اطلاع دقیق از تعرفه ها و سایر اطلاعات تکمیلی در مورد این سیستم ها کافی است با شرکت رهاورد تماس حاصل فرمایید یا بر روی لینک این خدمات کلیک نمایید.