اهمیت تامین امنیت در مکان های مختلف باعث شده است تا سیستم های نظارتی و امنیتی مختلفی توسط شرکت های بزرگ دنیا تولید و به بازار عرضه شود. دوربین های امنیتی انواعی از تجهیزات امنیتی مفید و کاربردی هستند که امروزه آنها را در اماکن مختلف تجاری، اداری و حتی مسکونی مشاهده می کنیم. در ابتدا تنوع این دوربین ها بسیار کم بود و تنها انواع ساده ای از آنها که فقط قادر به ضبط ویدئو در حالت ساده بودند وجود داشت که البته نصب دوربین مدار بسته حتی در مدل ساده آن خالی از لطف نبود و امنیت را به طرز چشمگیری افزایش می داد.
امروزه پیشرفت چشمگیری در سیستم های نظارتی مختلف مانند دوربین هاینظارتی ایجاد شده است و انواع مختلفی از آنها با ویژگی ها و امکانات مختلف در بازار وجود دارد که می توان بسته به نوع کاربرد، هر یک را مورد استفاده قرار داد. دوربین های آنالوگ یا HD و دوربین های IP از مهم ترین انواع دوربین های مدار بسته هستند. مقاله همه چیز درباره دوربین مدار بسته آنالوگ تمام خصوصیات و ویژگی های این دوربین را شرح می دهد. اما در این مطلب به تفاوت دوربین مدار بسته آنالوگ HD و IP پرداخته شده است.
شما کاربران گرامی می توانید برای خرید دوربین مدار بسته در انواع برندها و مدل ها از جمله مدل دیواری ، سقفی و مینیاتوری و سایر سیستم های حفاظتی و امنیتی مانند خرید دزدگیر اماکن روی لینک آورده شده کلیک نمایید یا با کارشناسان ما در رهاورد نیرو تماس حاصل فرمایید.
معرفی دوربین مدار بسته آنالوگ HD
دوربین های مدار بسته آنالوگ را می توان از ابتدایی ترین دوربین های امنیتی دانست که با توجه به مزایایی که دارند هنوز هم به صورت گسترده در مکان های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. برای نصب این دوربین ها از کابل کواکسیال استفاده می شود و دستگاه ضبط به کار رفته در آنها از نوع DVR است. در واقع اگر بخواهیم اجزای به کار رفته در دوربین های آنالوگ HD را نام ببریم باید به موارد زیر اشاره نماییم:
- دوربین: دوربین ها از طریق لنزهای مختلف به کار رفته در آنها، تصاویر را دریافت نموده به خروجی دستگاه ارسال می نمایند. سیگنال های دریافتی توسط این دوربین ها به صورت آنالوگ است و نیاز است برای مشاهده تصاویر، این سیگنال ها به صورت دیجیتال در آیند.
- کابل های تصویر: برای انتقال دادن تصاویر دریافت شده از دوربین به سمت دستگاه ضبط نیاز به استفاده از کابل هایی می باشد. کابل هایی که در دوربین های آنالوگ HD استفاده می شوند از نوع کابل کواکسیال یا RG59 هستند.
- دستگاه ضبط: برای تبدیل کردن تصاویر با سیگنال های آنالوگ به دیجیتال نیاز به دستگاهی به نام دستگاه ضبط است. در دوربین های آنالوگ یا HD دستگاه ضبط مورد استفاده DVR نام دارد. دی وی آر همچنین عمل ضبط تصاویر و ویدیوهای مختلف را به صورت دیجیتال فراهم می کند.
- منبع تغذیه: تبدیل ولتاژ برق شهری به ولتاژ 12 ولت توسط منبع تغذیه صورت می گیرد.
- هارد دوربین: برای این که تصاویر دریافتی قابل ذخیره شدن باشند، در دستگاه دی وی آر از یک هارد دیسک استفاده می شود. هارد دوربین می تواند در ظرفیت های مختلف به کار برده شود.
دوربین های مدار بسته آنالوگ قدیمی دارای وضوح و کیفیت مطلوبی نبودند اما نسل جدید این دوربین ها فرکانس خروجی را تغییر دادند و امکان انتقال سیگنال چند لایه را فراهم نمودند تا کیفیت این دوربین ها تا حد زیادی افزایش یابد. اما با این وجود هنوز هم کیفیت دوربین های آنالوگ به اندازه دوربین های تحت شبکه نمی رسد. برای آشنایی بیشتر با تفاوت دوربین های نظارتی آنالوگ و دیجیتال ، مقاله تفاوت دوربین مدار بسته آنالوگ و دیجیتال را مطالعه کنید. همچنین در ادامه به بررسی تفاوت دوربین مدار بسته آنالوگ HD و IP به طور کامل خواهیم پرداخت.
برای خرید دوربین مدار بسته با رزولوشن هایی از 1 مگاپیکسل تا 6 مگاپیکسل به همراه لوازم جانبی آن ها مانند هارد و آداپتور و دستگاه دی وی آر و همچنین خرید دزدگیر اماکن می توانید بر روی لینک آن ها کلیک کنید یا در ساعات کاری با کارشناسان ما در رهاورد نیرو تماس حاصل فرمایید.
ویژگی ها و نکات مثبت و منفی دوربین مدار بسته آنالوگ HD
دوربین های امنیتی آنالوگ HD از قیمت مناسبی برخوردارند و برای مشاغل و مکان هایی که نیاز به حساسیت زیادی ندارند، کاملا مناسب هستند. نکته مهمی که در رابطه با دوربین های آنالوگ وجود دارد و اغلب نادیده گرفته می شود امکان کنترل کردن آن از راه دور است که یک ویژگی مثبت و مهم برای آن محسوب می گردد. نصب دوربین های آنالوگ کار پیچیده ای نبوده و با اندکی آگاهی در رابطه با مسائل فنی، امکان نصب آن توسط شما وجود خواهد داشت.
میزان تنوع در دوربین مدار بسته آنالوگ HD بسیار زیاد است و برندهای مختلفی از این نوع دوربین در بازار وجود دارد که هر یک از آنها امکانات متعددی را به کاربر ارائه می دهند.
اما از معایبی که می توان برای این دوربین ها نام برد کیفیت نه چندان مطلوب آنهاست که باعث شده در بسیاری از مشاغل و محیط های حساس استفاده از این نوع دوربین توصیه نشود. زمانی که قصد ارسال کردن تصاویر را با استفاده از دوربین های آنالوگ دارید، ممکن است تصاویر آنالوگ تحت تاثیر امواج داخلی قرار گرفته و کیفیت را کاهش دهند. همچنین از دیگر ایرادهایی که به این نوع از دوربین ها وارد است، عدم امکان زوم کردن و بزرگنمایی بر روی تصاویر دریافتی از آنهاست که باعث کاهش ضریب ایمنی می گردد.
دوربین های مدار بسته تحت شبکه یا IP انواع دیگری از دوربین ها هستند که سازندگان آنها تلاش کرده اند ایرادهای موجود در دوربین های آنالوگ را برطرف ساخته و دوربینی با ضریب ایمنی بالا را ارائه دهند.
معرفی دوربین تحت شبکه یا IP
دوربین تحت شبکه یا IP برای اولین بار توسط شرکت اکسیس طراحی و روانه بازار شد. این دوربین تمام معایبی را که دوربین های آنالوگ داشتند برطرف کرد و در حال حاضر به عنوان بهترین و با کیفیت ترین دوربین های مدار بسته شناخته می شود. طرز کار دوربین های مدار بسته تحت شبکه با دوربین های آنالوگ تفاوت بسیاری دارد. در این نوع از دوربین ها تصاویر ضبط شده و پس از آن فایل های مختلف برای انتقال دادن، از طریق شبکه فشرده می گردند. دستگاه ضبط در دوربین های IP از نوع NVR است که امکان مدیریت آن به راحتی وجود دارد.
وجود سنسورهای حرکتی مختلف و همچنین سرورهای وب داخلی در دوربین های تحت شبکه باعث شده است تا امکان تنظیم کردن و مشاهده تصاویر از مرورگر وب وجود داشته باشد. کابل های به کار رفته در این نوع از دوربین ها از نوع cat5 و cat6 است و نحوه نصب و راه اندازی آنها نیاز به تخصص ویژه ای در این کار دارد.
بررسی تفاوت دوربین آنالوگ HD و IP
با توجه به معرفی هایی که از دو نوع دوربین آنالوگ و ip داشتیم، حتما متوجه تفاوت های اساسی این دو مدل دوربین شده اسد. در ادامه به بررسی بیشتر تفاوت دوربین مدار بسته آنالوگ HD و IP خواهیم پرداخت. این تفاوت ها را می توان در موارد زیر خلاصه کرد:
اگر قصد تغییر سیستم امنیتی دوربین IP را دارید ، این 12 نکته را در نظر بگیرید.
دوربین آنالوگ یک دوربین سنتی است که در سیستم های دوربین مدار بسته استفاده می شود. این فیلم را از طریق کابل به VCR یا DVR ارسال می کند. دوربین های IP همه دوربین های دیجیتالی هستند که می توانند سیگنال هایی را از طریق کابل ارسال کنند تا در شبکه ذخیره شوند. امروزه بسیاری از سیستم های دوربین امنیتی ، سیستم های ترکیبی هستند که از اجزای آنالوگ و دیجیتال استفاده می کنند.
1. کیفیت فیلم
دوربین های IP کیفیت فیلمبرداری بالاتری نسبت به دوربین های آنالوگ دارند. در واقع دوربین های تحت شبکه محدوده دید وسیع تری با قابلیت زوم بهتری را ارائه می دهند. همچنین از آنجایی که دوربین های تحت شبکه سیگنال های دیجیتالی را منتقل می کنند، جزئیات ویدئویی بسیار بیشتری در آنها دیده می شود که این امر آنها را برای تشخیص چهره یا تشخیص شماره پلاک خودرو به گزینه بهتری تبدیل می نماید.
کیفیت دوربین های آنالوگ به طور کلی کمتر از دوربین های IP است ، اما در شرایط کم نور عملکرد بهتری دارند. دوربین های آنالوگ محدوده دید محدودتری دارند و وضوح و رزولوشن دوربین های IP را ارائه نمی دهند. اگر روی تصاویر آنالوگ بزرگنمایی کنید، تصاویر به صورت دانه دار و غیر واضح مشاهده خواهند شد. در صورتی که در دوربین های IP این ایراد وجود ندارد.
2. رزولوشن
به طور کلی، رزولوشن دوربین های دیجیتال یا IP، 6 تا 20 برابر بیشتر از دوربین های آنالوگ است. دوربین های IP وضوح تصویرهایی را ارائه می دهند که می توانند از 1.3 مگاپیکسل تا 5 مگاپیکسل انتقال فشرده و رمزگذاری شده باشند. این قابلیت به شما این امکان را می دهد که یک منطقه دید وسیع تر را پوشش دهید یا تصاویر بسیار دقیق تری را دریافت نمایید.
3. اتصالات و کابل ها
دوربین های مدار بسته آنالوگ از طریق کابل کواکسیال کار می کنند. این دوربین ها همچنین می توانند روی کابل جفت پیچ خورده یا با اتصالات بی سیم کار کنند، اما وضوح کمتری را ایجاد می نمایند. دوربین های IP از کابل های شبکه استفاده کرده و در نتیجه کیفیت تصویر بهتری را ارائه می دهند.
4. قابلیت PoE
یکی از مزایای دوربین های IP این است که می توانند از طریق کابل اترنت جفت پیچ خورده تغذیه شوند، بنابراین نگرانی ها در مورد سیم برق را از بین می برد. دوربین های آنالوگ نمی توانند از قابلیت PoE استفاده کنند.
5. قابلیت مدیریت
دوربین های IP اطلاعات شبکه و قابلیت کنترل از راه دور را ارائه می دهند. آنها می توانند تصاویر مختلف را به صورت همزمان به گیرندگان مختلف ارسال کنند. همچنین این دوربین ها می توانند کارهای دیگری مانند ارسال پیام را هنگام تشخیص حرکت انجام دهند
6. هزینه ها
دوربین های مدار بسته تحت شبکه از قیمت بالاتری نسبت به دوربین های آنالوگ برخوردار هستند و این موضوع ممکن است برای برخی افراد به عنوان یک عامل بازدارنده برای خرید این دوربین ها به شمار رود. اما باید این نکته را در نظر داشت که هزینه کابل کشی، تجهیزات نصب و نیروی کار کمتر برای نصب دوربین های IP می تواند در نهایت هزینه ها را نسبت به دوربین های آنالوگ کاهش دهد.
رهاورد نیرو شرکتی است که در زمینه هوشمندسازی ساختمان فعالیت می کند. این شرکت پروژه های فراوانی را در زمینه نصب دزدگیر اماکن و نصب اعلام حریق در کارنامه خود دارد. برای دریافت مشاوره، راهنمایی جهت خرید و نصب تجهیزات هوشمند سازی ساختمان می توانید با رهاورد نیرو در تماس باشید.